Neler Yeni

Mavi Ekran OYUNLARDA EKRANDA GARİP ÇİZGİ

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,275
İsim
Bilal Tepe
Agalar her oyunda nerdeyse böyle yapıyor
7900xtx gpu var
Philips 2k 240hz monitör var
Sizce sorun hangisinde veya çözümü var mı acaba ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hareket edince vs gidiyor sonra gelio bazen solda bazen ortada çıkıyor

Ramden kaynaklı olabilir mi ram Cl degerini oc yaptım çünkü veya başka bişey driver vs mıdır yardım edin lutfen

@B1L0

DÜZENLEME:
Test ettim 2 saat boyunca 240hz alınca ekran direk çizgi oluyor ama 200 ve altı Hz e cekinde ekran 8 bitten 10 bite çıkıyor ve sorun anında gidiyor sorunsuz oluo 240hz de sorun var sizce kablodan mi kaynaklıdir monitörden mi yoksa ekran kartı mi ? Ekran kartı olduğunu dusunmuyorum 200hz e veya altına alıninca sorun çözülüyor

Ekler

• IMG-20240616-WA0008.jpeg
    IMG-20240616-WA0008.jpeg
    2.4 MB · Hit: 78
Son düzenleme:

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,762
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
Monitör yeni mi? Kablosundan ötürü de olabilir. Değilse de kasadaki donanımların hangisi buna sebep açar bilmiyorum.

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,275
İsim
Bilal Tepe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Monitör yeni mi? Kablosundan ötürü de olabilir. Değilse de kasadaki donanımların hangisi buna sebep açar bilmiyorum.
Anlayan birini etiketler misin monitör 1 yıllık 1.el aldım garsntili kablosunda çatlak var dış kisminda ama o yapmaz diye düşünüyorum alakasız kabloya değmiyor o kısım

Anlayan birini etiketler misin monitör 1 yıllık 1.el aldım garsntili kablosunda çatlak var dış kisminda ama o yapmaz diye düşünüyorum alakasız kabloya değmiyor o kısım
Ve sadece oyunda oluo film YouTube veya başka biseyde görmedim

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,275
İsim
Bilal Tepe
Genellikle Kablodan Olur Bu Tür Sorunlar Kabloyu Bir Deneyin İsterseniz
Başka kablo alıp denemem mi gerekiyor ? Masrafa girmek istemiyorum ama mecbur deneyeceğim sanırım ama kablodan olsa oyunlarda sadece bu sorun olur mu? Sadece oyunda yapio masaüstü ve film vb şeylerde gormedim

Erpol

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
491
İsim
Ertuğrul Bolat
Kablodan olsa oyun haricide olurdu.Bence ekran kartınızı farklı pc'de test edin.Ben ekran kartı diye düşünüyorum.

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,275
İsim
Bilal Tepe

Erpol

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
491
İsim
Ertuğrul Bolat
Hayır her oyunda yapıyor sadece oyunda oluyor 3 oyunda test ettim durum aynı

Kartı test etcek sistem bulma imkanım yok hocam burada :(
Test edemeden sonuca ulaşmanız biraz zor.Önce evde tv varsa pc'yi ona bağlayın ve monitörü eleyin.

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,275
İsim
Bilal Tepe
Test edemeden sonuca ulaşmanız biraz zor.Önce evde tv varsa pc'yi ona bağlayın ve monitörü eleyin.
Şuan monitör Hz sini 200e aldım 10 bit oldu 5 dkdie hiç hata vermedi normalde veriyordu

~helloworld

80+ Bronze
Başka kablo alıp denemem mi gerekiyor ? Masrafa girmek istemiyorum ama mecbur deneyeceğim sanırım ama kablodan olsa oyunlarda sadece bu sorun olur mu? Sadece oyunda yapio masaüstü ve film vb şeylerde gormedim
Hocam kabloda çatlak var diyorsun , rx7900xtx kullanıyosun bir de
masrafa girmeyim diyosun nasıl bir mantık :D
önce kabloyu soketlerden çıkart varsa boş soketlere tak yoksa üfle bi temizle girişleri öyle tak. Olmazsa eğer biraz daha ittir kabloyu sokete tekrar dene iyice oturttur. Olmazsa da diğer bir ihtimal kablonun problemli olması. Philips kabloları genelde kalitesiz oluyor monitörün içinden çıkanın da pek kaliteli olduğunu sanmıyorum eğer o kabloyu kullanıyorsanız.

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,275
İsim
Bilal Tepe
önce kabloyu soketlerden çıkart varsa boş soketlere tak yoksa üfle bi temizle girişleri öyle tak. Olmazsa eğer biraz daha ittir kabloyu sokete tekrar dene iyice oturttur. Olmazsa da diğer bir ihtimal kablonun problemli olması. Philips kabloları genelde kalitesiz oluyor monitörün içinden çıkanın da pek kaliteli olduğunu sanmıyorum eğer o kabloyu kullanıyorsanız.
5 dk önce Hz 200 e aldım 10 bit oldu ve sorun olmadı 5dkdir şimdi gpu demonte edip slot yerini silgi ile sildim ufledim falan taktım ve 240hz e aldım şuan test ediyorum devam ederse bilgilendireceğim (çatlak kısmı kablonun sert plastik yerinde olduğu için önemsemedim)

5 dk önce Hz 200 e aldım 10 bit oldu ve sorun olmadı 5dkdir şimdi gpu demonte edip slot yerini silgi ile sildim ufledim falan taktım ve 240hz e aldım şuan test ediyorum devam ederse bilgilendireceğim (çatlak kısmı kablonun sert plastik yerinde olduğu için önemsemedim)
Yarın detaylı test yapacağım dediğim gibi demonte yapıp tekrar slota taktım sorun yaşamadım 5dkdir uzun bir test yapmam gerek sanırım belki de gpu tam slota da oturmamış olabilir ondan dolayı demonte edip taktim

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,275
İsim
Bilal Tepe
Test ettim 2 saat boyunca 240hz alınca ekran direk çizgi oluyor ama 200 ve altı Hz e cekinde ekran 8 bitten 10 bite çıkıyor ve sorun anında gidiyor sorunsuz oluo 240hz de sorun var sizce kablodan mi kaynaklıdir monitörden mi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,204
Üyeler
161,252
Son üye
amelik22
Top Bottom