Ekran kartın ve işlemcin nedirYeni çıkan throne and liberty oyununu oynuyorum ama fps drop yiyorum ve değerlere baktığım zaman ekran kartımın tamamını kullanamıyorum bunu nasıl düzeltirim ?
işlemcim stok ayarda çalışıyor anakartım a sürümü olduğu için oc yapamıyorum , başka türlü işlemciyi güçlendirmenin yolu yok mu çünkü 55-60 dereceyi geçmiyor oyunlardaİşlemcin güçsüz kalıyordur. Bu tarz kalabalık mmorpglerde işlemci çok önemli oluyor. 5700x-6700xt sistemim var ben de drop yiyorum.
ryzen 5 5600 - rx 6700 xt 12gbEkran kartın ve işlemcin nedir
ryzen master yapabiliyor olması lazım ama ayarları yaparken dikkatli olişlemcim stok ayarda çalışıyor anakartım a sürümü olduğu için oc yapamıyorum , başka türlü işlemciyi güçlendirmenin yolu yok mu çünkü 55-60 dereceyi geçmiyor oyunlarda
Mesaj otomatik birleştirildi:
ryzen 5 5600 - rx 6700 xt 12gb
anakartım oc desteklemediği için bu uyarıyı alıyorum ne yapabilirim alternatif olarakryzen master yapabiliyor olması lazım ama ayarları yaparken dikkatli ol
bf 5 te aynı sorunu yaşamıştımTek o oyunda mı fps drop yiyorsun?
o işlemcinin 1080 de o kartı beslemesi lazım aslında ryzen master yapamıyorsa başka alternatif bilmiyorumanakartım oc desteklemediği için bu uyarıyı alıyorum ne yapabilirim alternatif olarak
Mesaj otomatik birleştirildi:
bf 5 te aynı sorunu yaşamıştım
bu şekilde mesela değerler ama çok oynuyor stabil değil yanio işlemcinin 1080 de o kartı beslemesi lazım aslında ryzen master yapamıyorsa başka alternatif bilmiyorum
dediklerinizi yapabileceğimi zannetmiyorum ama biostan işlemci hızını yükseltebiliyorum onu yükseltip voltajı da ona uygun değerde yükseltmem işe yarar mı performans için ?Biosta işlemci çarpanı değiştirilebiliyorsa onu değiştirip all core fakat turbo devre dışı bırakılarak yapabilirsiniz. İşlemci base hızı 5700x için 3.4Ghz. Turbo 4.6Ghz ise işlemci çarpanını 40 da(4.0GHz de) sabitleyip turboyu devre dışı bırakın. Oyunlarda test edin. Problem varsa Çarpanı yavaş yavaş düşürün. Problem yoksa işlemci çarpanını 40.25, 40.50, 40.75. 41.00 gibi yavaş yavaş arttırın problem çıkmayana kadar ve işlemci sıcaklığı çok artmazsa(85 derece sınır olsun)
Drop sorununuz büyük ölçüde düzelecek ve oyun performansı artacaktır.
gpu ve cpu kullanımı yüzdesel olarak gösterenleri de aç ordan belli olur darboğaza girip girmediğibu şekilde mesela değerler ama çok oynuyor stabil değil yani