Smith & Wesson
80+ Silver
Dahası
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Eline ağzına sağlık kardeşim.@White Ravens Dostum PC kapandıktan sonra PSU tuşunun kapatılıp prizin çekilmesinde hiç bir sakınca yok bu yüzden PC bozuluyorsa o PSU arızalıdır imkanı yok bozulmaz 5-6 yıldır PC mi böyle kapatırım ve benim gibi yapanda çok öyle bir şey olsa zaten PSU tuşu konulmazdı. Bende aynısını yapıyorum bilgisayarı kapattıktan sonra 5-10 saniye bekliyorum ardından PSU tuşunu kapatıp yine 5-10 saniye bilgisayardan elektriğin komple gitmesini bekliyorum ve gittikten sonra prizin tuşuna basarak kapatıyorum da sistem 2 kullanıyorum bende bunun öncesinde bir bilgisayarım vardı 5 senedir kullanıyorum bırak PSU tuşunu direk PC kapandıktam sonra prizi kapatıyorum. Da sistem 2 nin siparişi çok olduğundan aceleye geldiği ortada anlayacağınız özene büzene dizilmemiş sistem. Markaya yada başka şeye fanatiklik yapmaya gerek yok yoksa tartış tartış bitmez bu konu eğrisi doğrusu neyse o söylenmeli. Ben memnunum henüz bir sorun yaşamadım ama korkuyorum sorun yaşayacağım diye monitörle beraber 7.7k verdim bu kadar para veriyoruz sorun yaşarmıyım acaba diye düşünmek can sıkıyor. Ayrıca kurcalama vs muhabbetine gelirsek bilmemek ayıp değil kardeşim öğrenmemek ayıp. Zaten burada bozacak bir şey yok çoğu kişinin yaptığı gibi PC kapandıktan sonra prizi kapatıyor. Çoğu elektrikten tasarruf etmek için yapar ama ben gece elektrik gidip gelir eğer yüksek akımlı gelirse sisteme sorun oluşturmasın diye yapıyorum prizler akım korumalı ama işi yinede sağlama almak lazım. PSU da sıkıntı var itopyaya iade edilmesi daha uygun iadede sıkıntı varsa garantiye başvuracak artık yapacak bir şey yok ama bu kadar para basıp sorunları görmek üzücü bunların arkasından saçma sapan yorum yapanları görmek daha üzücü neyse internetten sistem almak doğru bir karar değilmiş alacak varsa önermiyorum gidin elden test edip alın yoksa bir gün acaba bir şey olur mu PC ye düşünüp durursunuz
Mesaj otomatik birleştirildi:
konuya yorum yapma.Bir daha kapatırken işlemciyi sök. Soğutucu yüzünden zor olabilir ama. En iyisi 8 pin ve 24 pini sök. (!)