Pc Konusunda acil yardım!!!!!!!

Bir Türk

80+
Reaksiyon skoru
5
Bütçe
3000
Herkese hayırlı akşamlar sistemim şöyle ;
işlemci ryzen 5 5600,ekran kartı amd rx 7600, power supply 600w 80+ , 16 gb lik tek bi ram kullanıyorum ....
istediğim oyunu yüksek grafiklerde açabiliyorum fakat kasa çabuk ısınıyor grafikleri düşürsemden ısınmadan kurtaramıyorum, abi rdr2 , gta5 vb bi ton oyunu zevkle açıp oynicam tadı damağımda kalıyor ,birazda dandik bi kasa, bende bulunan kasanın linkini koyuyorum aşağıya çok bi bütçem yok 3000 küsür param var yeni kasamı alayım yoksa kasanın üstüne 2 tane fanmı ekleyeyim? 'Varsa ek fan, bu kasaya uygun önerir misiniz? ? '
KASA= https://www.trendyol.com/pd/lunatic/albatros-4-rgb-fan-tamperli-camli-oyuncu-kasasi-p-46947405
işlemcim bide biraz ısınıyor yani genel olarak ısınmayla sorunum var kasa deli gibi ses çıkarıyor fanlar %100 de çalışıyor kafamı patlatıyor anlıyorum çok ısındığı için ama tam bi oyundan zevk alıcam crash yiyor cpu aşırı ısındı diye ulan elimin tersiyle kasanın ram ve işlemcinin olduğu yere dokunuyorum ramde çok ısınmış anlıyorum ,az kalıyorum monitöre kafa atayım o yüzden tüm eleştirilere açığım , işlemci içinde soğutucu lazım 'sıvı soğutucu olmasın' lütfen yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum teşekkürler şimdiden...

İlk olarak kasanda fan var ama hava alamıyor önünde pleksi var haava girişi yok çok yanlış kasa seçimi…bildiğim kadarıyla o ön taraftaki pleksi sökülebilir bir dene… olmasa yan kapağı aç

İkincisi işlemci soğutucun stokmu ? En son ne zaman macun yeniledin .. ön camı açarsan o işlemciye kule tipi 500-600tl ye iy bir soğutuc iş görür…ve birde bir egsoz fan daha…

işlemci soğutun stocksa ısınır kule tipi soğutucu al bir tane kasanında öndeki cam kısmı çıkarılıyorsa çıkart çünkü mesh olmadığı için hava alamıyor termal bakımını en son ne zaman yaptın eğer geçtiyse terman bakımını yap bir de ısıdan kastın ne biraz ısınıyor çok ısınıyor diye tabirler kullanmışsın kaç derece hangi konumda ne kadar yükte fanların sesli çalışması illa hepsini kullanıyor diye bir sonuç yaratmaz fanın %100 kullandığını nerden çıkardın

hocam yaklaşık 1 yıldır dediğin gibi kasanın önündeki camı kaldırmış bir biçimde kullanıyorum , macununu 1-2 ayda bir yeniliyorum en geç 3. ayda yeniliyorum zaten onu yenilemesem direk anlıyorum aşırı ısınıyor farkediyorum, işlemci soğutucum maalesef stok...
1. ihtimal= Hocam demem o ki ya ,bana düzgün kasa lazım...
2. ihtimal= Yada bana kasanın üstüne ek fan , 1 tane düzgün egzoz fan ve 1 tanede dediğiniz gibi kule tipi işlemci lazım...
bilmiyorum söz sizde size zahmet hangi ihtimal daha doğru olur ? seçtiğiniz ihtimale karşı önerdiğiniz parçalar varmı teşekkür ederim ...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

işlemci soğutun stocksa ısınır kule tipi soğutucu al bir tane kasanında öndeki cam kısmı çıkarılıyorsa çıkart çünkü mesh olmadığı için hava alamıyor termal bakımını en son ne zaman yaptın eğer geçtiyse terman bakımını yap bir de ısıdan kastın ne biraz ısınıyor çok ısınıyor diye tabirler kullanmışsın kaç derece hangi konumda ne kadar yükte fanların sesli çalışması illa hepsini kullanıyor diye bir sonuç yaratmaz fanın %100 kullandığını nerden çıkardın
riva turner programıyla hangi oyuna girsem değerleri görebiliyorum ve işlemci sıcaklığım 80 90 derecelere bile çıktığı oldu keza ramde aynı şekilde, msı afteburnerdanda fanların %100 de çalıştığınıda görebiliyorum yorumumda belirttim bir oyunda çok vakit geçiremeden crash yiyorum ve ekrana bildirim geliyor cpu aşırı sıcaklık diye
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İlk olarak kasanda fan var ama hava alamıyor önünde pleksi var haava girişi yok çok yanlış kasa seçimi…bildiğim kadarıyla o ön taraftaki pleksi sökülebilir bir dene… olmasa yan kapağı aç

İkincisi işlemci soğutucun stokmu ? En son ne zaman macun yeniledin .. ön camı açarsan o işlemciye kule tipi 500-600tl ye iy bir soğutuc iş görür…ve birde bir egsoz fan daha…
hocam yaklaşık 1 yıldır dediğin gibi kasanın önündeki camı kaldırmış bir biçimde kullanıyorum , macununu 1-2 ayda bir yeniliyorum en geç 3. ayda yeniliyorum zaten onu yenilemesem direk anlıyorum aşırı ısınıyor farkediyorum, işlemci soğutucum maalesef stok...
1. ihtimal= Hocam demem o ki ya ,bana düzgün kasa lazım...
2. ihtimal= Yada bana kasanın üstüne ek fan , 1 tane düzgün egzoz fan ve 1 tanede dediğiniz gibi kule tipi işlemci lazım...
bilmiyorum söz sizde size zahmet hangi ihtimal daha doğru olur ? seçtiğiniz ihtimale karşı önerdiğiniz parçalar varmı teşekkür ederim ...

Son düzenleme:
Geri