Neler Yeni

PC Fan ışığı titriyor/takılıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Taha
Selamlar uzun süredir çözemediğim bir sorun var. PC açılışta normal bir şekilde fanlar çalışıyor fakat kısa bir süre sonra videodaki gibi titriyor/takılıyor kısacası sapıtıyor. Kafayı yemek üzereyim artık neden olmuş olabilir bu. Bir anda yaşanmaya başlayan bir sorun.

Daha detaylı video:

Sistem bileşenleri:
  • İşlemci: Ryzen 5 2600.
  • Anakart: B450M-A Pro Max.
  • Ekran kartı: RX 580 8GB
  • RAM: XPG 3000MHz 8x2 RAM.
  • SSD: Adata SU630 SSD.
  • Kasa: Rampage Grand 600W 80Plus.

Son düzenleme:

innata

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Onur Erçakır
elektrik temassız gibi. fan kablosunu bızıkla bir bakalım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Taha
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
elektrik temassız gibi. fan kablosunu bızıkla bir bakalım.
söküp geri taktım hala aynı. Açılışta normal birkaç dakika sonra sapıtmaca. Yazılımsal desem herhangi bir yazılımı olduğunu düşünmüyorum fanın

Meto155

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
Meto155
Selamlar uzun süredir çözemediğim bir sorun var. PC açılışta normal bir şekilde fanlar çalışıyor fakat kısa bir süre sonra videodaki gibi titriyor/takılıyor kısacası sapıtıyor. Kafayı yemek üzereyim artık neden olmuş olabilir bu. Bir anda yaşanmaya başlayan bir sorun.

Sistem bileşenleri:
Rpm i arttıkça takılma yapıyor anladığım kadarıyla bir tarafı yamulmuş veya zarar görmüş olabilir mi hocam?

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Talha Keyhidar

Sistem bileşenleri:
Herhangi bir çarpma, vurma sesi gelmiyor. Fanların takıldığına nasıl kanaat getirdiniz. Belki ledlerde problem var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Taha
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ledler değişecek, çözüm bu. Led tamiri falan olmaz. Kimse de onun tamiriyle uğraşmaz. O çemberdeki ledler değişecek.
Beni yanlış anlamayın hocam ama bu sorun pc açılır açılmaz yaşanmıyor. Açılışta herhangi bir sorun yok olması gereken şekilde yanıyor birkaç dakika geçtikten sonra bu yaşanıyor. Açılıştan sorun yaşanıncaya kadar olan bir video eklemeye çalışacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ledler değişecek, çözüm bu. Led tamiri falan olmaz. Kimse de onun tamiriyle uğraşmaz. O çemberdeki ledler değişecek.
Buyrun hocam açılıştan sorun yaşanıncaya kadar olan bir video. Sonlara doğru sapıtmaya başlıyor.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Talha Keyhidar
Beni yanlış anlamayın hocam ama bu sorun pc açılır açılmaz yaşanmıyor. Açılışta herhangi bir sorun yok olması gereken şekilde yanıyor birkaç dakika geçtikten sonra bu yaşanıyor. Açılıştan sorun yaşanıncaya kadar olan bir video eklemeye çalışacağım

Buyrun hocam açılıştan sorun yaşanıncaya kadar olan bir video. Sonlara doğru sapıtmaya başlıyor.
Dönüş hızı arttığı için mi oluyor acaba ? Fanı elinizle durdurup bir öyle dener misin ? Fanın dönmesiyle alakalı bir durum mu diye.

Fanı elinle durdurmana rağmen ışık bu şekilde sapıtıyorsa ledlerde bir sorun var demektir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Taha
Dönüş hızı arttığı için mi oluyor acaba ? Fanı elinizle durdurup bir öyle dener misin ? Fanın dönmesiyle alakalı bir durum mu diye.

Fanı elinle durdurmana rağmen ışık bu şekilde sapıtıyorsa ledlerde bir sorun var demektir.
Evet hocam dediğin gibi ledlerde galiba. Az önce bir anda ışıkları gitti. Kapatıp tekrar açtım sonra yine takılmaya başladı. Elimle durduruncada hala sorun devam etti. Biraz öncede ışığı azaldı anlayacağın doğaüstü şeyler yaşanıyor. Sisteme zararı olmayacaksa bu sorunla daha fazla uğraşmak istemiyorum böyle kalsın. Fan önerin varsa alırım hocam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Talha Keyhidar
Evet hocam dediğin gibi ledlerde galiba. Az önce bir anda ışıkları gitti. Kapatıp tekrar açtım sonra yine takılmaya başladı. Elimle durduruncada hala sorun devam etti. Biraz öncede ışığı azaldı anlayacağın doğaüstü şeyler yaşanıyor. Sisteme zararı olmayacaksa bu sorunla daha fazla uğraşmak istemiyorum böyle kalsın. Fan önerin varsa alırım hocam.
Hocam öncelikle ledlerde olan problem sisteme bir zarar vermez. Fan önerisine gelecek olursak, bununla ilgili ayrı bir konu açsan daha iyi olur çünkü fan markaları konusunda pek bilgim yok. Yanlış yönlendirmiş olmayayım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,514
Üyeler
166,942
Son üye
Guck Fosu
Top Bottom