Neler Yeni

Panelleyerek Kargomuzu Çaldılar

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,846
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
hocam çok kötü tezgaha getirmişler geçmiş olsun

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Konunun panelle alakasını anlayamadım. Yıllardır yapılan bir dolandırıcılık yöntemi. Kargo takip numaranızı ve arayıp kurye taklidi yaptıkları arkadaşınızın telefon numarasını siz vermişsiniz. İllegal ile elde etmemişler. Kargo takip numaranızı bilen herkes kargoyu rastgele bir T.C. numarası ile alabilir. Hangi kargo şirketi X kişisine kargo gönderildiyse şubeden gelip alacak kişi de X kişisi olacak ve kimliğini ibraz edecek diye şart koşuyor. Hiçbiri diye biliyorum. Niçin şaşırdınız buna bu kadar?

Misal, bana gelen onlarca kargoyu babama yahut okul arkadaşlarıma aldırdım. İllaki ben geleceğim ve kimlik ibraz edeceğim diye bir kural yok ki. Maalesef, kargo takip numarasını vererek biraz saflık etmişsiniz. Arkadaşınız da kapının önünde gözüyle görmediği kuryeye telefonda teslim kodunu söyleyerek saflık etmiş. Sattığınız kişi dolandırıcı dahi olmasa tehlikeli bir durum. Kurye teslim edildi diye gösterip kendi cebine de atabilir, kapının önüne gelip kargoyu elinize vermeden teslim kodunu söyleyemeyin. Geçmiş olsun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Can Yüksel
Hocam panelle alakası şu halde var biz normalde teslim kodunu verecek adamlar değildik. Çocuğun daire numarasına kadar telefonda konuşup uyku haliyle aşağıdayım yetiştirmem gereken kargo var diyip bağlayıp alıyor. Çocuğun evi takip numarasında gözükmüyordu.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Hocam panelle alakası şu halde var biz normalde teslim kodunu verecek adamlar değildik. Çocuğun daire numarasına kadar telefonda konuşup uyku haliyle aşağıdayım yetiştirmem gereken kargo var diyip bağlayıp alıyor. Çocuğun evi takip numarasında gözükmüyordu.
Emin misiniz? İllaki gözükür ev, kat ve daire. Bu bilgi olmadan nasıl teslimat yapsın kurye? Yahut bu bilgi olmadan siz arkadaşınızın evine nasıl kargo göndereceksiniz? Kontrol etmek için geçen hafta gelen Yurtiçi Kargo takip linkine baktım, tüm adresim dairesine kadar gözüküyor benim. Sansürlü olan tek şey ismim ve soy ismim. İkisinin de yalnızca ilk iki harfi gözüküyor. Velev ki internetten gözükmesin, şubeye gidip takip numarasını ilettiklerinde teyit için orada gözüken adresi çalışana söyletmiş olabilirler. Yahu şubenin telefon numarasını arayıp isim, soy isim yahut telefon numarası ilettiğinizde dahi tüm bilgileri söyleyebiliyorlar. Erişimi zor bir şey değil. Panelin ben işin içine dahil olduğunu hâlâ düşünmüyorum, yıllardır yapılan bir dolandırıcılık taktiği bu.

Splixson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,336
İsim
Donald
mantıklıymış. geçmiş olsun.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
Tekin Ayber
İlk olarak böyle dolaylı dolanbaçlı yollarla satış isteyenlere asla itibar etmeyin.
Diğeri de kargonuzu almadan ve size yetkili korgodan mesaj gelmeden asla bilgi paylaşmayın. Arkadaşınızın zaafını kullanmışlar.

Bu hırsızlıktır ama arkadaşınız ve siz de kusurlu sayılabilirsiniz. Sonuçta çağımız bilgi çağı ve hırsızı çok olur. Asla dolaylı yollarla ve size resmi değil, telefonla arayarak farklı yöntem önerenlere itibar etmeyin hatta onlar size nasıl tuzak kuruyorsa siz de onları yakalatmak için tuzak kurabilirsiniz.

Millet 10 kuruşluk malı bile eline para ulaşmadıkça kargolamaz, siz nasıl böyle yollardan satın almak isteyenden işkillenmediniz anlayamadım...?

