- Konu Sahibi Konu Sahibi
Geliyor2400 mhz ilede mi windows gelmiyor
Geliyor2400 mhz ilede mi windows gelmiyor
ozaman siz arkadaşın dediği gibi deneyin pc açılmazsa memtest 86 ile ramleri test edin zaten testi windowsda yapmıyorsunuzGeliyor
Voltage ayrımı manuel yapamıyorumxmp den 3200 e alın sonra ram voltajı manuele alıp 1.37 yapın f10 kaydet çık deyip başlatmaya çalışın
Mesaj otomatik birleştirildi:
2400 de normal boot edebiliyor sanırım 2400 de sorun yok ama xmp profılı ile sistem kararsız anladıgım kadarı ile
Hep auto kalıyor manuele geçmiyorextreme memory profıle kısmına girin / memory tımıng mode /profıle DDR voltage auto bunu manuele çevirin sonra manuel olarak ayarlayabılırsınız
Evet birinize olsun yüz yüze telefonda falan Bi şekilde konuşup halledelim lütfen3000 mhz lik xmp profılı ile başlatırkendemı mavı ekran verıyor
Yaptım 3200 mhz disable olarak çalıştırdım ve voltajı 36.37 denedim ama yine olmadı pc açıldı yeniden başlatın test için ve ondan sonra pc açılma ekranında anakartınız ismi çıktı yuvarlak uzun süre döndü ve mavi ekran kurtarma falan filanxmp nın sundugu ayarları koruyarak xmp yi disabled yapın sonra voltajı manuel secın sonrada dram voltajı artırın bunu yapmanız lazım ama yapamadınız