Neler Yeni

PC açılmıyor sistem da2

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
PC dünden beri fişide takılı güç kaynağıda açık ekran kartının felanda ışıgı yanıyordu ama açılmıyordu az önce power tuşuna bastım açıldı anladınmı şimdi sorunumu dün neden açılmıyordu şimdi ben bu PC yi 1 saat felan kullanıp kapatıcagım fişde çekmesem gücü de kapatmasam yine tepki vermeyecek bana bunuda yaptı çünkü bende diyorum ki sorun neresinde güç kaynagında mı anakartta mı nerede yok sen evhamlısın kurcalıyorsun kardeşim ben kasayı açıp parçaları söküp tamir etmiyorum neyi kurcalayabilirimde böyle bir sorun yaşıyorum @White Ravens yargılarken biraz düşünerek yorum yap 10 senedir adam bu şekilde kapatıyorum PC yi diyor tek hata yok aynı sistemi alan arkadasım var discordda konusuyorum sadece spec deltaya yetişemedigi için farklı thermalteke kasa almıştı onunla konusuyorum halen o çocukta PC kapanınca fanlar durunca arkadaki gücü kapatıp fişi kapatıyorum diyor açılınca tek sorunu yok ben de böyle bir sorun olunca vay efendim ben PC yi kurcalıyorum evhamlıyım vs vs hepiniz PC konusunda ordinaryüs seviyesindesiniz kardeşim pardon biz bilmiyoruz.
Elektronik şeylere olan ilgini ve bilgini az çok biliyorum. Önceki açtığın konularda yaptığın/denediğin adımları da okudum.
Daha önceki konuşmalarımızdan fazlasıyla evhamlı olduğunu ve bilgin olmadığı halde kullanıcı yorumlarına göre bilgisayarı kurcaladığını söyledim.
Hala da aynı fikirdeyim. Ayrıca yorumlarımda "yargılama" yok. O kadar açık yazılan mesajdan bu manasız sonucu nasıl çıkartabildin bilmiyorum. :D
Herhangi teknik bilgi sunmamış olmamıza rağmen bizi bilgili görmen de güzel. Teşekkürler. İyi forumlar.

Smith & Wesson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
941
İsim
Burak küçüksubaşı
Elektronik şeylere olan ilgini ve bilgini az çok biliyorum. Önceki açtığın konularda yaptığın/denediğin adımları da okudum.
Daha önceki konuşmalarımızdan fazlasıyla evhamlı olduğunu ve bilgin olmadığı halde kullanıcı yorumlarına göre bilgisayarı kurcaladığını söyledim.
Hala da aynı fikirdeyim. Ayrıca yorumlarımda "yargılama" yok. O kadar açık yazılan mesajdan bu manasız sonucu nasıl çıkartabildin bilmiyorum. :D
Herhangi teknik bilgi sunmamış olmamıza rağmen bizi bilgili görmen de güzel. Teşekkürler. İyi forumlar.
Hayır seni bilgili sanıp moderatörlük verilmiş büyük ihtimal halbuki sistem parçası dışında pek bilgin yok kardeşim ama ricam benim ne açtığım konulara nede konularıma yorum yapma yani bilgin olmadığı konulara yorum yapmak göç degil :) iyi günler

Tost Kayaoğlu

80+ Gold
En İyi Cevap
4
statik elektrik birikmiş olabilir bütün gücü kapat daha sonra açma tuşuna bi 10sn basılı tut daha sonra güç ver ve aç

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Hayır seni bilgili sanıp moderatörlük verilmiş büyük ihtimal halbuki sistem parçası dışında pek bilgin yok kardeşim ama ricam benim ne açtığım konulara nede konularıma yorum yapma yani bilgin olmadığı konulara yorum yapmak göç degil :) iyi günler
Bu yorumunla da fikrin olmadan kafana göre yazdığın tescillendi.
Özellikle de "bilgili sanıp modluk verilmiş" yorumun kimin bilmediği konularda yorum yaptığını gösteriyor.
Teşekkürler. :)

