PC Görüntü Yok (Nerdeyse herşeyi denedim..)

lexerotk

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
266
Son günlerde bilgisayarımı normal bir şekilde kullanırken bir gece bilgisayarı normal bir şekilde kapattım ve bir sabah dahada açamadım. Bütün klasik ve bilindik çözüm yöntemlerini denedim ve ayrıca:
  • Görüntü kablosu ekran kartına takılı
  • Ramleri takıp çıkardım ve uçlarındaki kararmaları silgi ile sildim
  • Isınma problemleri yok
  • Gücü kesip bekledim ve tekrar açtım
Bios pilini de söküp tekrar taktım bu sefer görüntü geldi. Ama bir kaç dk sonra yeniden başlatma sırasında yine sorun çıktı. Bu sefer kasa içindeki bir parçanın fanları da anlık olarak hızlandı. Sanırım ekran kartı yada PSU fanlarıydı. Ve görüntü yine yok. Tekrar bios pilini çıkarıp taktım yine açıldı bilgisayar. Bu sefer hazır açılmışken 10dk Furmark çalıştırdım. GPU sıcaklığı 73 derece, Hotspot ise max 84 derece gördü Vulkan modunda. Sonra memtest86 açtım 2 saat sonra o da Pass verdi. Windowsa geri döndüm OCCT testi yapcaktım ama dışarda işim var diye bilgisayarı uyku moduna bırakıp gittim. Geldiğimde uyku modundan çıkmak yerine direkt olarak kendini yeniden başlattı (Klavye ve mouse ışıklarından anladığım kadarıyla) ve yine görüntü vermemeye başladı. Hiç bir mavi ekran yok yafa anakart uyarısı. Bomboş no signal yazan ekran. DP kablosunu söküp takıyorum yok, HDMI ile deniyorum yine yok yok olmuyor. 3 gündür PC başında çıldırdım. 4 aydır zaten kullanmıyordum şehir dışında olduğumdan bi 3 gün falan açtım kullandım sonra hep bu sorun oldu.

En İyi Cevap
2 gün geçip bir şey olmayınca çözüldü sanmıştım hocam yanlış anlaşılmasın zaten PSU bozuk kabul ediyorum onu.
Hocam tamir için 1000'den fazla PC elimden geçmiştir birinin bile BIOS pilini değiştirdiğimi hatırlamam. BIOS sadece açılışta çalıştır ve güç keser sistem çalıştığı boyunca pasif durumdadır. Yani bir BIOS pilinin ömrü en az 7-10 yıl falandır. Ama BIOS pili olmasa da sistem boot eder. Sadece her başlangıçta BIOS ayarları sıfırlanır, hata mesajı verir. Senin başından beri yaşadığın sorun PSU ile alakalı.
Son günlerde bilgisayarımı normal bir şekilde kullanırken bir gece bilgisayarı normal bir şekilde kapattım ve bir sabah dahada açamadım. Bütün klasik ve bilindik çözüm yöntemlerini denedim ve ayrıca:
  • Görüntü kablosu ekran kartına takılı
  • Ramleri takıp çıkardım ve uçlarındaki kararmaları silgi ile sildim
  • Isınma problemleri yok
  • Gücü kesip bekledim ve tekrar açtım
Bios pilini de söküp tekrar taktım bu sefer görüntü geldi. Ama bir kaç dk sonra yeniden başlatma sırasında yine sorun çıktı. Bu sefer kasa içindeki bir parçanın fanları da anlık olarak hızlandı. Sanırım ekran kartı yada PSU fanlarıydı. Ve görüntü yine yok. Tekrar bios pilini çıkarıp taktım yine açıldı bilgisayar. Bu sefer hazır açılmışken 10dk Furmark çalıştırdım. GPU sıcaklığı 73 derece, Hotspot ise max 84 derece gördü Vulkan modunda. Sonra memtest86 açtım 2 saat sonra o da Pass verdi. Windowsa geri döndüm OCCT testi yapcaktım ama dışarda işim var diye bilgisayarı uyku moduna bırakıp gittim. Geldiğimde uyku modundan çıkmak yerine direkt olarak kendini yeniden başlattı (Klavye ve mouse ışıklarından anladığım kadarıyla) ve yine görüntü vermemeye başladı. Hiç bir mavi ekran yok yafa anakart uyarısı. Bomboş no signal yazan ekran. DP kablosunu söküp takıyorum yok, HDMI ile deniyorum yine yok yok olmuyor. 3 gündür PC başında çıldırdım. 4 aydır zaten kullanmıyordum şehir dışında olduğumdan bi 3 gün falan açtım kullandım sonra hep bu sorun oldu.
Sistem özellikleri?

Sistem özellikleri?
Ryzen 5 5600, Inno3D RTX 3060 Twin 2x 12GB, Crucial Ballistix 8x2GB 3200MHz CL16, Kingston NV1 500GB + Seagate Barracuda 1TB+2TB 7200rpm, Biostar B550MH

Sistem yeni değil. 4 yıldır kullanıyordum son 3 güne kadar.

Son düzenleme:
Lepi olsaydı zaten kesin pil derdim, bios pili boş olan lepiler mesela ne yapsanız da açılmaz kapandıktan sonra ama masaüstülerde rastlamamıştım yine de bios pili değiştirmek bedava, denemek en iyisi zaten ilk akla gelen de bana göre o ihtimal.

eee bios pilinin enerjisini bir ölçsene :D Belki bitmiştir :)
Bitse anakart hata vermezmiydi? Ayrıca 2025 yazında bilgisayarı full bakıma gönderdim güvenilir bir yere eğer bios pilinin voltajı düşük olsaydı değiştirirdi diye tahmin ediyorum

Bitse anakart hata vermezmiydi? Ayrıca 2025 yazında bilgisayarı full bakıma gönderdim güvenilir bir yere eğer bios pilinin voltajı düşük olsaydı değiştirirdi diye tahmin ediyorum
Denemek bedava, bir pil zaten en ucuz olan şey bir de siz siz olun teknik servise bu kadar çok güvenmeyin :)

Denemek bedava, bir pil zaten en ucuz olan şey bir de siz siz olun teknik servise bu kadar çok güvenmeyin :)
Peki deneyelim o zaman. Nerde satılır tam olarak yada internetten mi almalıyım? Daha önce hiç değiştirmedim.

Pili çıkarıp herhangi bir bakkaldan çakkaldan alabilirsin zaten genelde düğme pil olurlar ve CR2032 FİLAN yazar ... kaliteli alırsan iyi olur, ucuz çin mallarından alma.

Pili çıkarıp herhangi bir bakkaldan çakkaldan alabilirsin zaten genelde düğme pil olurlar ve CR2032 FİLAN yazar ...
Anladım hocam teşekkürler. Başka sorunun kaynağı ne olabilir bunun dışında? Çünkü bilmiyorum normalde gördüğüm bilgisayarların anakartları bu yüzden açılmamazlık etmek yerine ya ayarları sıfırlarlardı yada hata verip dururlardı. Benimkisi hiç açılmıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,184,488
Üyeler
187,953
Son üye
Spider-Man
Geri