Neler Yeni

Öneri PCIe 3.0 M.2 Dönüştürücü Ne Almalıyım?

Kerem Hot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
300
İsim
Kerem Hot
ASUS PRIME H610M-K Anakartımla uyumlu olarak ve elimde bulunan GoodRam 512GB Px500 "2000mb okuma/1600mb yazma" değerli M.2 SSD'im için dönüştürücü arıyorum. Bütçem 50-200TL arasıdır.
Bir tane buldum ve en önemlisi bu şekilde montajı olan bir dönüştürücü almak. Diğerleri boşta duracağı için sallantılarda sorun teşkil eder diye düşünüyorum.
Sizlerden de önerileri bekliyorum.
Benim baktığım bu; DÖNÜŞTÜRÜCÜ LİNK

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,317
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
İyi hoş seçmişsin ama senin anakartın X1 yuvası var, attığın dönüştürücü X4 boyutunda.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,317
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Takamazsın fiziksel olarak.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
PRIME H610M-K D4 anakartta linkini attığın dönüştürücüyü takmak için mecburen ekran kartını taktığın PCIe x16 slotuna takman gerekir. Taktın diyelim, bu sefer ekran kartı takamayacaksın.
Kırmızı ile işaretli yere M.2 to PCIe x1 dönüştürücü alabilirsin fakat bu sefer maksimum 1000 MB/saniye hız alacaksın çünkü PCIe 3.0 x1 hızında çalışıyor.
Eğer sistemine ikinci bir M.2 SSD almayı düşünüyorsan düşünme, SATA SSD al veya komple anakartı değiştir.
1672663710162.png

Kerem Hot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
300
İsim
Kerem Hot
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
PRIME H610M-K D4 anakartta linkini attığın dönüştürücüyü takmak için mecburen ekran kartını taktığın PCIe x16 slotuna takman gerekir. Taktın diyelim, bu sefer ekran kartı takamayacaksın.
Kırmızı ile işaretli yere M.2 to PCIe x1 dönüştürücü alabilirsin fakat bu sefer maksimum 1000 MB/saniye hız alacaksın çünkü PCIe 3.0 x1 hızında çalışıyor.
Eğer sistemine ikinci bir M.2 SSD almayı düşünüyorsan düşünme, SATA SSD al veya komple anakartı değiştir.
Alıntıyı görüntüle
İşin kötü tarafı şu. Bütçeden dolayı anakartı değiştirme şansım yok. 2 yıl önce aldığım hazır sistem vardı bir tık üstü olan hazır sisteme geçtim neredeyse aynı fiyata gelmiş oldu. Eski sistemimdeki M.2 SSD'mi daha iyi olduğu için kullanmaya devam ettim. Yeni aldığım hazır sistemde gelen M.2 SSD'yi satıp sata SSD almak istedim ancak hız anlamında bu şekilde daha avantajlı olacağını düşündüm. Niyetim ise çok oynamadığım ufak tefek oyunları yüklemek ve depolama alanı olarak kullanmak. Hali hazırda sistemimde 500GB M.2 SSD var. Sata SSD alıp yer kalabalıklığı yapmak istemiyorum hem de şu anki M.2 SSD'yi de satamadım ondan doğrusu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet bunlar çok rahat sığacak ama sallantıda fln zarar verir diye düşünüyorum. Öyle olmaz mı?

Carl Johnson CJ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
780
İsim
Carl Johnson
Alıntıyı görüntüle
Sata ssd alırsa max 600 mb/sn hız alır

Anakart'ın m2 yuvasına yüksek kapasiteli m2 ssd takar elinde ki 500 GB olan ssd'yi de x1 dönüştürücü ile kullanmaya devam eder

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
İşin kötü tarafı şu. Bütçeden dolayı anakartı değiştirme şansım yok. 2 yıl önce aldığım hazır sistem vardı bir tık üstü olan hazır sisteme geçtim neredeyse aynı fiyata gelmiş oldu. Eski sistemimdeki M.2 SSD'mi daha iyi olduğu için kullanmaya devam ettim. Yeni aldığım hazır sistemde gelen M.2 SSD'yi satıp sata SSD almak istedim ancak hız anlamında bu şekilde daha avantajlı olacağını düşündüm. Niyetim ise çok oynamadığım ufak tefek oyunları yüklemek ve depolama alanı olarak kullanmak. Hali hazırda sistemimde 500GB M.2 SSD var. Sata SSD alıp yer kalabalıklığı yapmak istemiyorum hem de şu anki M.2 SSD'yi de satamadım ondan doğrusu.

Evet bunlar çok rahat sığacak ama sallantıda fln zarar verir diye düşünüyorum. Öyle olmaz mı?
O zaman bunun gibi bir dönüştürücü alacaksın.

Söylediğin türde vidalı şekilde bulamazsın PCIe x1 için.

Sata ssd alırsa max 600 mb/sn hız alır
Ne olmuş?

Kerem Hot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
300
İsim
Kerem Hot
O zaman bunun gibi bir dönüştürücü alacaksın.

Söylediğin türde vidalı şekilde bulamazsın PCIe x1 için.

Ne olmuş?
Youtube'da videolarda izlediğimde oraya montaj yapanlar olmuş. Evet boyut olarak biraz büyük ama daha sağlıklı gibi bilemedim ya.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Youtube'da videolarda izlediğimde oraya montaj yapanlar olmuş. Evet boyut olarak biraz büyük ama daha sağlıklı gibi bilemedim ya.
Ne dediğini anlamadım açıkçası.

Takacağın başka yer yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,209
Üyeler
164,269
Son üye
kevinnight
Top Bottom