Neler Yeni

Yardım Phenom II X6 1090T %100 yükte voltaj ve hız düşürüyor?

Grant Imahara

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
492
İsim
Kubilay Aktemur

bruuak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Burak YILDIZ
olur hocam bilyeler çok iyi fikir.
Hocam merhaba,

Gösterdiğim şekilde uyguladım mosfet soğutucularını şuanda sorunsuz duruyor. Ancak test ettim ve bir fark olmadı maalesef. Hani galiba tek fark 57 dereceyi görmesi oldu. Sanırım başaramadık. Fotoğrafları şu şekilde;

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Ha birde bu konu hakkında insanların yazdıklarını da denedim ve olmadı. Undervolt da ise 1.25'e kadar düşürdüm ama yine olmadı. Yani yine 52-54 dereceleri görüp hızını düşürüyor. Birde hani normalde yükte 52 derece hiçbir şey diye biliyorum ama işte bu bilgimi yanlışa iten ise işlemcinin özelliklerinde ki şu fotoğraf;

Screenshot_20200728-232503_Chrome.jpg

Ama hani o zaman bari 60 dereceleri görse değil mi?

Acaba nort bridge voltajınıda mı voltaj düşürmeliyim ben sadece core voltage ayarını düşürüp denedim.

Son düzenleme:

Grant Imahara

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
492
İsim
Kubilay Aktemur
Hadi ya..Kötü olmuş..
Hocam size bi foto göndermiştim gelmedi demiştiniz o bu linkteki fotoydu.

Adam yeşil ile çizilen yerlere takın demiş soğutucu.
O üsttekilere takmadınız mı diye oldu bu bilmiyorum.

Bir fan takın oraya üflesin bir de öyle test edin belki ordaki sıcaklıklar düşer.

bruuak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Burak YILDIZ
Hadi ya..Kötü olmuş..
Hocam size bi foto göndermiştim gelmedi demiştiniz o bu linkteki fotoydu.

Adam yeşil ile çizilen yerlere takın demiş soğutucu.
O üsttekilere takmadınız mı diye oldu bu bilmiyorum.

Bir fan takın oraya üflesin bir de öyle test edin belki ordaki sıcaklıklar düşer.
Hocam baktım bütün yazılanlara şöyle ilk önce Quell and Quiet ayarını deneyeceğim. Mantıklı geldi şuan. Eğer olmaz ise ekstra mosfet soğutucusu söyleyip deneyebilirim. Fotoğrafta da belirttiğim gibi o 2'li olanlara taktım yani küçük olanlar boş. O yüzden de olabilir aslında. Bakalım tekrar kargo söyleyebilirsem keşke yakında satan bir dükkan olsaydı. Ha birde şöyle bir sıkıntım var işlemciyi soğutmak için kule tipi soğutıcu almıştım ve o kasanın yan kapağında ki üst bölüme fan takmamı engelliyor. Eski bir kasam var ve küçük biraz. O yüzden kasanın yanında ki alt tarafa taktım. Ama o da ekran kartını soğutuyor işlemciye ve o mosfetlere yarar sağlayamıyor maalesef.

Birde ben türkçe olarak araştırdım ve hani birkaç konu bulabildim. Siz yabancı kaynaklı attınız ve güzel oldu aslında bende yabancı kaynaklı olanlara da bakayım teşekkürler.

Grant Imahara

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
492
İsim
Kubilay Aktemur
Hocam baktım bütün yazılanlara şöyle ilk önce Quell and Quiet ayarını deneyeceğim. Mantıklı geldi şuan. Eğer olmaz ise ekstra mosfet soğutucusu söyleyip deneyebilirim. Fotoğrafta da belirttiğim gibi o 2'li olanlara taktım yani küçük olanlar boş. O yüzden de olabilir aslında. Bakalım tekrar kargo söyleyebilirsem keşke yakında satan bir dükkan olsaydı. Ha birde şöyle bir sıkıntım var işlemciyi soğutmak için kule tipi soğutıcu almıştım ve o kasanın yan kapağında ki üst bölüme fan takmamı engelliyor. Eski bir kasam var ve küçük biraz. O yüzden kasanın yanında ki alt tarafa taktım. Ama o da ekran kartını soğutuyor işlemciye ve o mosfetlere yarar sağlayamıyor maalesef.

