PC açılıyor ama görüntü gelmiyor

Reaksiyon skoru
2
Öncelikle merhaba, her şeyi en başından atlamadan anlatıyorum;
3 gün önce akşam bilgisayarı normal bir şekilde kapattım, ertesi sabah uyandım ve bilgisayarı çalıştırdım, kasadaki bütin ışıklar normal şekilde yanıyordu fanlar dönüyordu ama ekrana görüntü gelmiyordu, internette olan neredeyse bütün yöntemleri denedim. Ekran kartını, RAM'leri çıkardım taktım, monitörün kablosunu çektim ışık kaoanıncaya kadar bekledim vs. vs. Artık pes ettim sorunu kendim halledemeyeceğimi anladım bilgisayarcıya götürdüm. Benim denediğim yöntemleri kendisi de denedi fakat olmadı, ekran kartımı söktü yerine başka bir ekran kartı taktı ve görüntü geldi! Sorunun ekran kartında olabileceğini söyledi ve ekran kartını temizleyip termal macun değişimi yapacağını söyledi, bunları yaptıktan sonra sorunum giderildi ve görüntü geldi. Dün akşam yine normal bir şekilde Windows kısmından bilgisayarı kapattım ve bu sabah yine bilgisayarı açmaya çalıştığımda aynı sorunla karşılaştım, defalarca yeniden başlattım, BIOS pilini çıkardım taktım ama fayda etmedi monitöre görüntü gelmiyor yardımınızı istiyorum.
PC:
XFX RX 6650 XT ekran kartı.
ASUS B450M K2 anakart.
Ryzen 5 5600 işlemci.
Fury 16 GB DDR4 RAM.
NZXT H6 Flow kasa.

Yine 6000 serisi ekran kartı ve aynı hata. Umarım donanımsal bir şey değildir. Psu nedir?

Yine 6000 serisi ekran kartı ve aynı hata. Umarım donanımsal bir şey değildir. Psu nedir?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Psu nun modelini hatırlamıyorum 2 yıl önce arkadaşıma internetten hazır sistem almıştım ondan geri satın aldım ama muhtemelen kasanın kendi psu su olabilir

Vallahi yanlış yönlendirmeyeyim. Aynı hatayı ben de aldım. Tamire gönderdim. Donanımsal sorun çıktı bende. Böyle bir ihtimalin olabileceği aklında bulunsub

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,210
Üyeler
184,597
Son üye
Ultras25
Geri