Neler Yeni

PC açılmıyor sistem da2

Smith & Wesson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
941
İsim
Burak küçüksubaşı
@White Ravens Dostum PC kapandıktan sonra PSU tuşunun kapatılıp prizin çekilmesinde hiç bir sakınca yok bu yüzden PC bozuluyorsa o PSU arızalıdır imkanı yok bozulmaz 5-6 yıldır PC mi böyle kapatırım ve benim gibi yapanda çok öyle bir şey olsa zaten PSU tuşu konulmazdı. Bende aynısını yapıyorum bilgisayarı kapattıktan sonra 5-10 saniye bekliyorum ardından PSU tuşunu kapatıp yine 5-10 saniye bilgisayardan elektriğin komple gitmesini bekliyorum ve gittikten sonra prizin tuşuna basarak kapatıyorum da sistem 2 kullanıyorum bende bunun öncesinde bir bilgisayarım vardı 5 senedir kullanıyorum bırak PSU tuşunu direk PC kapandıktam sonra prizi kapatıyorum. Da sistem 2 nin siparişi çok olduğundan aceleye geldiği ortada anlayacağınız özene büzene dizilmemiş sistem. Markaya yada başka şeye fanatiklik yapmaya gerek yok yoksa tartış tartış bitmez bu konu eğrisi doğrusu neyse o söylenmeli. Ben memnunum henüz bir sorun yaşamadım ama korkuyorum sorun yaşayacağım diye monitörle beraber 7.7k verdim bu kadar para veriyoruz sorun yaşarmıyım acaba diye düşünmek can sıkıyor. Ayrıca kurcalama vs muhabbetine gelirsek bilmemek ayıp değil kardeşim öğrenmemek ayıp. Zaten burada bozacak bir şey yok çoğu kişinin yaptığı gibi PC kapandıktan sonra prizi kapatıyor. Çoğu elektrikten tasarruf etmek için yapar ama ben gece elektrik gidip gelir eğer yüksek akımlı gelirse sisteme sorun oluşturmasın diye yapıyorum prizler akım korumalı ama işi yinede sağlama almak lazım. PSU da sıkıntı var itopyaya iade edilmesi daha uygun iadede sıkıntı varsa garantiye başvuracak artık yapacak bir şey yok ama bu kadar para basıp sorunları görmek üzücü bunların arkasından saçma sapan yorum yapanları görmek daha üzücü neyse internetten sistem almak doğru bir karar değilmiş alacak varsa önermiyorum gidin elden test edip alın yoksa bir gün acaba bir şey olur mu PC ye düşünüp durursunuz
Eline ağzına sağlık kardeşim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir daha kapatırken işlemciyi sök. Soğutucu yüzünden zor olabilir ama. En iyisi 8 pin ve 24 pini sök. (!)
konuya yorum yapma.

Eline ağzına sağlık kardeşim.

konuya yorum yapma.
Ne demek dostum doğru olan bu zaten diye düşünüyorum pc kapandıktan sonra psu tuşunu kapatmanın hiç bir zararı olmaz öyle bir şey olsa o tuşu falan koymazlardı zaten çoluk çocuk oynasın diye mi tuşu koymuşlar (!) Corsair hiç ürün kullanmadım bilmiyorum nasıl psu üretir üretmez. Ben thermaltake v200 ü seçtim sistemi alırken psu da gayet kaliteli kasada ısınma sorunu yaşayacağımı söylediler sözde bilir kişiler hava akışı falan kötüymüş sıkıntı yaşayacağımı söylediler şuan corsair kasa kullananlardan daha serin bir kasam var. Ankarada yaşıyorum oturanlarda bilir yazıda kışıda serttir buranın tarihin en sıcak ankarasında bile ısı sorunum yok. Bizim milletimiz atıp tutmada iyidir kullanmadan bilmeden yorum yapmayı severiz böyle şeylerse kendi egomuzu tatmin edelim yeter mantığıyla hareket ederiz. Sen psu yu değiştirmeye bak yada oradan buradam bir psu bulup dene bakalım

