Neler Yeni

Yardım PCKOLİK'ten Monitör Almayın! (THH Başvurum Reddedilmiş)

hamzaersoy

80+ Bronze
Geçmiş olsun kral lakin bu tarz satıcılar eğer ki donanımsal veya fiziksel bir sorun olmadığı taktirde jelatinin açılması maalesef iade hakkını yitiriyor. Bu yüzden amazon ve hepsiburada satıcılı ürünleri almaya çalışıyorum jelatin açılsa bile iade alıyorlar çünkü. Bu tarz sitelerden ürün alırken iade koşullarını iyi okumak lazım çünkü 1 madde ile her şeyi sizin aleyhinize çevirebiliyorlar.
haklısınız. araştırmadan etmeden alışveriş yapmak tamamen benim eşşekliğimdi
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşte tamda bu yüzden monitör, kasa ve değer olarak yüksek parça ve aksesuarları sadece İtopya.com'dan alıyorum. Doğrudur piyasaya göre fiyatları biraz yüksektir. Ama müşteri desteği açısından en ufak bir sıkıntı bile yaşatmadılar bu güne kadar bana. Belki de 150-200 arası sipariş geçmişim vardır. Bu ülkede de denetim ve adalet mekanizması ve ahlakı olmadığı için vatandaş olarak bizi ezebildikleri kadar ezmeye güçlünün, zenginin yanında durabildikleri kadar durmaya devam ediyorlar. Yazıklar olsun.
haklısınız bu açıdan kesinlikle benim hatamdı bunjdan sonra 3 5 fazla olmasını asla sorun etmem desteği iyi bi olan firma için

Haklı bir nedenin yok ki iade için firma haklı geldi bana
şurada yanılıyorsun hocam pckolikin iademi geri çevirmesinin nedeni toz ve jelatindi. yanlış ürün almamla ilgili herhangi bir problem çıkarmadılar. ben o konuda haklılığımla ilgili ses etmedim zaten fakat firma bile bunu sorun etmedi

Amazon dışı yerden teknolojik cihaz almayın kesinlikle kutusu yırtık kullanılmış kulaklık iade ettim satıcı almak zorunda kaldı [kutusunun açılması için yırtılması gerekiyordu nothing ear 2 ]
bana "kutuyu açmasaydın, jelatini sökmeseydin, şunu yapmasaydın" diyen arkadaşlara da bunu anlatmaya çalışıyorum hocam. iade politikasında ne yazıyorsa ona uygun hareket ettim ben. almak zorunda oldukları bir üründü evet jelatini sökük ve ekranında toz olsa bile. çünkü bu böyle işliyor yani amazon yırtık kutulu kulaklığı alabiliyorken pckolikin tozlu monitör almama işini savunanlara derdimi anlatamıyorum. üstelik kulaklığın kutusu yırtıksa adamların ekstra para harcayıp sıfır kutulayıp onu satması lazımken, pckolikin tek yapması gereken ürünün tozunu almak ve jelatin yapıştırmaktı. bu konuda anlatamıyorum derdimi insanlara

Jelatin sökmek iadeyi engeller mi bilmiyorum ama eğer engelliyorsa diye yazıyorum ve THH de sizi haksız gördüğü için engelliyor olarak varsayarak size bir kaç cevabım olacak.
Tabii ki maske eldiven takmayacaksın, bir sorun çıksaydı zaten iadede sorun yaşamazdın, sen koşulsuz şartsız iade hakkını kullanamaya çalıştığın için bu engelle karşılaştın, o sticker da bahane değil zaten onu çıkardığında ölü piksel vs. görseydin hatalı ürün için iade, değişim veya onarım olarak başvururdun zaten, normal şartlarda jelatini çıkardın sticker'ı çıkardın baktın sorun yok neden iade edesin zaten, keyfi iadelerde titizlik aranabilir.
bu dediklerinin hepsinde haklısın fakat birkaç mesaj öncede de belirttiğim gibi onların derdi keyfi iadem değildi. iade sebebimi ürünü alır almaz arayıp söylediğimde telefonda kabul ettiler. onlar, kendilerine gelen ürünü beğenmediler sadece, yani bana aktarılan bu. eğer ben iade reddinin sebebini sorduğumda bana böyle bir sebep olamaz deselerdi üstüne gideceğimi sanmıyorum. fakat senaryo dediğin gibi yaşanmadı

