Oyunlardayken Pc donuyor

Reaksiyon skoru
74
Yaklaşık 2 gündür falan özellikle cs2 ve valorant oyunundayken denk geldim oyunlar donuyor kasa falan çalışıyor fanlar dönüyor ışıkları yanıyor fakat ekranda görüntü donuyor cs2 de biraz bekledikten sonra düzeliyordu ama valorantta yeniden başlatmak gerekiyordu valoranttayken ekran gittiği gibi sesler vs de gidiyordu bunun haricinde detroit oynamıştım ama hiçbir şekilde böyle bir sorun yaşamadım yani bir iki sefer sanırım cs2 de alt tab atarken olmuştu az önce valorantta da aynı şekilde bir kez alt tab atınca dondu sonrasında da alt tab atmadan yükleme ekranında dondu bu neden kaynaklanıyor bilen veya yardımcı olabilecek var mı
şimdi bilgisayarı kapattım ve kapatılıyor ekranında donup kaldı mouse ışıkları yanıyor fakat hareket etmiyor monitör tamamen donmuş bir şekilde şu anda sebebi nedir

Ssd sağlığını kontrol edebilirsin

Donmalar ram ve ssd kaynaklı oluyor genelde. Ramleri de test et bence.

Donmalar ram ve ssd kaynaklı oluyor genelde. Ramleri de test et bence.
sistemde ki her şeyi kontrol ettim fakat bir sorun bulamadım valorantın vanguard yazılımından kaynaklı olabileceğini düşündüm ve sildim şimdiye kadar 1 defa oldu ama valorantta olduğu gibi reset atmama gerek kalmadı cs2 de alt tab atınca oyun ekranında donup birkaç saniye sonrasında düzelmişti god of war deteoit vs oynadığımda herhangi bir sorun yaşamadım sorunlarım devam ederse bir de format atmayı düşünüyorum duruma göre

Biraz detay versen donanımların neler hangi ayarlarda hangi çözünürlükte oynuyorsun

Biraz detay versen donanımların neler hangi ayarlarda hangi çözünürlükte oynuyorsun
msi b650 tomahawk anakart
7500f işlemci
rx 7800 xt ekran kartı
16×2 6000 mhz 30 cl kingston ram
kingston kc3000 2 tb
çözünürlüğüm 2k oyunlarda da hikayeli oyunları en yüksekte tutuyorum cs de falan bazı ayarları düşürdüm
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ekran kartı modelin ne
rx 7800 xt

msi b650 tomahawk anakart
7500f işlemci
rx 7800 xt ekran kartı
16×2 6000 mhz 30 cl kingston ram
kingston kc3000 2 tb
çözünürlüğüm 2k oyunlarda da hikayeli oyunları en yüksekte tutuyorum cs de falan bazı ayarları düşürdüm
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

rx 7800 xt
güç kaynagı ne ve olay görüntüleyicisinden sistemi seçip aldıgın hataları yazar mısın

güç kaynagı ne ve olay görüntüleyicisinden sistemi seçip aldıgın hataları yazar mısın
onu yazmayı unutmuşum raijintek ampere 850w 80+ plat
olay görüntüleyicisi ile ilgili şunu söyleyeyim kontrol ettiğimde
Olay 7023, Service Control Manager hata veriyordu
Olay 10016, DistributedCOM uyarı vardı

onu yazmayı unutmuşum raijintek ampere 850w 80+ plat
olay görüntüleyicisi ile ilgili şunu söyleyeyim kontrol ettiğimde
Olay 7023, Service Control Manager hata veriyordu
Olay 10016, DistributedCOM uyarı vardı
ddu veya amdcleanup ile ekran kartı drivernizi güvenli modda silin silmeden önce en son whql amd driverinizi indirin ve internet kablosunu çıkarıp yükleyin bu tarz donma sorunları genelde amd ekran kartları yapıyor

ddu veya amdcleanup ile ekran kartı drivernizi güvenli modda silin silmeden önce en son whql amd driverinizi indirin ve internet kablosunu çıkarıp yükleyin bu tarz donma sorunları genelde amd ekran kartları yapıyor
ddu ile silip baştan yükledim hatta tamamen dosyalarını da sildim düzelmmezse tekrardan format atmayı düşünüyorum teşekkürler

Geri