Smith & Wesson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
941
İsim
Burak küçüksubaşı
Ne demek dostum doğru olan bu zaten diye düşünüyorum PC kapandıktan sonra PSU tuşunu kapatmanın hiç bir zararı olmaz öyle bir şey olsa o tuşu falan koymazlardı zaten çoluk çocuk oynasın diye mi tuşu koymuşlar (!) Corsair hiç ürün kullanmadım bilmiyorum nasıl PSU üretir üretmez. Ben thermaltake v200 ü seçtim sistemi alırken PSU da gayet kaliteli kasada ısınma sorunu yaşayacağımı söylediler sözde bilir kişiler hava akışı falan kötüymüş sıkıntı yaşayacağımı söylediler şuan corsair kasa kullananlardan daha serin bir kasam var. Ankarada yaşıyorum oturanlarda bilir yazıda kışıda serttir buranın tarihin en sıcak ankarasında bile ısı sorunum yok. Bizim milletimiz atıp tutmada iyidir kullanmadan bilmeden yorum yapmayı severiz böyle şeylerse kendi egomuzu tatmin edelim yeter mantığıyla hareket ederiz. Sen PSU yu değiştirmeye bak yada oradan buradam bir PSU bulup dene bakalım
İade talebinde bulundum dönecekler bana sorunumu anlatıcağım.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
@White Ravens Dostum prizden kapatılınca veya psunun tuşundan sistem kapatılınca niye bozulsun öyle bir şey olda PSU tuşu konulmazdı. Bende aynısını yapıyorum bilgisayarı kapattıktan sonra 5-10 saniye bekliyorum ardından PSU tuşunu kapatıp yine 5-10 saniye bilgisayardan elektriğin komple gitmesini bekliyorum ve gittikten sonra prizin tuşuna basarak kapatıyorum da sistem 2 kullanıyorum bende bunun öncesinde bir bilgisayarım vardı 5 senedir kullanıyorum bırak PSU tuşunu direk PC kapandıktam sonra prizi kapatıyorum. Da sistem 2 nin siparişi çok olduğundan aceleye geldiği ortada anlayacağınız özene büzene dizilmemiş sistem. Ben memnunum henüz bir sorun yaşamadım ama korkuyorum sorun yaşayacağım diye monitörle beraber 7.7k verdim bu kadar para veriyoruz sorun yaşamak can sıkıyor. Ayrıca kurcalama vs muhabbetine gelirsek bilmemek ayıp değil kardeşim öğrenmemek ayıp. Zaten burada bozacak bir şey yok çoğu kişinin yaptığı gibi PC kapandıktan sonra prizi kapatıyor. Çoğu elektrikten tasarruf etmek için yapar ama ben gece elektrik gidip gelir eğer yüksek voltajlı gelirse sisteme sorun oluşturmasın diye yapıyorum prizler akım korumalı ama işi yinede sağlama almak lazım.
Sanırım konuyu özet geçerek okumuşsun. Bu yüzden senin anlattığın ile konuşulanlar arasında bazı boşluklar var.
Öncelikle "PSU'yu fişten çekiyorsun diye bozulmuştur" demedim ya da benzeri bir yorumum olmadı. Ben çok daha farklı bir şeyden bahsettim.
Evet. Bilmemek ayıp değil, ben zaten bunu ayıplamıyorum. Burada da öğrenmek isteyen insanlara hep birlikte yardım ediyoruz.
Yanlış olan kısım, bildiğini sanmak ve bu konularda ısrarcı olmak. Forumda bu tarz davranış yapan üyeler de var.
Evet parasını verdiğin şeyin sağlam olması gerekiyor, kendiliğinden sorun yaşamak can sıkabiliyor. Buna da hemfikiriz. Ama buradaki olay farklı.
Forumda bazen görüyoruz. Üyeler bilmediği şeyleri soruyor. Bilen üyeler de konu sahibine bilmediği şeyleri açıklıyor. Ondan sonra uygulama kısmına geçiliyor.
Ama bazen sorunu bilmeden-öğrenmeden direkt uygulama/kurcalama kısmına geçenler var. Konu sahibi de bunu çok sık yapıyor.
"PSU fişi çek-tak yapınca sistem hemen açılmadığı için PSU'nun arızalı" olduğunu düşünüyor ve bunu sonuna kadar savunuyor.
Yorum yazanlara "Sorun PSU'da kardeşim, bozuk bu PSU" diye sürekli tekrarlıyor. Ama elindeki cihazda kurcalamadığı yer yok.
Elektronikte bir sürü arıza çeşidi var. Bunun statik elektriği var, devre arızası var, temassızlığı var, oksitlenmesi var, sıvı teması var vs. vs. vs. vs.
Yani bilmeyen biri ameliyat yapar gibi önüne alıp kurcaladığı zaman o sisteme her şey olabilir. Benim de konu içerisinde anlattığım şey bu.
"Fişi çektik, o kadar para verdik bozulamaz" - "başkası 10 yıldır yapıyor, onun ki niye sağlam" gibi düşünceler/yorumlar mantık veya bilgi barındırmıyor.
Sistemi çalışmıyor değil. Sistemi çalışıyor da değil. Bazen çalışıyor, bazen çalışmıyor. Bazen kafasına göre 3 kere 5 kere basınca çalışıyor vs.
Zaten açtığı konulara bakabilirsin. Sorunları gün geçtikçe daha da artıyor. Çünkü üye sürekli olarak sistemin bir yerlerini kurcalıyor.
Bende elime geçen aletle sağa sola dokunsam, kafama göre parçaları söksem, sağını solunu ellesem, kurcalasam. 3 gün sonra benim de sistemimde bir sorun çıkacaktır.