Son düzenleme:

nightsoldier

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
421
İsim
C.S.
Jelatin sökmek iadeyi engeller mi bilmiyorum ama eğer engelliyorsa diye yazıyorum ve THH de sizi haksız gördüğü için engelliyor olarak varsayarak size bir kaç cevabım olacak.
Tabii ki maske eldiven takmayacaksın, bir sorun çıksaydı zaten iadede sorun yaşamazdın, sen koşulsuz şartsız iade hakkını kullanamaya çalıştığın için bu engelle karşılaştın, o sticker da bahane değil zaten onu çıkardığında ölü piksel vs. görseydin hatalı ürün için iade, değişim veya onarım olarak başvururdun zaten, normal şartlarda jelatini çıkardın sticker'ı çıkardın baktın sorun yok neden iade edesin zaten, keyfi iadelerde titizlik aranabilir.
Haklısınız. Kutudan ayıplı ürün çıktıysa, önce iade etmeyip teknik servise vermek gerekir. Benzeri başıma geldi. İnternetten tecno marka telefon aldım. Daha ilk kurulumda amoled ekranda siyahlık tespit ettim. Hemen fotoğrafları çektim , sim kart dahi takmadan tüm kutu içeriği ile kvkya verdim. Değşim kararı çıktı. İade etseydim, satıcı iademi kabul etmeyebilirrdi.

Shyankh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
705
İsim
Anonim Ankh
Haklısınız. Kutudan ayıplı ürün çıktıysa, önce iade etmeyip teknik servise vermek gerekir. Benzeri başıma geldi. İnternetten tecno marka telefon aldım. Daha ilk kurulumda amoled ekranda siyahlık tespit ettim. Hemen fotoğrafları çektim , sim kart dahi takmadan tüm kutu içeriği ile kvkya verdim. Değşim kararı çıktı. İade etseydim, satıcı iademi kabul etmeyebilirrdi.
Markadan markaya göre değişiyor tabi de, eğer ürün gerçekten ayıplıysa size soruluyor iade mi istiyorsun, değişim mi diye ya da en başta iade veya değişim talep ettiğin bir yazıyla beraber ürünü servise gönderirsen ona göre karar çıkartıyorlar. O kararla da ürünü satıcıya gönderiyorsun, yani ürünü direkt iade olarak satıcıya göndermek yetersiz kalabiliyor, servisten onay alıp, o onay kağıdıyla satıcıya iade verince sorun olmuyor. Bu arada genelde iade kararı çıkıyor zaten, değişim işlerine gelmiyor sanırım. Markaların iade diye diretmesi yüzünden sorun yaşayanları görüyorum, çünkü iade parası ile artık aynı ürün alınamaz oluyor, zam gelmiş oluyor falan.

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,241
İsim
haro
Şimdi anlamadıgım sen ürünü aldın kontrol ettin begenmedin ve iade etmek istiyorum desen THH seni haklı bulurdu.

Neden jelatini falan karıştırıyorsun onu anlamadım. 15 gün içinde iade etme hakkın vardı. Uzun süre önce bende monitör almıştım ve iade etmiştim ama evet ekranın sag üst köşesinde etiket var onları hiç sökmedim ben. Söksen bile geri takılacak bir yapıdaysa sökmelisin ama yinede iade reddetmek için bir sebep degil.

Çünkü monitörü diyelim 3-4 gün kullandın bir yamuk farkettin yine iade edebilirsin 15 gün içinde ve 3-4 gün kullanırken sökmen lazım etiketi. Yani etiketleri sökmekte sorun yok. Zaten iade gelen monitörler servise gidip kontrolden geçip tekrar kutulanması lazım. MSİ ile mi anlaştı frima iade msi ürünleri msi'ın ana bölgesine göndermesi lazım. her şeyin bir çözümü var yani bu kadar bir şeyi iade etmek zor olmamalı. Yok tozmuş yok etkiketmiş bunlar iade almamak için bahane olamaz.

hamzaersoy

80+ Bronze
Şimdi anlamadıgım sen ürünü aldın kontrol ettin begenmedin ve iade etmek istiyorum desen THH seni haklı bulurdu.

Neden jelatini falan karıştırıyorsun onu anlamadım. 15 gün içinde iade etme hakkın vardı. Uzun süre önce bende monitör almıştım ve iade etmiştim ama evet ekranın sag üst köşesinde etiket var onları hiç sökmedim ben. Söksen bile geri takılacak bir yapıdaysa sökmelisin ama yinede iade reddetmek için bir sebep degil.

Çünkü monitörü diyelim 3-4 gün kullandın bir yamuk farkettin yine iade edebilirsin 15 gün içinde ve 3-4 gün kullanırken sökmen lazım etiketi. Yani etiketleri sökmekte sorun yok. Zaten iade gelen monitörler servise gidip kontrolden geçip tekrar kutulanması lazım. MSİ ile mi anlaştı frima iade msi ürünleri msi'ın ana bölgesine göndermesi lazım. her şeyin bir çözümü var yani bu kadar bir şeyi iade etmek zor olmamalı. Yok tozmuş yok etkiketmiş bunlar iade almamak için bahane olamaz.
haklısın fakat bu haliyle bile başvurunun reddedilmemesi lazımdı diye düşünüyorum. keyfi iademi kabul etmediler desem şüphelenirler diye düşündüm

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,406
Üyeler
164,836
Son üye
ayaznf
Top Bottom