PC elektrik keser gibi kendini kapatıyor

Vatulian

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
859
Arkadaşlar selamlar, konu başlığında da bahsettiğim üzere sistemimde bir sorun var. Bu durum ilk başıma geldiğinde bilgisayardaki sıcaklık değerleri biraz yüksekti, yani işlemci 83 derece civarlarında ve ekran kartı da 83-85 arası gidip geliyordu. 2. Defa olduğunda artık ekran kartından görüntü alamadım, diğer bilgisayarımda da denedim ve sonuç onda da aynıydı. Bu nedenle kendime yeni bir PSU ve Ekran kartı aldım, fakat bu sefer sıcaklık sorunları yaşamasam bile bu kapanma problemi geçmedi.

Kapanma durumu sadece pc de yük olduğu zaman olduğunu belirtmek isterim
OCCT, Aida64 gibi testlere tabii tuttum, en son hem ekran kartı hem de işlemciyi stress testine soktuğumda 20. dakikada pc kendini yeniden kapattı.
PSU voltaj besleme değerleri de gayet stabil duruyordu.
PSU ısınıyor mu acaba diye düşündüm ama onu test edebileceğim bir program bulamadım.

PSU modelim "NZXT C750 Bronze"

Anakart'da eski bir anakart sayılır. Acaba o kısımda sorun yaşıyor olabilir miyim ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Aşağı resimde gördüğün gibi olay görüntüleyicisine git orada aldığın hatayı göreceksin. Neyle ilgili bak bakayım ipucu var mı?
Ekran görüntüsü 2025-08-09 175529.webp

Aşağı resimde gördüğün gibi olay görüntüleyicisine git orada aldığın hatayı göreceksin. Neyle ilgili bak bakayım ipucu var mı?
Alıntıyı görüntüle
Biraz geç yanıt veriyorum kusuruma bakmayın.

hata1.webp

son hatalar bunlar ancak test yaptığım günün hataları değil bunlar. Test yaptığım gün için aldığım hataları da aşağıda paylaşıyorum.

1754782743257.webp

1754782778979.webp

Ayın 9'unda aldığın ilk hata nedir hocam üzerine tıkla ayrıntılar bölümüne bak.

1754783188972.webp

Sadece kapandığı bilgisi mevcut. Kernel hatası da zaten aynı açıklamaya sahip.

Hataya tıkladığınız altta genel ve ayrıntılar olarak iki sekme var ayrıntılar kısmının fotoğrafını istemiş @TechGuy hocam. Orada hatanın sebebine yönelik birkaç unsur var çünkü.
Okuduğumu iyi anlayamamışım kusura bakmayın :D Paylaşayım.
1754788179917.webp

bir de XML şeklinde var:
1754788214843.webp

Okuduğumu iyi anlayamamışım kusura bakmayın :D Paylaşayım.

bir de XML şeklinde var:
Estağfurullah ben de düzgün anlatamamış olabilirim hocam. Ama hata kodu belirsiz kesin şundandır demek zor. HwInfo ile ısıları yük altında takip ettiniz mi?

Estağfurullah ben de düzgün anlatamamış olabilirim hocam. Ama hata kodu belirsiz kesin şundandır demek zor. HwInfo ile ısıları yük altında takip ettiniz mi?
HwInfo ile incelemedim ancak OCCT testindeki sensörlerde voltaj değerleri ve ısılar stabil gözüküyordu. Ekstra HwInfo'nun bana göstereceği bişey varsa kullanayım.

Son düzenleme:
Tabii,
Alıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sistem verilerine de ihtiyacınız var ise özelden paylaşabilirim.
Hocam burada önemli olan bug check code parametreleri idi ancak bu değerlerin sıfır olması durumunda bu hatanın sebebine işaret edecek bir durumu maalesef olay görüntüleyicisinden anlayamıyoruz.
Sistem verilerinden kastınız sistem bileşenleriyse, marka model belirterek yazmanız iyi olacaktır.

Yine @TechGuy hocamın dediği gibi hw info ile sıcaklık değerlerinizi, PSU voltaj değerlerinizi vb takip edebilirsiniz.

Bunlara ek olarak ilk önce sormam gerekenleri şimdi sorayım;
1- Biosunuz güncel midir?
2- Driverlar güncel midir?
3- Windows güncel midir?

Geri