enesalbayram
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 2
- İsim
- Enes Albayram
17 yaşımda göğsümde bir ağrı başladı, üç gün sürdü sanırım üşütmüştüm ilk gün hep ağrırdı ikinci gün hareket edince ağrımaya başladı bunu internette okuduğumda hareket edince oluşan ağrılar kalp ağrıları olmadığını öğrendim. Doktora gittim ve EKG çektiler, kan tahlili daha sonra akciğer grafisi hepsi tertemizdi, doktor bana EKG kağıdını al duvarına as ilerde çocuklarına gösterirsin çok iyi dedi. O sıralar sigara kullanıyorum, doktor öyle deyince biraz rahatladım ama sonra yine aynı. Bu sefer kalp damar doktoruna gittim bir ay sonra ultrason cihazıyla ekokardiyografi deniyor sanırım kalbimi izledi, dinledi ve acilen bı psikiyatriye görünmen lazım dedi, ama bu testler sanki yetersiz gibi. Bir buçuk yıl oldu halen kulunç bölgesinde uyuşma, boynumda keskin bir ağrı, kalp teklemesi bunları yaşıyorum halsizleşme de var. En sonunda psikiyatriste gittim ilaç kullandım ama ilaç kullanırken de yaşıyordum bunları sadece takmıyordum yaklaşık altı ay kullandım ve bıraktım, ailem panik yapıyorsun beynine işlemişsin fark etmeden takmadığını düşünsen bile beynin sana oyun yapıyor diyor. O ilk ağrı olduğunda minibüste camları açtırdım aniden beynimde hissizleşme oldu adeta travma gibi. Yani kısaca bu dediklerimi bir buçuk yıldır yaşıyorum, yaşım şu an 18. Arkadaşlarım damar tıkanıklığı olabilir küçük küçük ataklar geçiriyorsun diyor, ama ailemde kalp önemli bir organ uykunda seni uyandırır, daha hiç yürüyemez hale bile gelirsin dedi. Panik atak geçmişim var, pandemi olsun deprem olsun, nefes alamama gibi bunları üç yıl önce yaşadım ama unuttum halbuki nefesi gayet iyi alabiliyorum. Daha ben anaokulundayken elimde kovayla gezerdim annem babam ölecek diye sürekli midem bulanırdı. Ailemde genç yaşta ölen yok, kalpten giden yok sadece annem ve dayımda ritim bozukluğu var ama onlarda bu ritim bozukluğun şekere, guatra bağlıyor. Bende şeker de yok guatr da. Sizce gerçekten panik atak mı geçiriyorum?