Pc'im çalışmıyor kafayı yiyecem

Em. Ca

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba yeni bir sistem topladım 2. elden ama türlü çalışmıyor
[sistem ;
Ryzen 3600. Rx5700xt
Gigabyte a520m k v2 (arızalı sandım yenisini aldım)
Msı a520m-a pro şuan bu takılı
Psu zoko marka 600w
Ram kingston hyperx fury ddr4 x2tane
512 m.2 ssd]
24 pim lik güç girişinin 3.ve 4. Pim lerine dokununca psu direk çalışıyor kasa fanlarıda çalışıyor pimleri in woltaj ınada bakıldı hepsi dogru anakartın power sw kısmında 3.5 w eletirik var ama sistem Bi türlü çalışmıyor acaba bios pilinden olurdedim yenisini taktım pili çıkardım 15 dk bekledim öyle taktım ama gene tık yok Bi yardımcı olun enson kafayı yiyecek alacam 1lt benzin döküp yakacan gari bu pc niye çalışmıyor

Bendede böyle bir şey vardı,

güç kagnagının cpu besleme ucundan cıktı o cıkısı yanmış değiştirerek çözdüm

Psu sıfır kasayla beraber aldım 24 pim in tüm çıkışlarına elektrik geliyor bu sabah denedim cpu kablosunda da elektrik var artık kafayı yeyecem

Psu sıfır kasayla beraber aldım 24 pim in tüm çıkışlarına elektrik geliyor bu sabah denedim cpu kablosunda da elektrik var artık kafayı yeyecem
Ramleri söküp sadece birini takıp çalıştırmayı dene hocam baktın olmadı diğerini takıp dene.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba yeni bir sistem topladım 2. elden ama türlü çalışmıyor
[sistem ;
Ryzen 3600. Rx5700xt
Gigabyte a520m k v2 (arızalı sandım yenisini aldım)
Msı a520m-a pro şuan bu takılı
Psu zoko marka 600w
Ram kingston hyperx fury ddr4 x2tane
512 m.2 ssd]
24 pim lik güç girişinin 3.ve 4. Pim lerine dokununca psu direk çalışıyor kasa fanlarıda çalışıyor pimleri in woltaj ınada bakıldı hepsi dogru anakartın power sw kısmında 3.5 w eletirik var ama sistem Bi türlü çalışmıyor acaba bios pilinden olurdedim yenisini taktım pili çıkardım 15 dk bekledim öyle taktım ama gene tık yok Bi yardımcı olun enson kafayı yiyecek alacam 1lt benzin döküp yakacan gari bu pc niye çalışmıyor
Bu arada power sw kablolarını doğru taktığına emin misin?

Geçmiş olsun, işlemci soğutucu ve 1 adet ram takarak çalıştırmayı dene hocam. Alternatifin varsa tüm parçaları başka anakart üstünde deneyerek arızalı parça varsa bulabilirsin. Benzeri bir problem yaşamıştım bu şekilde çözmüştüm. Bir de genel bir videosunu çekip atarsan en azından bir şeyleri farkedebiliriz

tam emin değilim ama anakart işlemciyi desteklemediğinde hiç mi açılmıyordu öyle bir durum varsa bios güncellemesi ister belki

Hocam hiç mi elektirik gelmiyor kasaya yoksa elektirik geliyor ama acilmiyormu nasil oluyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,113
Üyeler
183,950
Son üye
Yoriichi Tsugikuni
Geri