Smith & Wesson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
941
İsim
Burak küçüksubaşı
Sanırım konuyu özet geçerek okumuşsun. Bu yüzden senin anlattığın ile konuşulanlar arasında bazı boşluklar var.
Öncelikle "PSU'yu fişten çekiyorsun diye bozulmuştur" demedim ya da benzeri bir yorumum olmadı. Ben çok daha farklı bir şeyden bahsettim.
Evet. Bilmemek ayıp değil, ben zaten bunu ayıplamıyorum. Burada da öğrenmek isteyen insanlara hep birlikte yardım ediyoruz.
Yanlış olan kısım, bildiğini sanmak ve bu konularda ısrarcı olmak. Forumda bu tarz davranış yapan üyeler de var.
Evet parasını verdiğin şeyin sağlam olması gerekiyor, kendiliğinden sorun yaşamak can sıkabiliyor. Buna da hemfikiriz. Ama buradaki olay farklı.
Forumda bazen görüyoruz. Üyeler bilmediği şeyleri soruyor. Bilen üyeler de konu sahibine bilmediği şeyleri açıklıyor. Ondan sonra uygulama kısmına geçiliyor.
Ama bazen sorunu bilmeden-öğrenmeden direkt uygulama/kurcalama kısmına geçenler var. Konu sahibi de bunu çok sık yapıyor.
"PSU fişi çek-tak yapınca sistem hemen açılmadığı için PSU'nun arızalı" olduğunu düşünüyor ve bunu sonuna kadar savunuyor.
Yorum yazanlara "Sorun PSU'da kardeşim, bozuk bu PSU" diye sürekli tekrarlıyor. Ama elindeki cihazda kurcalamadığı yer yok.
Elektronikte bir sürü arıza çeşidi var. Bunun statik elektriği var, devre arızası var, temassızlığı var, oksitlenmesi var, sıvı teması var vs. vs. vs. vs.
Yani bilmeyen biri ameliyat yapar gibi önüne alıp kurcaladığı zaman o sisteme her şey olabilir. Benim de konu içerisinde anlattığım şey bu.
"Fişi çektik, o kadar para verdik bozulamaz" - "başkası 10 yıldır yapıyor, onun ki niye sağlam" gibi düşünceler/yorumlar mantık veya bilgi barındırmıyor.
Sistemi çalışmıyor değil. Sistemi çalışıyor da değil. Bazen çalışıyor, bazen çalışmıyor. Bazen kafasına göre 3 kere 5 kere basınca çalışıyor vs.
Zaten açtığı konulara bakabilirsin. Sorunları gün geçtikçe daha da artıyor. Çünkü üye sürekli olarak sistemin bir yerlerini kurcalıyor.
Bende elime geçen aletle sağa sola dokunsam, kafama göre parçaları söksem, sağını solunu ellesem, kurcalasam. 3 gün sonra benim de sistemimde bir sorun çıkacaktır.
halen kurcalıyor diyor kardeşim valla sinirleniyorum kötü olmasın konuşma gerek yok.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
halen kurcalıyor diyor kardeşim valla sinirleniyorum kötü olmasın konuşma gerek yok.
Sistemi kapattıktan sonra deneme-yanılma yolunu tercih etmek, farklı farklı yollar denemek, farklı kabloları sökerek veya sökmeyerek aç kapa yapmayı denemek, "PSU Bozuk" diyip RAM'leri sök-tak yapmak vb. şeyler bence "kurcalamak" olarak genellenebilir.

