Neler Yeni

Özel Ücretsiz Dijital İz Taraması

ReadyorNot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
351
İsim
An10im1i
Merhaba bu taramayı kullandım ve geçmiş yıllarda yaşanan veri ihlalleri ve hackler dolayısıyla ortaya çıkarılmış ve ifşa edilmiş bilgilerimin basit şifre ve doğum günü ve bazı kullanıcı adlarımı gördüm.
Bugün sizde bu kontrolü ücretsiz yapabilir tedbir alabilirsiniz.
Beni en çok ArmorGames şaşırttı.
Tabi diğer ifşa olan sosyal forumlar ve hesaplar da gördüm.
8 ve 6 haneli basit düzey şifrelerimi bulmuşlar.
2017-2018-2019-2020 yıllarında veri sızıntısı ve ifşalara maruz kaldığını belirtiyor.

2.Ana hesabıma dair detay çıkartamadı.

İlgili makale oto çevirisi:
AT&T , 51.226.382 kişinin etkilendiğini belirterek, ABD eyalet yetkililerini ve düzenleyicilerini yakın zamandaki (veya olmayan) veri ihlali konusunda bilgilendirdi .

Şu ana kadar hikayeyi kaçıranlar için:

2021 yılında Shiny Hunters adlı bir bilgisayar korsanı AT&T'yi ihlal ettiğini iddia etmişti .
20 Mart 2024'te, 70 milyondan fazla kişinin verilerinin çevrimiçi bir siber suç forumunda nasıl satışa sunulduğunu bildirmiştik . Satıcı, verilerin Shiny Hunters ihlalinden geldiğini iddia etti. Ancak AT&T, verilerin kendi sistemlerinden geldiğini (hem 2021'de hem de Mart 2024'te) reddetti.
30 Mart'ta, bir güvenlik araştırmacısının sızdırılan verilerde bulunan şifrelenmiş oturum açma parolalarının deşifre edilmesinin kolay olduğunu keşfetmesinin ardından AT&T müşteri parolalarını sıfırladı.
Son olarak 2 Nisan 2024'te AT&T, 73 milyon mevcut ve eski müşterinin veri sızıntısına yakalandığını doğruladı .
Garip bir şekilde, veri ihlali bildiriminde AT&T, ihlalin keşfedilme tarihinin 26 Mart 2024 olduğunu söylüyor. AT&T hâlâ sızıntının kaynağını açıklamadı ancak verilerin Haziran 2019 veya daha öncesine ait göründüğünü söylüyor.

Malwarebytes Tüketici Gizliliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Oren Arar, açığa çıkan veri türü nedeniyle AT&T ihlalini "özellikle riskli" olarak nitelendiriyor.

“SSN, isim, doğum tarihi; bunlar değiştirilemeyen kişisel tanımlanabilir bilgilerdir (PII) ve dolandırıcıların bu bilgileri ele geçirmesi, insanların kimliklerini çalma işlerini çok daha kolay hale getirir. Buna ek olarak, ifşa edilen bu veriler herkesin erişebileceği bir şekilde internette yayınlandı, onu bulmak için biraz uzmanlığa ihtiyaç duyduğunuz karanlık ağda değil”.

Verilerinizin açığa çıkıp çıkmadığını kontrol edin
Malwarebytes , verilerinizin AT&T ihlalinin parçası olup olmadığını kontrol etmenize olanak tanıyan süper kolay bir araca (Malwarebytes Dijital Ayak İzi Portalı) sahiptir . Aşağıdaki düğmeye tıklayıp e-posta adresinizi girmeniz yeterlidir; hangi kişisel bilgileri bulduğumuzu size bildireceğiz.

Ücretsiz tarama için adres

Son düzenleme:

auditoree

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
232
İsim
Özer
Merhaba bu taramayı kullandım ve geçmiş yıllarda yaşanan veri ihlalleri ve hackler dolayısıyla ortaya çıkarılmış ve ifşa edilmiş bilgilerimin basit şifre ve doğum günü ve bazı kullanıcı adlarımı gördüm.
Bugün sizde bu kontrolü ücretsiz yapabilir tedbir alabilirsiniz.
Beni en çok ArmorGames şaşırttı.
Tabi diğer ifşa olan sosyal forumlar ve hesaplar da gördüm.
8 ve 6 haneli basit düzey şifrelerimi bulmuşlar.

İlgili makale oto çevirisi:
AT&T , 51.226.382 kişinin etkilendiğini belirterek, ABD eyalet yetkililerini ve düzenleyicilerini yakın zamandaki (veya olmayan) veri ihlali konusunda bilgilendirdi .