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Can Yüksel
Ya kargoyu arkadaşıma gönderdim ondan içim rahattı. Ne bir kimlik var ne bir şey sadece gidip kargomu almışlar ve gitmişler. Bana gelince kimlik olmadan günah vermezler işlerine gelince veriyorlar. Kaldı ki kimlik göstermesi hukuken zorunlu avukatımla süreci en yakından takibindeyiz gelişmeleri yazacağım

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
Tekin Ayber
Avukatın varsa işin biraz kolaylaşır, ama süreci buraya taşımamak için sen her zaman garantici olmalısın. Zaten dava mava hem külfetli hem de zaman ve güç gerektiren şeyler. İyi ki avukat tutacak paran var. Ama dikkat et, bu devirde en yakınına bile para mal mülk için asla güvenme, işkillen biraz ve garantici ol.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,559
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Karşıdakinin isim soy isim bilgilerine ulaştınız mı ?

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
Tekin Ayber
Aslında tuzak kuran bu dolandırıcılara da şöyle çetin, güzel bir tuzak kurmak gerek... İlla ki bir yeme atlarlar veya aynı takımdan birini yakalanır ve bunlar birbirini de tanırlar. İşlerin, davanın zamanı kısalır.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,763
İsim
Selim
Arkadaşlar merhaba bunu gördüğüm bütün forumlarda paylaşmaya çalışıyorum tüm oyun ve donanım sevenlerin yardımına ihtiyacım var.
Ağustos ayında kendime bir adet HP OMEN 17 CK2015NT satın aldım 84.999TL ye
Araba hayalim olduğu için cihazı satmak adına sahibinden sitesine koydum ve birisi beni aradı. Kendisinin İstanbul’da olduğunu Cihazı Antalya’dan bi arkadaşıma kargolayıp kargolayamayacağımı sordu. Bende çocukluk arkadaşım Yalova’da diye ona kargoladım. Dolandırıcı şahıs bana dedi ki kargo ücretini ödeyeyim bana gönderdiğinde dair kargo takip numarasını at dedi. Ne bileyim o kadar çok cihaz sattım ve ne olacak ki dedim cihazı kargo takibini verdim. Tabii bu süre zarfında hala para bekliyorum kendisi bana dedi ki “Cihazı kesin alacağım telefon değiştirdim bankayla sıkıntım oldu.” Bende sorun yok dedim çünkü cihaz arkadaşımda olacaktı.
08.10.2024 tarihinde kargoyu verdim. Dolandırıcı birde irtibat için arkadaşımın numarasını istedi onu da verdim. İDO feribotu önünde buluşacaklardı. Fakat ertesi gün bu dolandırcılar sabah 9 Da arabayla şubeye gitmiş birisi kadın birisi erkek. Cihazı takip edip şubenin önünde daha dağıtıma çıkmadan beklemeye başlamışlar. Önce aracın içinden almaya çalışmışlar Kurye onları içeri yönlendirmiş. Bunlar benim arkadaşımı panelleyerek tüm bilgilerini almış ve veznede ki kadının yanına gitmişler. Veznede ki kadın onlardan teslim kodu istemiş çocukta başka bir numaradan arkadaşımı arayıp sabahın köründe teslim kodu istemiş. Arkadaşıma kendisinin kurye olduğunu evinin önünde olduğunu belirtmiş. Çocukta o sıra yataktan çıkana kadar vermiş kodu. Sonra vezne de bulunan kadın bir tc kimlik istemiş. Bakın olay burada patlıyor. Bunlar ne kimlik göstermiş ne bir şey. Sadece kafadan kime ait bilinmez numara sallamışlar vermişler. Vezne de bulunan kadın da hiç sorgulamamış.
Ben olayı öğrendiğim de elim ayağım boşaldı. Önce Manavgat başsavcılığına gittim dilekçemi Yalova Başsavcılığına gönderttim. Cihaz benim bu yıl tüm birikimimdi ve şimdi ise oturdum çaresizce bekliyorum. İstanbul ve çevre illerinde bulunan arkadaşlar lütfen ama lütfen HP OMEN17 CK2015NT / 4080 i9 13900 1TB SSD 240HZ Model bir laptop satmaya çalışan olursa ne olur polise bildirin. Her türlü yardıma ve fikire açığım.
Numaram : 0530 651 2372 (CAN YÜKSEL)

Bana ulaştıkları numaraları buraya yazacağım sizi ya da yakın dostlarınızı kargocuların böyle açıklarını kollayarak hüsrana uğratmasınlar.

DOLANDIRICI 1 : +90 541 907 50 72
DOLANDIRICI 2 : +90 541 171 23 09

İki kişiler birisi kadın birisi erkek. Tüm konuşmaları erkek yapıyor kadın ne ayak çözemedim sadece güvenlik kamerasında yanyanalardı.
Daha önce bunun aynısı başkalarının başına geldi klasik bir yöntem

Gurkanpiro

80+ Platinum
merak ettim acaba bunu gerı almanın yada para ıadesı almanın bır yolu varmıdır

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Can Yüksel
Top Bottom