Arkadaşın bilgisayarı kurcaladığı yok herkesin yaptığı gibi pc yi kapatıyor daha sonra psuyu kapatıp ardından prizi kapatıyor veya fişi çekiyor fark eden bir şey elektrik boşalıyor. Diğer konuları beni alakadar etmez ben bu konuyla ilgileniyorum bu konu ilgi alakadar eder. Arkadaşla aynı gün aldık sanırsam sistemi kendi kurcalamadığı halde doğal sorunlar çıkabiliyor buraya anlatırken belki yanlış yazmış olabilir. Zaten o kadar para verip bilmediği şeyi kurcalayan insanın cesareti tavan olması lazım ki kurcalamadığından da eminim azda olsa tanıyorum arkadaşı. Ayrıca Abdullag abiyi uzun süredir takip ederim sever ve sayarım nasip oldu da sistem 2 yi aldık işte 1 ay önce ancak bu sistrmin işlemci sıcaklığı videodaki gibi düşük değil mesela bilmiyorum o videoda işlemci fanı kullanıyor mu kullanmıyor mu bilgim yok sonuçta bir şey söylemiyor sadece render yapacaksanız fan alın diyor. Tabi ticarette herkes kendi ürününü över ben ticaret yapıpta kendi ürününü söveni hiç görmedim. Neyseki işlemci sıcaklığı gibi çok küçük problemler var fan alıp çözülecek sorunlar umarım daha fazla pc için para harcamam

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
@burakkucuksubasi Elektrik ile çalışan cihazlar hakkında herhangi bir bilginiz varmı acaba?
Okuduğum bölüm yaptığım iş gereği biraz bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum, şöyle söyleyebilirimki güç kaynağı gibi cihazlar ani kapanmalarda yani elektrik kesintisi gibi durumlarda zamanla sorun çıkarabiliyor. Siz bunu hergün, her kapanmada yapıyorsunuz sorun çıkmayacağını düşünmeniz hata. Hatta size bu bilgiyi şöyle örneklendirebilirim; SSD, HDD gibi cihazlar güç kesintilerinde zamanla (bu süre kalitesine göre değişir belki 1 yıl belki 10 yıl. Bu değerler hergün güç kesintisi olduğu durumlarda geçerli değildir. Ani kesintiler baz alınmıştır.) sorunlar çıkar, bozulabilir. SSD ve HDD ile Güç kaynağını ne alakası var derseniz eğer, iki sistemin temellerinde aynı mantık ve aynı tasarım yatması. Bazı teknoloji firmaları bu tarz ürünlerde garanti veriyor eğer sizin PSU markanızda böyle bir garanti veriyorsa şanslısınız. Ben bir teknoloji firması olsam ve sizin gibi bir müşterim olsa kapıdan içeriye girdiği anda kullanma kılavuzunun uyarılar/kullanma talimatı kısmını açıp önüne koyardım ki okuyup bilgilensin ve bir daha böyle yanlış hareketlerde bulunmasın.
@White Ravens söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. Arkadaşımızın kullanma şeklini destekleyecek herhangi bir teknik kişi olucağını da düşünmüyorum..
Hocam sistem kapandıktan sonra fişten çekmenin ya da psuyu kapatmanın bir sorun yaşatacağını neden çıkarıyorsunuz @White Ravens
Ben anlamıyorum gerçekten ani bir kesinti değil sistem pc kapanmış bu yapılan gayet normal bir şey arkadaş farklı değişik kullanmıştır sistem bozulmuştur vs anlarım da adamın sorunlarının tek sebebi fişten çekmekmiş gibi anlatılması bana çok saçma geliyor.Jak girişi de fişten çektiği için bozuldu değil mi?

