Neler Yeni

PC açılmıyor sistem da2

Smith & Wesson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
941
İsim
Burak küçüksubaşı
@burakkucuksubasi neden iade etmedin? Görünüşe göre tüm binde birlik hatalar seni bulmuş. Vakit bitmediyse iade et, farklı SSD, RAM ve PSU ile satın al ki sorunlar bitsin.
Kardeşim sorun 10 gündür felan var ben sistemi 35 gün felan oldu kullanıyorum başta yoktu bir anda böyle şeyler yaşamaya başladım iade talebi oluşturdum gerekeni yazdım iade kabul edilmezse bile en azından garantili ürünler yapılacak yani başka çaresi yok ama iade seçenegim halen var ilk 14 günde sorgusuz sualsiz iade hakkım var diye biliyorum ama sistem arızalı ise dedigim gibi güç kaynagıdır felan bir sorunu varsa zaten ya iade kabul etmek zorundalar yada yapacaklar degiştirecekler.

@burakkucuksubasi neden iade etmedin? Görünüşe göre tüm binde birlik hatalar seni bulmuş. Vakit bitmediyse iade et, farklı SSD, RAM ve PSU ile satın al ki sorunlar bitsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öyleyse tamam. Yazılanlara bakınca her gün düzenli Stress Test yapıyor, tam ortasında da fişi çekiyor sandım.
Yok bea onu kimse yapmaz zaten veya kim direk psudan kapatsınkş pc yi bunu ilk okul çocuğu bile bilir. Arkadaşın jak girişide bozuk o da fiş çekmekten sanırım :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Emin Sahin
Kankam ilk PC yi kapatıyor, sonra psuyu sonra fişi benim kendi yaptığım şeyi yapıyor sadece biz değil bir çok kişi böyle yapıyordur çünkü o RGB ışıklarla gece uyuyamaz kimse
ben o yüzden bozulcağını sanmiyorum benim sistemim çalisirken kuzenim 4-5 kere fisden çekdi hiç birsey olmadı o yüzden olcağını sanmıyorum

Smith & Wesson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
941
İsim
Burak küçüksubaşı

Öyleyse tamam. Yazılanlara bakınca her gün düzenli Stress Test yapıyor, tam ortasında da fişi çekiyor sandım.
ne alakası var kardeşim ya öyle bir şey yapılır mı .

Yok bea onu kimse yapmaz zaten veya kim direk psudan kapatsınkş PC yi bunu ilk okul çocuğu bile bilir. Arkadaşın jak girişide bozuk o da fiş çekmekten sanırım :D
ahahah aynen fişi cıkarınca jack ta bozuldu :D

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,524
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Arkadaşlar konu o değil. Eğer ışıklardan rahatsız oluyorsan BIOS üzerinden ayarı kapatırsın, gidip her bilgisayarı açıp kapattığında fişinden çekersen o konnektör bile bozulur zamanla. Eğer uzun süre sistemi açmazsanız diye koyuluyor o anahtar arka tarafa. Öncelik olarak BIOS sıfırlanması yapılmalı çünkü voltaj ayarlarıyla oynanmış. Düzelmezse servise gönderilir çözülür bu kadar basit.

Derek Pappalardo

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,292
İsim
Derek
İlgilendiği Kategoriler
Bioshock, Mark of the Ninja
ne alakası var kardeşim ya öyle bir şey yapılır mı .

ahahah aynen fişi cıkarınca jack ta bozuldu :D

9 sayfa yazıdan bunu anladım. Her şeyi kurtluyor ve günde 3 kere stres testinde fişi çekiyor üstüne kulaklık girişine elektrik veriyorsun sandım.

Yok bea onu kimse yapmaz zaten veya kim direk psudan kapatsınkş PC yi bunu ilk okul çocuğu bile bilir. Arkadaşın jak girişide bozuk o da fiş çekmekten sanırım :D
Biz bu forumu bilmediğimiz şeyleri veya merak ettiğimiz şeyleri öğrenmek için kullanıyoruz. Açılan konularla dalga geçeni ilk defa görüyorum. Örneğin burak wattman hatası hakkında konu açmış amd kullanmadığı için daha önce bilmiyor olabilir. Wattman hasatı falan kurcalamayla olacak bir şey falan drğil zaten burağın tek pc de oynadığı şey cpu voltajı ve cpu ratiosu o da sıcaklık yüzünden fan alana kadar böyle idare etmek gerek

