Neler Yeni

Pc açılmıyor(hata tespit için yardımlarınızı rica ederim)

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
EserBayram
Instagram
eserbayramm
Merhaba, işlemci soğutucusu değiştirdim stok fan dan kuletipi hava soğutucusuna geçtim. Montaj'ı tamamladıktan sonra pc yi çalıştırdığım zaman ekran gelmedi ekran kartındaki rgb ışık yanıyor ve ekran kartı power girişinde ki beyaz ışıkta yanıyor bunun dışında power yetmeme ihtimali olmamasına rağmen taktığım soğutucunun kablosunu çıkartarak da çalıştırmayı denedim ama yine olmadı çok da bilgi birikimim olmadıği için sizlere sormak istedim sorunu tespit edebilmek için. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

shankar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
762
İsim
ahmet
Merhaba, işlemci soğutucusu değiştirdim stok fan dan kuletipi hava soğutucusuna geçtim. Montaj'ı tamamladıktan sonra pc yi çalıştırdığım zaman ekran gelmedi ekran kartındaki rgb ışık yanıyor ve ekran kartı power girişinde ki beyaz ışıkta yanıyor bunun dışında power yetmeme ihtimali olmamasına rağmen taktığım soğutucunun kablosunu çıkartarak da çalıştırmayı denedim ama yine olmadı çok da bilgi birikimim olmadıği için sizlere sormak istedim sorunu tespit edebilmek için. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim
soğutucu takarken elin rame değmiştir ram sök tak açılacaktır ;)

shankar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
762
İsim
ahmet
Bunu denedim ama işe yaramadı malesef, şimdi de biraz vidaları gevşetmeyi deneyeceğim
hala ram olduğunu düşünüyorum 2 kanal kullanıyorsan ram birini çıkart pc ac açılmazsa diğerini tak diğer slotu cikar tek ram ile açmayı deneyin

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,534
İsim
efe araci
bios pilini çekip takmayı dene oda işe yarayabilir.
hala ram olduğunu düşünüyorum 2 kanal kullanıyorsan ram birini çıkart pc ac açılmazsa diğerini tak diğer slotu cikar tek ram ile açmayı deneyin

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
EserBayram
Instagram
eserbayramm
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Her iki ram i teker teker her iki slot için denedim ama yinede olmadı

shankar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
762
İsim
ahmet
montajları doğru yaptınız mı bilgisayar parçalarının jacklarida (soketleri sök tak komple ) bios pilini de çıkart 15 saniye sonra geri tak

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
EserBayram
Instagram
eserbayramm
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bios pilini çekip takmayı dene oda işe yarayabilir.
Denedim sorun çözülmedi malesef, işlemci veya anakart pinlerinde kırılma olduğunu düşünmeye başladım ama çok ta açmaya cesaret edemedim 😄, en kötü ihtimal başka çözüm kalmaz ise bu bileşenleri kontrolnedeceğim

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,534
İsim
efe araci
Denedim sorun çözülmedi malesef, işlemci veya anakart pinlerinde kırılma olduğunu düşünmeye başladım ama çok ta açmaya cesaret edemedim 😄, en kötü ihtimal başka çözüm kalmaz ise bu bileşenleri kontrolnedeceğim
işlemciniz ne idi ?

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,534
İsim
efe araci

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru