PARAYI NERDEN BULUYONUZ

Jip olunca zengin mi oluyorsun? 3 ay önce 500-600 bin olan araçtı şimdi 1.2-1.5M filanlar. Zamanında alan kullanıyor işte.

Zamanında alıp şimdi değerlendiriyorlar. Sizde değerlendiği için "oyy zengin" gibi görüyorsunuz. 150,000'e alınan araç 2-3 yıl sonra 750-800 arasında dolaşıyor. Araçların %90'nı eminim Borçla alınmıştır ya da almak için bir şeyden feragat etmişlerdir. Diğer türlü iyi bir mesleğin yoksa imkansız. CEO maaşıyla bile 8-9 ayda alınabilecek bir araçtan bahsediyoruz :D

Lüks yerlerde (aslında Lüks değil Ama malum ülke şartları) 30-40 TL'ye kahve içen birisi için 3 yol vardır; ya sırf gösteriş için son parasıyla içiyordur. Ya cidden durumu iyidir. Ya da Türk değildir.

Kafeye gitmek lüks değil ki.
Mesela ben gidiyorum.
Sonra "su" veya "kahve" istiyorum.15-20 dk oturup çıkıyorum.
Neredeyse bir şey ödemiyorum.

Bu ülkede orta sınıfın yok olduğunu görüyoruz, ya fakir var ya da zengin var. Ortası yok.

Bir de o arabaların çoğu piyasa iyiyken alınmış veya kredi çekilerek borç içinde alınmış. O kafelere giden insanların cebine bak, bir ton kredi kartı vardır.
Orta sınıf da var bence

araçları kiralıyoda olabilirler bilemeyiz bizim köyde öyle mesela

ayda yılda bi bişi alıyoruz ona denk geliyorsun yoksa dısarda yemek bile yemiyorum pahalı diye

gördüğün 15 kişiye bakarak mı bu kanıya vardın

Geri