Neler Yeni

PC’nin geç açılması nedendir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
İlkay Ercan
Arkadaşlar selamlar iyi günler. 1 ay önce bir bilgisayar aldım ve hiç bir problemi yok çok şükür. Fakat şöyle bir şeyle karşı karşıyayım. Arada bir instagramda karşıma videolar çıkıyor adamlar güç düğmesine bastığı gibi ekran açılıyor vs. Ben güç düğmesine basınca kasa açılıyor ışıklar fanlar vs hepsi çalışıyor. Ekranlar yaklaşık 30-40 saniye sonra geliyor. Güçlü de bir sisteme sahibim acaba sebebi nedir? Kablo ile bağlı olan mikrofonumun ışığı da ekranlar geldiğinde yanmaya başlıyor.

Donanım
  • Asus A21 Plus ARGB Kasa
  • AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz 96MB Cache 8 Çekirdek AM5 İşlemci
  • Asus TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X OC Edition 256 Bit DLSS 3 Ekran Kartı
  • Asus TUF Gaming B650M-PLUS DDR5 AM5 mATX Anakart
  • Corsair Vengeance RGB 32GB (2x16) DDR5 6000 MHz CL 36 AMD EXPO ve XMP Destekli Siyah Ram
  • Corsair MP600 PRO NH 2TB PCIe 4.0 Gen4 x4 NVMe M.2 SSD
  • Asus TUF Gaming LC II 360 ARGB İşlemci Sıvı Soğutucu
  • Asus Prime AP-750G 80+ Gold 750W Tam Modüler Güç Kaynağı

Daaker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Göktuğ İrşad Demircan
bazı forumlarda ve bu forumda gördüğüm kadarıyla ram ve anakart uyumsuzluğundan olabiliyormuş internetten anakart ile uyumlu/önerilen ramlere bakmakta fayda var

Deep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Yılmaz Hepkorucu
Geçen hafta arkadaşıma 4070 ti Super + R7 9800x3d sistem topladım parçaları beraber seçtik. Topladık İlk görüntuyu aldık sıkıntı yok gibiydi sonra Bios girip expo açtım bilgisayar görüntü vermedi, bios sıfırladım expoyu kapattım tekrar açtım 15dk sonra falan sistem geldi Windows kurduk bitirdik ama benimde çok dikkatimi çekti sistemin açılması 30 saniyeyi rahat buluyor 1 dakikayada zorluyor bende sorunun Am5 Platformunun kendisinde yada RAM kaynaklı olduğunu düşünüyorum

sqxyl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Arda Kılıç
Geçen hafta arkadaşıma 4070 ti Super + R7 9800x3d sistem topladım parçaları beraber seçtik. Topladık İlk görüntuyu aldık sıkıntı yok gibiydi sonra Bios girip expo açtım bilgisayar görüntü vermedi, bios sıfırladım expoyu kapattım tekrar açtım 15dk sonra falan sistem geldi Windows kurduk bitirdik ama benimde çok dikkatimi çekti sistemin açılması 30 saniyeyi rahat buluyor 1 dakikayada zorluyor bende sorunun Am5 Platformunun kendisinde yada RAM kaynaklı olduğunu düşünüyorum
Evet hocam ramden kaynaklı muhtemelen 32 gb ram ile 8 saniyede açılıyor benimki neredeyse

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
İlkay Ercan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bazı forumlarda ve bu forumda gördüğüm kadarıyla ram ve anakart uyumsuzluğundan olabiliyormuş internetten anakart ile uyumlu/önerilen ramlere bakmakta fayda var
Evet hocam ramden kaynaklı muhtemelen 32 gb ram ile 8 saniyede açılıyor benimki neredeyse
ne öneriyorsunuz beyler yani ramleri mi değiştirmeliyim?

Tworule

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Tuğrul
Bios güncelleyin güncel ise açılış süresini düşürmek için birkaç ayar var YouTube da bazı yabancı kaynaklar düzgün bilgi veriyor bakabilirsiniz.

Ares Blackrosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Ares Blackrosa
O internette gördüğün videolarda büyük ihtimalle uyku moduna alıp öyle açıyorlar hocam eğer açılırken BIOS ekranını vs. görmüyorsan.

xTURANN

80+ Silver
Yazılımsal olarak, başlangıç uygulamaları da neden olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,029,138
Üyeler
163,115
Son üye
furkaniz
Top Bottom