Neler Yeni

Pazartesi üniversiteler açılıyor yeni başlayanlara ne tavsiye vermek istersiniz

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,317
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
İlk haftaya değil de üniye özel tavsiye vereyim. Derslerin her şeyden önemli bölüm birincisi olmaya çalış. Olamasan da çok iyi gpa yaparsın. Hocalarına aranı iyi tut belki bir faydalarını görürsün. Arkadaşlarını hırslı adamlardan seç. Sosyal çevren olsun. Okulun tüm imkanlarını sonuna kadar sömür. Kötü alışkanlık edinme. Alkol alıyorsan da ilk hafta tanışma partisine gidip tanımadığın adamlarla zil zurna sarhoş olma. İyi yerlerde staj ayarlamaya çalış iş hayatı için kendini eğitmenin tek yolu bu. Bu biraz saçma gelebilir ama hayat arkadaşı seçmek için en uygun ortamlardan birisi de üni. Yalnız kalmak insanın bazı becerilerini öldürüyor. Düzgün bir ilişki yapmayı dene. Çekingen utangaç biri olman yırtıcı atik bir adam ol.
Çok genel yazdım kendine bir pay çıkarırsın diye umut ediyorum.

Ysuflix

80+ Gold
asla gireceğin arkadaş ekibine, kanka dostum dediğin adamlara güvenme. bizzat tecrübelendi.

Turabi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,170
İsim
Turabi Çelik
İlk haftaya değil de üniye özel tavsiye vereyim. Derslerin her şeyden önemli bölüm birincisi olmaya çalış. Olamasan da çok iyi gpa yaparsın. Hocalarına aranı iyi tut belki bir faydalarını görürsün. Arkadaşlarını hırslı adamlardan seç. Sosyal çevren olsun. Okulun tüm imkanlarını sonuna kadar sömür. Kötü alışkanlık edinme. Alkol alıyorsan da ilk hafta tanışma partisine gidip tanımadığın adamlarla zil zurna sarhoş olma. İyi yerlerde staj ayarlamaya çalış iş hayatı için kendini eğitmenin tek yolu bu. Bu biraz saçma gelebilir ama hayat arkadaşı seçmek için en uygun ortamlardan birisi de üni. Yalnız kalmak insanın bazı becerilerini öldürüyor. Düzgün bir ilişki yapmayı dene. Çekingen utangaç biri olman yırtıcı atik bir adam ol.
Çok genel yazdım kendine bir pay çıkarırsın diye umut ediyorum.
Valla hocam çok güzel yazmışsınız hepsini yapmaya çalışıcam birde zaten arkadaş ortamım yok olacağını da sanmıyorum genel olarak ben istemiyorum bundan yanı rahatım sağolun tavsiyeleriniz için

Livaković

80+ Silver
Genç arkadaşlarım ingilizce kitabına ihtiyacınız olursa bilgisayara kurulabilen muazzam bir kitap var, İsteyene gönderebiliriz, ücretsizdir. Bağlantısını veriyoruz, siz indiriyorsunuz ve bilgisayara kurup çalışıyorsunuz. İnternet gerekmez çalışırken.

Konusu da var forumda.
saolun hocam bana virüs atan arkadaşım var gerek yok.

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,260
İsim
Berkecan Ergin
Kız-erkek oranını bilmiyorum ama gidip full erkek grubu yapıp onlarla takılma. Tavsiyem arkadaş grubunuz denk olsun 3 erkek 3 kız gibi vs vs. Bu şekilde hem vizede hem finallerde ekmeğinide çok yersin :D

xTURANN

80+ Silver
Nasıl pazartesi ? 9'unda açılmıyor mu ??????

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,260
İsim
Berkecan Ergin
Birde yanında çok bir şey getirmene gerek yok bir kalem bir not defteri olsa işini görecektir.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
Tekin Ayber
Birde yanında çok bir şey getirmene gerek yok bir kalem bir not defteri olsa işini görecektir.
Her zaman ve her bölümde böyle değildir. Zor ve takibi zorunlu olan dersler var. Gerektiğinde ses bile kayıt ediyoruz. Bilgisayar bile getiriyoruz. Dersleri hafife almak manasına gelmesin, sakın dersleri ihmal etmeyin, birinci önceliğiniz hep dersler olsun.

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,260
İsim
Berkecan Ergin
Her zaman ve her bölümde böyle değildir. Zor ve takibi zorunlu olan dersler var. Gerektiğinde ses bile kayıt ediyoruz. Bilgisayar bile getiriyoruz. Dersleri hafife almak manasına gelmesin, sakın dersleri ihmal etmeyin, birinci önceliğiniz hep dersler olsun.
Ben bunu ilk hafta için dedim sadece, genelde tanışma oluyor hocalar aldıracağı kitapları yazıyor vs diye

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
Tekin Ayber
saolun hocam bana virüs atan arkadaşım var gerek yok.
Teklif var, ısrar yok. Biz gayet güzel çalışabiliyoruz. Bazı üniversiteler bu kitaptan aldırıyor ve bilgisayara yüklenen program hali sadece hocalara veriliyor. O yüzden kolay kolay bulunmadığından yazdım. :)

Kitabın program hali de bu:

ff.png

serdar45

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Mahmut Serdar Çeliktürk
1- Okulun ilk günü dahil gidin, yeni insanlarla tanışırsınız.
2- Erkeklerle bir arada sürü gibi gezmeyin lütfen 15 kişi.
3- Derslere adapte olmaya çalışın çünkü ilk defa gördüğünüz dersler olacak.
4- Nargile, kafe gibi yerlere belli zaman ayırın, sürekli gittiğiniz arkadaşınız varsa özellikle mesela haftada 3 gün oturun.
5- Evde kalan arkadaşlar marketten hazır gıdalar yerine evde doğalını kendiniz yapınız üniversitede bol bol zamanınız olacak. Mesela ben yoğurdu bile evde kendim yapıyordum.
6- Oyun oynayan arkadaşlar gece gündüz oyun oynayın fakat bir sonu olsun yani 1 hafta oynayın 3 hafta salın artık, üniversite demek hayata atılmanın ilk basamağı, vaktinizi boşa öldürmeyin.
7- Müzik fotoğrafçılık gibi kulüplere mutlaka girin, seversiniz yeteneğiniz vardır ortaya çıkar o işi yaparsınız, yeniliğe açık olun.
Benden bu kadar sorunuz olursa sorabilirsiniz, biyomedikal mühendisliği mezunuyum ve önermiyorum kimseye.

Top Bottom