Elinize sağlıkHerkese selam dostlar, bugün sizlerle birlikte geçtiğimiz günlerde satın aldığım forumda bolca önerilen Patriot markasının Burst modelli 480 GB'lık SSD'sini inceleyeceğiz. Dostlar incelemeye başlamadan önce SSD'nin yapısal özelliklerini değil de son kullanıcı olarak performansını inceleyeceğiz sebebi ise SSD'nin yapısından anlamamam. Bu bağlamda @keremcnsz24 daha açık bilgiler verebilir diye düşünüyorum. Lafı daha da uzatmadan incelemeye geçiyorum.
Kutu İçeriği:
İlk olarak cihazın kutu içeriğinden bahsedeceğim. Ürün sade bir kuru içeriğiyle geliyor. Ürünün içerisinden SSD'mizin kendisi, garanti belgesi, faturası ve kullanma kılavuzu çıkıyor. Ürünün kutu içindeki görünüşü:
Alıntıyı görüntüle
Ürünün Dış Görünüşü:
Bunun önemi olduğunu düşünmüyorum fakat yine de değinmek istedim. Ürün tamamen plastik bir dış kaplamayla geliyor. Ürün 7 mm kalınlığa sahip. Beğenmediğim nokta olarak ise yanlardaki vida deliklerine rahat bir şekilde 2.5" kızağa oturtamamam olarak gösterebilirim.
Ürünün Okuma-Yazma Hız Testi Sonuçları:
Dostlar öncelikle bu testi tek sefer değil birkaç kere yineledim ve buna istinaden bu yorumları bulunuyorum. Öncelikle diskimiz bize 560 Mb/saniye bir okuma hızı ve 540 Mb/saniye bir yazma hızı vaat ediyor. Fakat ben yaklaşık 3-4 sefer tekrar ettim testi ve ortalama olarak hep 510-520 Mb/saniye bir okuma hızı ve 370 Mb/saniye bir yazma hızı aldım. Bu testler sırasında sadece Crystal DiskMark uygulaması açıktı. tabii ki bunlar ortalama değerler. Öğrendiğim kadarıyla vaat edilen hızlar ATTO DiskMark'a göre bu nedenle ATTO DiskMark sonuçarını da ekledim. Crystal DiskMark Okuma-Yazma Değerleri:
Alıntıyı görüntüle
ATTO DiskMark Sonucu:
Alıntıyı görüntüle
Ürünün Sıcaklık Değerleri:
Öncelikle burayı da 3-4 sefer kontrol edip bu verilere ulaştığımı söylemek istiyorum. Sıcaklık hakkında Crystal DiskInfo uygulamasından elde ettiğim verileri paylaşacağım. Dediğim gibi 3-4 sefer kontrol ettim ve bunların hepsi oyun oynadıktan hemen sonraydı. Yaptığım bu testler sonucunda 40 derece Celcius'un üstüne çıktığını hiç görmedim. Crystal DiskInfo verilerim:
Alıntıyı görüntüle
Diskin Teknik Özellikleri:
Dostlar yazımın başında teknik detaylardan ziyade son kullanıcıya yönelik bir inceleme olacağından bahsettim. Fakat yine de diskin kullanım kılavuzundan edindiğim birkaç teknik özellikten bahsetmek istiyorum, bunun hakkında bilgili olan kişiler bizlere daha detay bilgi verebilir.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
-Kontrolcüsü: Phison S11 serisi bir kontrolcü
-DRAM Önbellek: 32 MB SDR
-Trim Deteği
-Kötü Blok Yönetimi
-Düşük Güç Yönetimi
-Statik ve Dinamik Aşınma Dengeleme
-Akıllı Zip
SSD'yi Satın Almak İçin:
Patriot 480 GB Burst PBU480GS25SSDR 2.5" SATA 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Patriot 480 GB Burst PBU480GS25SSDR 2.5" SATA 3.0 SSD arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.www.akakce.com
Daha teknik açıdan yeterli bir inceleme için @keremcnsz24 'ün hazırladığı incelemeye göz atabilirsiniz. İnceleme:
İnceleme - Patriot Burst 120 GB SATA SSD
Ürünü N11 üzerinden 11.11.2020 tarihinde aldım, kupon ile 140 TL'ye geldi. A) Genel Bakış: 14.11.2020 tarihinde bana ulaştı ve laptopa HDD'den kurtulmak için taktım. 1 dakikaya varan açılma süresi 7 saniyeye düştü, sistem gayet hızlandı. HDD'nin sesinden de kurtuldum, dosya aktarım hızları da...forum.donanimarsivi.com
Evet dostlar, incelemem bu kadardı. Umarım yararlı olmuştur.
TeşekkürlerElinize sağlık