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
ben o yüzden bozulcağını sanmiyorum benim sistemim çalisirken kuzenim 4-5 kere fisden çekdi hiç birsey olmadı o yüzden olcağını sanmıyorum
Daha fazla çek bakalım noluyor.Tecrübeyle sabit bizde de ufaklık kafasına göre çekiyordu.4-5-6 derken pc çöktü ardından psu patladı.Tabi psunun kalitesine göre de değişir ama kesinlikle zararlı.Kimse zaten bilerek bunu yapmaz benimki gibi bir ufaklık olmazsa yanında :D

Smith & Wesson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
941
İsim
Burak küçüksubaşı
Arkadaşlar konu o değil. Eğer ışıklardan rahatsız oluyorsan BIOS üzerinden ayarı kapatırsın, gidip her bilgisayarı açıp kapattığında fişinden çekersen o konnektör bile bozulur zamanla. Eğer uzun süre sistemi açmazsanız diye koyuluyor o anahtar arka tarafa. Öncelik olarak BIOS sıfırlanması yapılmalı çünkü voltaj ayarlarıyla oynanmış. Düzelmezse servise gönderilir çözülür bu kadar basit.
kral arkadaşta 4.0 ghz de kullanıyor bildigim kadarıyla onda bir problem yok.

ElmorsS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
648
İsim
Emrah
Önceki eski bilgisayarımda cahillikten kapstmadan fişten 6 7 sene boyunca çektim benim şansıma bi şey olmadı artık kapattıktan sonra çekiyorum.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,524
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Bakın kaç kere söyledim. ARKADAŞ kullanıyor ama diye bir şey yok. Ya da birinde sorun yokken bende neden olsun tarzı bir şey bile yok. Her işlemcinin silikon kalitesi bir değil. Senin işlemcin daha fazla voltaj ister onunki voltajsız bile overclock olabilir. Böyle örnekler sunmanın bir mantığı yok. Dediğim gibi öncelik olarak BIOS sıfırlayın. Düzelmezse servise yollarsınız arızası neymiş anlaşılır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
Tayfun erdogan
Hocam buyuk ihtimalle yeteri kadar voltaj almiyor. Siz yanlis undervolt yapmis olabilirsiniz. Islemci isinizi dusurmek icin voltaj yerine, cpu core ratiodan autoyu 36.00 yapsaydiniz 5-10 derece duserdi. Bu arada islemci güzel lakin ısınma sorunu var onu da 180tl ye t6 ultra alip cozebilirsiniz sahsen ben oyle yaptim

Smith & Wesson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
941
İsim
Burak küçüksubaşı
Biz bu forumu bilmediğimiz şeyleri veya merak ettiğimiz şeyleri öğrenmek için kullanıyoruz. Açılan konularla dalga geçeni ilk defa görüyorum. Örneğin burak wattman hatası hakkında konu açmış amd kullanmadığı için daha önce bilmiyor olabilir. Wattman hasatı falan kurcalamayla olacak bir şey falan drğil zaten burağın tek PC de oynadığı şey cpu voltajı ve cpu ratiosu o da sıcaklık yüzünden fan alana kadar böyle idare etmek gerek
@White Ravens arkadaşın benim ilk alacagım sistem el capitanla ilgili bi sıkıntısı var herhalde o yüzden bana tilt biraz herşeyi karıştırıyormuşum da şöyleymiş böyleymiş neyse boşver kardeşim gerekeni ne olup bittigini herkes anladı bence.

Bakın kaç kere söyledim. ARKADAŞ kullanıyor ama diye bir şey yok. Ya da birinde sorun yokken bende neden olsun tarzı bir şey bile yok. Her işlemcinin silikon kalitesi bir değil. Senin işlemcin daha fazla voltaj ister onunki voltajsız bile overclock olabilir. Böyle örnekler sunmanın bir mantığı yok. Dediğim gibi öncelik olarak BIOS sıfırlayın. Düzelmezse servise yollarsınız arızası neymiş anlaşılır.
kardeşim ben mi anlatamıyorum siz mi anlamıyorsunuz iki sistemde da2 aynı sistemmmmm.

Hocam buyuk ihtimalle yeteri kadar voltaj almiyor. Siz yanlis undervolt yapmis olabilirsiniz. Islemci isinizi dusurmek icin voltaj yerine, cpu core ratiodan autoyu 36.00 yapsaydiniz 5-10 derece duserdi. Bu arada islemci güzel lakin ısınma sorunu var onu da 180tl ye t6 ultra alip cozebilirsiniz sahsen ben oyle yaptim
36 ya alırsam cok fazla performans kaybı yaşarım 4.0 da 0.15 vermiştim belki tekrar onu denerim

Top Bottom