Birde ben türkçe olarak araştırdım ve hani birkaç konu bulabildim. Siz yabancı kaynaklı attınız ve güzel oldu aslında bende yabancı kaynaklı olanlara da bakayım teşekkürler.
Yabancı kaynaklara bakacağım hocam sizin için.

Bi sitede o üstteki mosfetelere soğutucu takman gerekmiyor yazmışlar.
İşlemci 52 nin üstüne çıkmaması lazım demiş.

Sizinle aynı anakarta sahip Birisi demişki
Mosfetlere heatsink taktım ama hala throttling oluyor demiş.
Mosfetlere heatsink takman yetmez onları serinletecek bir fan daha takman lazm demişler.
Çocuk heatsinke üfleyen fan takmış, sorunum çözüldü yazmış.2saatlik testte düşmemiş hızlar.
Konunun linki bu

Bana mantıklı geldi çünkü heatsink takınca o heatsink ısıyı alacak ama ısıyı atması için hava lazım.
Sizin işlemci fanı kule tiği olduğundan zaten oraya hava üflemiyor.
bence yeni heatsink alıp kalan yerlere yapıştırmadan önce bunu bir deneyin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam sizin eski fotolarda gördüğüm eski işlemci soğutucunuzun fanını oraya koyabilirsiniz.

bruuak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Burak YILDIZ

Mosfetlere heatsink takman yetmez onları serinletecek bir fan daha takman lazm demişler.
Çocuk heatsinke üfleyen fan takmış, sorunum çözüldü yazmış.2saatlik testte düşmemiş hızlar.
Konunun linki bu

Bana mantıklı geldi çünkü heatsink takınca o heatsink ısıyı alacak ama ısıyı atması için hava lazım.
Evet sanırım öyle 52-54 derece arası direkt olarak throttling oluyor. Evet hocam onu bende düşündüm onu deneyeceğim. Ama olur mu olmaz mı bilmiyorum ve denemeden öğrenemeyiz. Deneyip bildireceğim.

Konunun linki bu

Hocam fotoğrafı şu şekilde.
20200729_003846.jpg

Bakın kule tipi soğutucu orayı engelliyor. Ve o yüzden alt tarafa taktım. Ama dediğiniz gibi o eski işlemci fanı eğer oraya sığar ise deneyeceğim.

Peganeo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,037
İsim
Arda
ThrottleStop işini görecektir. Bilmiyorsan yaz yardımcı olayım.

bruuak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Burak YILDIZ

Grant Imahara

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
492
İsim
Kubilay Aktemur
Evet sanırım öyle 52-54 derece arası direkt olarak throttling oluyor. Evet hocam onu bende düşündüm onu deneyeceğim. Ama olur mu olmaz mı bilmiyorum ve denemeden öğrenemeyiz. Deneyip bildireceğim.

Hocam fotoğrafı şu şekilde.Alıntıyı görüntüle

Bakın kule tipi soğutucu orayı engelliyor. Ve o yüzden alt tarafa taktım. Ama dediğiniz gibi o eski işlemci fanı eğer oraya sığar ise deneyeceğim.
Hocam sizde kule tipi soğucu var onlar vrm lerin olduğu yere hiç üflemiyor. Fan koyarsanız oraya belki işe yarar gerçekten.
56 derece bence o kadar problem yaratmaz. Bi sitede demişlerki 52 derece soket sıcaklığı.Soket sıcaklığı çekirdek sıcaklığından daha düşük olur...
Sizin soğutucunuz iyi aslında neden böyle oluyor anlayamadım.

bruuak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Burak YILDIZ
Hocam sizde kule tipi soğucu var onlar vrm lerin olduğu yere hiç üflemiyor. Fan koyarsanız oraya belki işe yarar gerçekten.
56 derece bence o kadar problem yaratmaz. Bi sitede demişlerki 52 derece soket sıcaklığı.Soket sıcaklığı çekirdek sıcaklığından daha düşük olur...
Çok sağ olun hocam bu fanı deneyeceğim şimdi ona göre bildireceğim tekrardan. Ama cidden dediğiniz gibi hani oyun testlerinde vs. 65-70 derece işlemciye can kurban diyorlar. 52 derecede de hızını düşürmemeli yani. Hava zaten 35-40 derece. Şuan zaten eskisine göre oyun oynayabiliyorum en azından. Ama hani para vermişken o işlemcinin tamamını 3.6 Ghz hızında kullanmak istiyor insan. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için fanı deneyip hemen geri dönüyorum.