Şu ana kadar hikayeyi kaçıranlar için:

2021 yılında Shiny Hunters adlı bir bilgisayar korsanı AT&T'yi ihlal ettiğini iddia etmişti .
20 Mart 2024'te, 70 milyondan fazla kişinin verilerinin çevrimiçi bir siber suç forumunda nasıl satışa sunulduğunu bildirmiştik . Satıcı, verilerin Shiny Hunters ihlalinden geldiğini iddia etti. Ancak AT&T, verilerin kendi sistemlerinden geldiğini (hem 2021'de hem de Mart 2024'te) reddetti.
30 Mart'ta, bir güvenlik araştırmacısının sızdırılan verilerde bulunan şifrelenmiş oturum açma parolalarının deşifre edilmesinin kolay olduğunu keşfetmesinin ardından AT&T müşteri parolalarını sıfırladı.
Son olarak 2 Nisan 2024'te AT&T, 73 milyon mevcut ve eski müşterinin veri sızıntısına yakalandığını doğruladı .
Garip bir şekilde, veri ihlali bildiriminde AT&T, ihlalin keşfedilme tarihinin 26 Mart 2024 olduğunu söylüyor. AT&T hâlâ sızıntının kaynağını açıklamadı ancak verilerin Haziran 2019 veya daha öncesine ait göründüğünü söylüyor.

Malwarebytes Tüketici Gizliliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Oren Arar, açığa çıkan veri türü nedeniyle AT&T ihlalini "özellikle riskli" olarak nitelendiriyor.

“SSN, isim, doğum tarihi; bunlar değiştirilemeyen kişisel tanımlanabilir bilgilerdir (PII) ve dolandırıcıların bu bilgileri ele geçirmesi, insanların kimliklerini çalma işlerini çok daha kolay hale getirir. Buna ek olarak, ifşa edilen bu veriler herkesin erişebileceği bir şekilde internette yayınlandı, onu bulmak için biraz uzmanlığa ihtiyaç duyduğunuz karanlık ağda değil”.

Verilerinizin açığa çıkıp çıkmadığını kontrol edin
Malwarebytes , verilerinizin AT&T ihlalinin parçası olup olmadığını kontrol etmenize olanak tanıyan süper kolay bir araca (Malwarebytes Dijital Ayak İzi Portalı) sahiptir . Aşağıdaki düğmeye tıklayıp e-posta adresinizi girmeniz yeterlidir; hangi kişisel bilgileri bulduğumuzu size bildireceğiz.

Ücretsiz tarama için adres
Güvenilir mi?

Nvidia Mx130

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Futbol

ReadyorNot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
351
İsim
An10im1i
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çocukken her yere aynı şifreyi giren kafamı seveyim.Eskiden yapılan türk oyununa kayıt olmuştum ondan bile çalınmış
Hangi platform? Bence yazalım belki farkında olmayanlar vardır.
Bende Xat forum, makinfun forum bunlar büyük ihtimalle oyun destek forumları...

LastFreak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Can Ergün
Anlamadım, bu şimdi mail sızıntısını mı gösteriyor. Eğer öyle ise aşağıdaki site yıllardır var ve ücretsiz zaten.

Malware ekstra detay çıkarıyorsa bilemem tabii henüz bakmadım konu linkine.

Arif

80+ Bronze
allaha şükür benim hesabım bulunmamış...

1712876756863.png

ReadyorNot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
351
İsim
An10im1i
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anlamadım, bu şimdi mail sızıntısını mı gösteriyor. Eğer öyle ise aşağıdaki site yıllardır var ve ücretsiz zaten.

Malware ekstra detay çıkarıyorsa bilemem tabii henüz bakmadım konu linkine.

Bunu denedim daha önce evet ihlal var diyerek kısa geçiyor diye biliyorum.
Benim bahsettiğim şifreni dahi gösteriyor.
Kaç platformda erişimi var özet geçiyor.
Ayrıca tedbir almanız içinde yönergeleri var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

allaha şükür benim hesabım bulunmamış...

Alıntıyı görüntüle
40x ne ?
VIP 😅

Arif

80+ Bronze
Bunu denedim daha önce evet ihlal var diyerek kısa geçiyor diye biliyorum.
Benim bahsettiğim şifreni dahi gösteriyor.
Kaç platformda erişimi var özet geçiyor.
Ayrıca tedbir almanız içinde yönergeleri var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

40x ne ?
VIP 😅
Bi sitede gördüm :) umarım gerçek değildir.

ReadyorNot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
351
İsim
An10im1i
Bi sitede gördüm :) umarım gerçek değildir.
Umarım...
Forumdan çok Wordpress bu aralar hırpalanıyor.
Gelen haberler hep mining virüsü ile ilgili.
Sağlık kuruluşları ve Fabrikalar ise veri şifrelemeye maruz kalmakta.

• Beğen
Reaksiyonlar: Arif
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,211
Üyeler
161,252
Son üye
amelik22
Top Bottom