PC'DEN CİDDEN ANLAYANLAR GELEBİLİR Mİ?

Arkadaşlar bi şuna bakın şimdi konu su ben sistem alıcam biliyorsunuz babam arkı ile konuştu bana lenovonun i7 11700f rtx 3060lı sistemini hepsiburadadan 25kya alıcaklarını söylüyor bende ki psu bile 380w ben de ddr5 rx 6650xt 7500f sisteminin daha iyi olduğunu söylüyorum ama bana lenovonun çok daha iyi olduğunu söylüyor dediğim sistemde sinerjideki sistem bileniniz vardır ne yapmalıyım dediklerinizi babama ve arkadaşına göstere bilirim o yüzden aşmayın hoşgorü seviyesini @Che_ @Kürşat Kütükçü @WörWind @Windows 10 Aşığıyım @ARTIK FAN DEĞİLİM @Yavuz Sultan Selim @HacıSOFU @$ilent
Yaşın kaç?

Arkadaşlar bi şuna bakın şimdi konu su ben sistem alıcam biliyorsunuz babam arkı ile konuştu bana lenovonun i7 11700f rtx 3060lı sistemini hepsiburadadan 25kya alıcaklarını söylüyor bende ki psu bile 380w ben de ddr5 rx 6650xt 7500f sisteminin daha iyi olduğunu söylüyorum ama bana lenovonun çok daha iyi olduğunu söylüyor dediğim sistemde sinerjideki sistem bileniniz vardır ne yapmalıyım dediklerinizi babama ve arkadaşına göstere bilirim o yüzden aşmayın hoşgorü seviyesini @Che_ @Kürşat Kütükçü @WörWind @Windows 10 Aşığıyım @ARTIK FAN DEĞİLİM @Yavuz Sultan Selim @HacıSOFU @$ilent
Knk şimdi Lenovo kasa tartışmasız alınmaz. Ayrıca normal bir siteden alışveriş yapmani kimse önermez, zaten birçok bilgi eksik detaya gerek yok arkadaslar belirtmiş. İtopya vatan gamingentr vs vs sitelerden almalısın ama mümkünse elden al yani intten alma. Bide herkesin kendi tercihi tabii ama ben AMD almanı önermem. Intel daha iyi diyebilirim. Yine soyliyorum kendi önerim. Ama fp onceliginse AMD al çünkü Nvidia pahalı ekran kartlarında. Ama işlemcide şiddetle Intel öneririm

Çok bilmiş bilmeyen babalar..
7500f iyi bir işlemci ama e.kartı iyi bir seçenek değil. Vatanda 3070 e.kartlı 12400f seçenekli sistem 21600 e alınabilir.

Sinerji deki bu sistemin çok iyi olduğunu söylemen gerçekten şaşırtıcı. A serisi hem de micro atx bir anakart verimli olması mümkün değil. Ayrıca 16gb Ram artık yeni nesil oyunlarda yetersiz kalmaktadır. Rx6650 xt ekran kartına para verene kadar 6700xt alırsın. Bu forumda alışmışsınız F/p adı altında dandik ürünlerin reklamını yapmaya. Oyun için A serisi anakart tavsiye etmek kadar aptalca bir şey yoktur.
Bilgisayarı topluyorsan zaten anakartı düşük seçmek zorundasın istesende istemesende yoksa fiyat acayip yükseliyor 16gb ram olabilir lakin bu tek slotta bu yüzden isterse ilerde yükseltebilir şimdilik yeterli gibi ekran kartının düşük kalmasının sebebi bu sistemde can alıcı noktanın işlemcisi ve ddr5 avantaji r5 7500f in muadili 12600k 13400f dir piyasadaki oldukça güçlü işlemcilerdir isterse ilerde bu kasaya 4070e kadar ekran kartları takabilir günümüzün şartlarında da 6650xt yeterli denebilir 1080p de sonuçta 3060ti a çok yakın bi kart bu sistemdeki alınabilirlik alışılmışın dışında olan bir biçimde önünün açıklığıdır ayriyetten ben 20k nın altında ddr5 sistem bulamadım bulursanız atabilirmisiniz
Hayırlı sabahlar iyi forumlar dilerim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Knk şimdi Lenovo kasa tartışmasız alınmaz. Ayrıca normal bir siteden alışveriş yapmani kimse önermez, zaten birçok bilgi eksik detaya gerek yok arkadaslar belirtmiş. İtopya vatan gamingentr vs vs sitelerden almalısın ama mümkünse elden al yani intten alma. Bide herkesin kendi tercihi tabii ama ben AMD almanı önermem. Intel daha iyi diyebilirim. Yine soyliyorum kendi önerim. Ama fp onceliginse AMD al çünkü Nvidia pahalı ekran kartlarında. Ama işlemcide şiddetle Intel öneririm
İşlemcide intel önermenizin sebebi nedir acaba ? 7500f in gücü tartışılmaz derecede yüksek bu fiyat için.

20 bin altında bütçen varsa zaten AM5 sistem bakmayacaksın. Daha eski sistemleri daha iyi nasıl kurabilirim ona bakacaksın. A serisi anakartların çoğunda display port bile yok. Yemişim DDR5 ini. Bu tarz sistemlerde güç kaynağı çöp. Elektrik gidip gelmelerinde ani akım değişimlerinde 80+ güç kaynaklarına nasıl teslim edebilirsiniz DDR5 sisteminizi. Sıvı soğutucusu olmayan 7500f işlemcisi olan sistemi nasıl soğutacaksın sen. Hazır sistemlerde, anakarttan, güç kaynağından, ram inden, sıvı soğutucusundan çalıp fiyatı düşürüyorlar. Siz de bunlara inanıyorsunuz. 20.000 altı sistem bakıyorsan en son sisteme bakmayacaksın kardeşim.

Geri