Neler Yeni

Pcnin algılama problemi ve beyaz ekran vermesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Zeynep koçak
dostum temiz bir format atıp driverları baştan kur
Haklısın sanırım o şekilde yapmak en mantıklısı olcak
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zeynep hanım lütfen günümüz bilgisayarcılarına asla güvenmeyin çünkü parça çalıp çalmadığını farklı parçalarla değiştirip değiştirmediğini bilemezsiniz hangi kalitede bir termal macun sürdü fanları nasıl temizledi bunlar önemli konular muhtemelen sorun donanımsal kaynaklı ama tam olarak hangi parça bulmak biraz zor daha bilgili arkadaşlar umarım yardımcı olurlar.
Haklısınız ama çevremde tanıdığım biri yok bende bilgili değilim mecbur bilgisayarcıya gitmek zorunda kalıyorum ve sürekli bilerek mi yapıyolar bilmiyorum ama bir arıza çıkıyor ve para istiyolar ben napcam ya

L7vely

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Yamaç Ulus
Driverları ne ile kurduğunda önemli
Driver Booster tarzı programları kullanıp driver yüklüyorsan sıkıntı yaşarsın
Kendiniz çok basit bir şekilde 8GB USB ile kolayca format atabilirsiniz sonrasında sıkıntı kalacağını sanmıyorum eğer bilgisayarcı yanlış bir şey yapmamışsa

Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Zeynep koçak
Belkide ssd varmış çıkarmış hdd bağlamış. Yada elinde eski yıpranmış ssd varsa onu bağlamış.
Her şey mümkün.

Bilgisayarı iyi olan bir arkadaşına verseydin o daha iyi bakımını yapardı valla. Bu zamanda bilgisayar kasaplarına kendi bilgisayarını emanet eden adam aslan yüreği yemiş resmen.
Az biraz bilgisayarı çözen adam bile ustaya götürmeye tırsıyor bilgisayarını.
Yani dediğiniz şeyler olabilri fakat bulunduğum yerde tanıdığım kimse yok maalesef mecbur götürdüm bilgisayarım 10 saatte açılıyor artık

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
Haklısın sanırım o şekilde yapmak en mantıklısı olcak

Haklısınız ama çevremde tanıdığım biri yok bende bilgili değilim mecbur bilgisayarcıya gitmek zorunda kalıyorum ve sürekli bilerek mi yapıyolar bilmiyorum ama bir arıza çıkıyor ve para istiyolar ben napcam ya
Sisteminiz hakkında bir kaç araştırma yaptım parça değişimi veya parça zararı olabilir yüksek meblada para talep eden güvenilir yerler mevcut bence biraz araştırma yapıp bütçenize göre bilgisayarınızı oraya götürüp tek seferde işi halletmeniz sizin açınızdan en doğrusu olacak ya da para biriktirip yeni bir laptop alıp yola devam edebilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Zeynep koçak
Aç kapa yapın. Bios ekranı dahi gelmiyorsa bilgisayarcı bir yerde hata yapmış. Gidip bağırıp çağırın adama ve bilgisayarcılara gitmeyin.
10 saate açılıyor pc zaten açıldıktan sonra da 20-30 dk beklemek zorunda kalıyorum kendine gelebilmesi için normal kullanmak İÇİN bile örnek veriyorum spotifya basıyorum kırk yıla algılıyor format atmadan önce böyle problemler yoktu yani üf vurup Kırcam pcyi şimdi

Driverları ne ile kurduğunda önemli
Driver Booster tarzı programları kullanıp driver yüklüyorsan sıkıntı yaşarsın
Kendiniz çok basit bir şekilde 8GB USB ile kolayca format atabilirsiniz sonrasında sıkıntı kalacağını sanmıyorum eğer bilgisayarcı yanlış bir şey yapmamışsa
Ben kurdum driverları intel ve radeonu son güncel halini falan ekran kartlarını o bişe yapmamış ki

Sisteminiz hakkında bir kaç araştırma yaptım parça değişimi veya parça zararı olabilir yüksek meblada para talep eden güvenilir yerler mevcut bence biraz araştırma yapıp bütçenize göre bilgisayarınızı oraya götürüp tek seferde işi halletmeniz sizin açınızdan en doğrusu olacak ya da para biriktirip yeni bir laptop alıp yola devam edebilirsiniz.
Zaten araştırıp gittim iyi güvenilir demişlerdi pc alacak şuan durumum yok 15-20k Orta fiyatlı pcler

Discord kullanıyorsanız bakabilirmisiniz yani ya da team viever kullanıyorsanız. zamanınız varsa gerekirse ücretini de veririm gerçekten güvenecek biri yok