Smith & Wesson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
941
İsim
Burak küçüksubaşı
statik elektrik birikmiş olabilir bütün gücü kapat daha sonra açma tuşuna bi 10sn basılı tut daha sonra güç ver ve aç
Güç kaynağının tuşunu kapatıp fişi çekip mi yapayim bu işlemi bir arkadaş daha söylemişti çünkü.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu yorumunla da fikrin olmadan kafana göre yazdığın tescillendi.
Özellikle de "bilgili sanıp modluk verilmiş" yorumun kimin bilmediği konularda yorum yaptığını gösteriyor.
Teşekkürler. :)
Tamam hiçbir konuda bilgin yokmuş demekki :) görüşürüz

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,189
İsim
Jarvis-M
10 senelik PC 1 kere aynı hatayı vermedi neden şok kapat yapıyor sunuz az geldiyse bide şalter kapatın bırakın kendi haline açık kalsın düğmesi takılı kalsın fişi

Güç kaynağının tuşunu kapatıp fişi çekip mi yapayim bu işlemi bir arkadaş daha söylemişti çünkü.

Tamam hiçbir konuda bilgin yokmuş demekki :) görüşürüz

Şalteri falanda kapat

Smith & Wesson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
941
İsim
Burak küçüksubaşı
10 senelik PC 1 kere aynı hatayı vermedi neden şok kapat yapıyor sunuz az geldiyse bide şalter kapatın bırakın kendi haline açık kalsın düğmesi takılı kalsın fişi
Şok kapat yapmıyorum PC kapanınca güç kaynağını kesip fişi çekmedim yine açılmadı.

Şalteri falanda kapat
Şalter dediğin evin tüm sigortası var şalter güç kaynağının şalteriyse kapatırım onu sorun yok

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,529
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Güç kaynağını her kapattığınızda kapasitörler dolup boşalıyor. Böyle bir kullanım senaryosu kesinlikle yanlıştır. Ben yapiyordum oluyor demek doğru bir örnek değil zaten.

Smith & Wesson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
941
İsim
Burak küçüksubaşı
Güç kaynağını her kapattığınızda kapasitörler dolup boşalıyor. Böyle bir kullanım senaryosu kesinlikle yanlıştır. Ben yapiyordum oluyor demek doğru bir örnek değil zaten.
Güç kaynağını kapatmayıp sadece fişin tuşunu da kapattığım zaman açılmıyor PC ben 2 3 güne şehir dışına çıkacağım yani fişler felan takılı mı kalacak çok saçma kardeşim çekip geldiğimde yine açılmayacak yani

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,529
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Açılmaması normal değil o ayrı. Ama yapılan yanlışı söylüyorum ben.

Smith & Wesson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
941
İsim
Burak küçüksubaşı
Açılmaması normal değil o ayrı. Ama yapılan yanlışı söylüyorum ben.
Tamam kardeşim yanlıştır ona bir şey demiyorum ama aynı şekilde kullanan forum da bir arkadaşım da var onda açılıyor bende sistem açılmıyor.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Forumda sistem hakkında açılan konuların yarısı neredeyse senin, bilgisayarda tırnak ucu kadar sorun yok. Tek problem bir bilgisayar nasıl kullanılır hiç bilginiz yok. Nvme SSD alıyorsunuz 1500 lira indirimle sistem alıyorsunuz şu SSD'ye bir tane 20 liralık soğutucu alamıyorsunuz lafa bak SSD sorunluymuş SSD'de hiç bir sorun yok aç bak videolarıma çoğu testlerde o SSD'yi ben de kullanıyorum ama hata bizde daha düşük hızlara sahip 2.5" SSD koyacaktık olup bitecekti. Bir bilgisayarın PSU tuşundan bilgisayarı kapatmak nedir ya? korkuyorum sen bilgisayarı yakında hortumla falan su sabunla temizlersin, yani bu konular bu yaptıkların bir şaka gibi içim şişti gerçekten neymiş arkadaşı da öyle yapıyormuş onda sorun olmuyormuş kötü örnek örnek teşkil etmez sen hiç aklı başında bir adamdan bilgisayar PSU tuşundan kapatılır diye bir şey duydun mu? Power tuşu ile aç kapa yapmak zamanla bilgisayarın bileşenlerin de bile büyük olasılıkla kalıcı hasar bırakır bu bir gerçektir ama kaynımda da var gibi örnek verilecek bir durum değildir. Daha konu açma kardeşim en son PC'yi camdan aşağı atıp bir sağlamlık testi yap kırılırsa itopyaya iade etmek için mail atarsın