Smith & Wesson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
941
İsim
Burak küçüksubaşı
Sistemi kapattıktan sonra deneme-yanılma yolunu tercih etmek, farklı farklı yollar denemek, farklı kabloları sökerek veya sökmeyerek aç kapa yapmayı denemek, "PSU Bozuk" diyip RAM'leri sök-tak yapmak vb. şeyler bence "kurcalamak" olarak genellenebilir.
arkadaşım tane tane türkçe yazıyorum sistem bana ilk geldiginde 2 ram takılı olduğu halde 8 gb ram gözüküyordu okey ? anladın mı ? sistemin jack girişi bozuk geldi anladın ?

Hocam sistem kapandıktan sonra fişten çekmenin ya da psuyu kapatmanın bir sorun yaşatacağını neden çıkarıyorsunuz @White Ravens
Ben anlamıyorum gerçekten ani bir kesinti değil sistem PC kapanmış bu yapılan gayet normal bir şey arkadaş farklı değişik kullanmıştır sistem bozulmuştur vs anlarım da adamın sorunlarının tek sebebi fişten çekmekmiş gibi anlatılması bana çok saçma geliyor.Jak girişi de fişten çektiği için bozuldu değil mi?
tabi canım oda ondan bozuldu sistem ilk geldigindede 8 gb ram okuyordu mesela hatta bi kere daha 8 gördü ben cıkarıp takınca düzeldi oda fişten alakalı :)

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Arkadaşın bilgisayarı kurcaladığı yok herkesin yaptığı gibi PC yi kapatıyor daha sonra psuyu kapatıp ardından prizi kapatıyor veya fişi çekiyor fark eden bir şey elektrik boşalıyor. Diğer konuları beni alakadar etmez ben bu konuyla ilgileniyorum bu konu ilgi alakadar eder. Arkadaşla aynı gün aldık sanırsam sistemi kendi kurcalamadığı halde doğal sorunlar çıkabiliyor buraya anlatırken belki yanlış yazabilir. Zaten o kadar para verip bilmediği şeyi kurcalayan insanın cesareti tavan olması lazım ki kurcalamadığından da eminim azda olsa tanıyorum arkadaşı
Ben dün gece yorumlarımı yazmadan önce açtığı 4 sayfa konuyu inceledim. Konularda da neyi ne kadar kurcaladığı belli oluyor.
Yani ben yorumlarımı bildiğim konuya göre yazıyorum. Senden de konuşmaya girerken aynı özeni göstermeni beklerim.

ElmorsS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
648
İsim
Emrah
Bilmediğimden soruyorum da kapattıktan sonra fanlar durduktan sonra fişten çekmenin sakıncaları nelerdir ? 7/24 rgb açık mı kalsın öyle.

Smith & Wesson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
941
İsim
Burak küçüksubaşı
Bak @White Ravens güzel kardeşim ben sistemi 4.1 ghz de 0.125 voltaj vererek kullanıyorum belkide sorun bundan kaynaklanıyor da olabilir 0.150 ye cıkardım şimdi voltajı sorun buysa okey ama dedigin diğer şeylerin hiçbir şekilde ilgisi alakası olamaz yok güç kaynagı kapandı fiş çekildi sistem yinede açılır her türlü.

Ben dün gece yorumlarımı yazmadan önce açtığı 4 sayfa konuyu inceledim. Konularda da neyi ne kadar kurcaladığı belli oluyor.
Yani ben yorumlarımı bildiğim konuya göre yazıyorum. Senden de konuşmaya girerken aynı özeni göstermeni beklerim.
açtıgım konuları bi göstersene nereleri kurcalamışım sistemde çok merak ettim birlikte değerlendirelim gel.

Bilmediğimden soruyorum da kapattıktan sonra fanlar durduktan sonra fişten çekmenin sakıncaları nelerdir ? 7/24 RGB açık mı kalsın öyle.
evet öyle diyorlar :D:D

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,308
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Bak @White Ravens güzel kardeşim ben sistemi 4.1 ghz de 0.125 voltaj vererek kullanıyorum belkide sorun bundan kaynaklanıyor da olabilir 0.150 ye cıkardım şimdi voltajı sorun buysa okey ama dedigin diğer şeylerin hiçbir şekilde ilgisi alakası olamaz yok güç kaynagı kapandı fiş çekildi sistem yinede açılır her türlü.

açtıgım konuları bi göstersene nereleri kurcalamışım sistemde çok merak ettim birlikte değerlendirelim gel.

evet öyle diyorlar :D:D
Fişten çekmek yerine sadece şalteri kapatsan aynı işlev.

Top Bottom