Neler Yeni

Yardım PAW3395 veya 3950 kullanan birileri sorumu cevaplayabilir mi?

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,955
Dandik bir rampage mouse kullandıgım için cs2 de vs. ani flick atamıyorum mouse kendini flick atmadan önceki konuma geri getiriyor g değeri düşük olduğu için. 3395 sensördeki 50g ani bütün flickleri kaldırabilir mi?

3395 zaten çok iyi bir sensör, daha pahalı sensörlerle arasındaki farkı anlamak çok zor. Ben 3395'in bir oyuncuya fazla fazla yeteceğini düşünüyorum.

PAW3395 li delux m800pro var elimde gayet yeterli bir sensör

3311 li attack shark R1 kullanıyorum. Razer Cobra dan iyi flicklere cevap veriyor. Keza 3327 olması lazım MSI gm41 vardı o da flicklerde hiç üzmedi beni. Kısaca pixart sensörler iyidir

benim kullandığım mouse yakın zamanda bozuldu yedek olsun diye aldığım xotran model mousede 3327 sensör varmış. ben bir fark hissetmedim ama chagpt eski mouseme göre daha iyi olduğunu yazıyor hardware acceleration yokmuş yedek mousede ama ikisi de 30g

benim kullandığım mouse yakın zamanda bozuldu yedek olsun diye aldığım xotran model mousede 3327 sensör varmış. ben bir fark hissetmedim ama chagpt eski mouseme göre daha iyi olduğunu yazıyor hardware acceleration yokmuş yedek mousede ama ikisi de 30g
Hardware acceleration ne işe yarıyor?

Hardware acceleration ne işe yarıyor?
Hardware acceleration (donanımsal ivmelenme), fare sensörünün fiziksel hareket hızına bağlı olarak imleci daha fazla ya da daha az hareket ettirmesi anlamına gelir. Kısacası:

Aynı mesafede ama farklı hızla hareket ettirdiğinizde, imleç ekranda farklı mesafeler kat eder.

🎮 Donanım İvmelenmesi Ne İşe Yarar?​

• Hızlı hareketlerde imleci daha uzağa gönderir.
  • Yavaş hareketlerde daha kısa mesafe kat eder.

✅ Ne zaman işe yarar?​

• Gündelik kullanımda veya düşük hassasiyetli işler yaparken, daha az el hareketiyle ekranda daha büyük mesafeler kat etmek kolaylık sağlayabilir.
  • Bazı kullanıcılar alıştıysa bu hissi tercih edebilir.

❌ Oyunlarda Neden Sorunlu?​

• Hareket tutarsız olur: Aynı el hareketi, farklı sonuçlar doğurur.
  • Kas hafızası bozulur: FPS, RTS gibi oyunlarda hassasiyet ve tekrar edilebilirlik önemlidir.
  • İmleç hareketi "kaygan" ve güvenilmez hissedilir.

🧠 Örnek:​

Fareni:

• Yavaşça 10 cm sağa kaydır → İmleç 5 cm sağa gider.
  • Aynı 10 cm’yi hızlıca yap → İmleç 8 cm sağa gider.

Bu, donanımsal ivmelenmenin tipik etkisidir.

💡 Modern Oyuncu Faresi Ne Yapar?​

• Donanımsal ivmelenme içermez.
  • Her hızda, aynı fiziksel hareket = aynı ekran hareketi (1:1 tracking).
  • Örneğin: PixArt 3327, 3360, 3395 gibi sensörler, donanımsal ivmelenmesiz çalışır.

Dilersen Windows’ta yazılımsal ivmelenmeyi kapatmayı da gösterebilirim. İster misin?

• Beğen
Reaksiyonlar: Ayet
Geri