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
10 saate açılıyor pc zaten açıldıktan sonra da 20-30 dk beklemek zorunda kalıyorum kendine gelebilmesi için normal kullanmak İÇİN bile örnek veriyorum spotifya basıyorum kırk yıla algılıyor format atmadan önce böyle problemler yoktu yani üf vurup Kırcam pcyi şimdi

Ben kurdum driverları intel ve radeonu son güncel halini falan ekran kartlarını o bişe yapmamış ki

Zaten araştırıp gittim iyi güvenilir demişlerdi pc alacak şuan durumum yok 15-20k Orta fiyatlı pcler

Discord kullanıyorsanız bakabilirmisiniz yani ya da team viever kullanıyorsanız. zamanınız varsa gerekirse ücretini de veririm gerçekten güvenecek biri yok
Discord üzerinden gerekli açıklamaları yapabilirim size xans#0540

Son düzenleme:

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,521
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Yani dediğiniz şeyler olabilri fakat bulunduğum yerde tanıdığım kimse yok maalesef mecbur götürdüm bilgisayarım 10 saatte açılıyor artık
Büyük ihtimal ssd yada Hdd belleği değişmiş. Bozuk bir ürün koymuş yerine, üzerine Windows yazmış.
Yeni format olan pc hızlı çalışır, eğer SSD ve HDD disklerde Bad sector varsa (okunmayan sektör) o bellekte bozuk sektörler her geçen gün yayılıyor.
2 güne bilgisayar aşırı yavaşladıktan sonra mavi ekran hataları başlıyor.

Keşke Youtube üzerinden laptopunuzun modelini arasaydınız. Nasıl sökülür nasıl toplanır videolar var. Kendiniz çok rahatça yapabilirdiniz temizliğini.
Sadece formata götürüp kafasının üzerinde beklerdiniz format atması için.

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,269
İsim
Berk Atmaca
kankim sen en iyisi gittiğin bilgisayarcıya gidip bi selam çak bu pc niye böyle oldu diye. pc'nin çok geç açılmasının sebebi içindeki ssd'yi hdd ile değiştirmesinden kaynaklanıyor olabilir. Pc'nin diğer özelliklerine bi göz gezdirmekte fayda var. Bilgisayar açıksa crstaldiskinfo'yu indirip bir ss atın.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,521
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı

Sinirlenme. Üzüldüm vallaha :(

Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Zeynep koçak
Teşekkür ederim PC açılınca eklicem sizi sağolun

Büyük ihtimal ssd yada Hdd belleği değişmiş. Bozuk bir ürün koymuş yerine, üzerine Windows yazmış.
Yeni format olan pc hızlı çalışır, eğer SSD ve HDD disklerde Bad sector varsa (okunmayan sektör) o bellekte bozuk sektörler her geçen gün yayılıyor.
2 güne bilgisayar aşırı yavaşladıktan sonra mavi ekran hataları başlıyor.

Keşke Youtube üzerinden laptopunuzun modelini arasaydınız. Nasıl sökülür nasıl toplanır videolar var. Kendiniz çok rahatça yapabilirdiniz temizliğini.
Sadece formata götürüp kafasının üzerinde beklerdiniz format atması için.
Yani evet haklısınız bundan sonra kendim yapmaya calısıcam. Evde tamir aleti olsaydı söker yapardım. Yani bilemiyorum özelliklere baktığımda bir değişiklik göremedim dediğim gibi.

kankim sen en iyisi gittiğin bilgisayarcıya gidip bi selam çak bu pc niye böyle oldu diye. pc'nin çok geç açılmasının sebebi içindeki ssd'yi hdd ile değiştirmesinden kaynaklanıyor olabilir. Pc'nin diğer özelliklerine bi göz gezdirmekte fayda var. Bilgisayar açıksa crstaldiskinfo'yu indirip bir ss atın.
Sad yoktu pcde ve herhangi bir problem görünmüyor parçalarda yani baktım windowsu hatalı kurmuş olabilir mi yani bilmiyorum

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
Teşekkür ederim PC açılınca eklicem sizi sağolun

Yani evet haklısınız bundan sonra kendim yapmaya calısıcam. Evde tamir aleti olsaydı söker yapardım. Yani bilemiyorum özelliklere baktığımda bir değişiklik göremedim dediğim gibi.

Sad yoktu pcde ve herhangi bir problem görünmüyor parçalarda yani baktım windowsu hatalı kurmuş olabilir mi yani bilmiyorum
Rica ederim elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Zeynep koçak
Açılınca yapayım bekliyorum şu an :(

Ekledim sizi

Top Bottom