Smith & Wesson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
941
İsim
Burak küçüksubaşı
Forumda sistem hakkında açılan konuların yarısı neredeyse senin, bilgisayarda tırnak ucu kadar sorun yok. Tek problem bir bilgisayar nasıl kullanılır hiç bilginiz yok. Nvme SSD alıyorsunuz 1500 lira indirimle sistem alıyorsunuz şu SSD'ye bir tane 20 liralık soğutucu alamıyorsunuz lafa bak SSD sorunluymuş SSD'de hiç bir sorun yok aç bak videolarıma çoğu testlerde o SSD'yi ben de kullanıyorum ama hata bizde daha düşük hızlara sahip 2.5" SSD koyacaktık olup bitecekti. Bir bilgisayarın PSU tuşundan bilgisayarı kapatmak nedir ya? korkuyorum sen bilgisayarı yakında hortumla falan su sabunla temizlersin, yani bu konular bu yaptıkların bir şaka gibi içim şişti gerçekten neymiş arkadaşı da öyle yapıyormuş onda sorun olmuyormuş kötü örnek örnek teşkil etmez sen hiç aklı başında bir adamdan bilgisayar PSU tuşundan kapatılır diye bir şey duydun mu? Daha konu açma kardeşim en son PC'yi camdan aşağı atıp bir sağlamlık testi yap kırılırsa itopyaya iade etmek için mail atarsın
Ssd sorunlu abdullah konuların hepsini aç bak aldıgım gün test yaptım o zamanki sonuçlar bile yazma ve okuma hızında uçurum fark var ssd konusunda 1 tek ben sorun yaşamıyorum bu 1 ikincisi moderatör arkadasta fişi çekme gücü kapat diyor başkası gücü kapatma fişi çek diyor :D herkes bir şey söylüyor ha ozaman 1 ay mesela işimiz var dışarı çıkalım pc elektrikte kalsın öyle ayrıca ben güç kaynagının tuşunu kapatmayıp sadece fişi kapattıgım zamanda bu pc açılmadı arkadaşım yaptıgın sistemi ölümüne savunma sistemde sorun yaşayan insanlar var ayrıca sistemine laf söyleyen yok parçalara yada bu ssd sorunlu kimse çok iyi performans almıyor bu konu burada da açıldı 100 kişi şikayetçi en az ben anlamıyorum ya bu kadar büyük bir sayfaya sahipsin ama hiçbir zaman eleştiri kabul etmiyorsunuz kardeşim çok acayipsiniz ya direk ya karşı cıkıyorsunuz ya garip garip laflar kullanıyorsunuz pc nin güç kaynağı sorunlu itopyayla iletişime de geçtim neymiş sistem de bir şey yokmuş felan filan bana bu sistem geldiginde 8 gb ram gözüküyordu 3 4 kere cıkarıp taktıktan sonra rami gördü demekki kusursuz gelmemiş kasanın üstündeki jack girişide bozuk sistemin parçalarına laf söylemiyorum laflarımı cımbızla çekme.

Top Bottom