Hocam öncelikle "Quell and Quiet" ayarı başarısız oldu. Fan için ise iyi ki kasayı açmadan aklıma geldi yoksa çok üzülürdüm. Şöyle ki bu boşta ki fan 4 pin bağlantısına sahip ve şuan anakartta ki 4 pin girişine kule tipi soğutucu fanı bağlı maalesef ki. Şuan siz ne yapmamı önerirsiniz? Sizce ne yapmalıyım? O yeşil ile işaretli yerler için ekstra mosfet soğutucusu mu almalıyım? Kasanın yanına fanı takamıyor olmam üzdü aslında beni bu kule tipi soğutucu yüzünden. Sorun tam olarak işlemci sıcaklığı mıdır? Yani ben bir yolunu bulup bunu 52-54 dereceden yukarı çıkarmamalı mıyım? Ha birde 3. sayfada ki işlemcinin özellikleri ile ilgili olan görselde voltaj değerleri çok esnek yani Turbo Core'u göz önünde bulundurursak 1.25-1.475 yani neredeyse aralarında 0.2v fark var. Ve bu overclock işlerinde insanlar +0.05 olacak şekilde ilerlenmesini söylüyor. Dün voltaj azalıp dener iken 0.2 çok yüksek bir değer diye düşündüm de sizinle de paylaşayım.

Son düzenleme:

Grant Imahara

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
492
İsim
Kubilay Aktemur
Çok sağ olun hocam bu fanı deneyeceğim şimdi ona göre bildireceğim tekrardan. Ama cidden dediğiniz gibi hani oyun testlerinde vs. 65-70 derece işlemciye can kurban diyorlar. 52 derecede de hızını düşürmemeli yani. Hava zaten 35-40 derece. Şuan zaten eskisine göre oyun oynayabiliyorum en azından. Ama hani para vermişken o işlemcinin tamamını 3.6 Ghz hızında kullanmak istiyor insan. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için fanı deneyip hemen geri dönüyorum.

Hocam öncelikle "Quell and Quiet" ayarı başarısız oldu. Fan için ise iyi ki kasayı açmadan aklıma geldi yoksa çok üzülürdüm. Şöyle ki bu boşta ki fan 4 pin bağlantısına sahip ve şuan anakartta ki 4 pin girişine kule tipi soğutucu fanı bağlı maalesef ki. Şuan siz ne yapmamı önerirsiniz? Sizce ne yapmalıyım? O yeşil ile işaretli yerler için ekstra mosfet soğutucusu mu almalıyım? Kasanın yanına fanı takamıyor olmam üzdü aslında beni bu kule tipi soğutucu yüzünden. Sorun tam olarak işlemci sıcaklığı mıdır? Yani ben bir yolunu bulup bunu 52-54 dereceden yukarı çıkarmamalı mıyım? Ha birde 3. sayfada ki işlemcinin özellikleri ile ilgili olan görselde voltaj değerleri çok esnek yani Turbo Core'u göz önünde bulundurursak 1.25-1.475 yani neredeyse aralarında 0.2v fark var. Ve bu overclock işlerinde insanlar +0.05 olacak şekilde ilerlenmesini söylüyor. Dün voltaj azalıp dener iken 0.2 çok yüksek bir değer diye düşündüm de sizinle de paylaşayım.

Hocam işlemci fanı 4pin olsa bile 3pin yerede takılır diye biliyorum.
Black, Yellow, Green yani
Siyah,sarı yeşil takılı olacak şekilde takarsanız çalışır.1 pin boşta olacak.
noctua_4pin_on_3pin.jpg

Bak bu resimde bi çentik var o çentiğe göre takarsan bir problem olmaz herhalde.
Yada bilgisayarcıdan gibip kasa fanı alabilirsin.

Voltaj konusunda bir fikrim yok.
Donanımhaber overclock bölümüne konu açarsan orda bilen çıkar.
Bu forumda fazla overclock bilen yok gibi.

bruuak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Burak YILDIZ
Hocam işlemci fanı 4pin olsa bile 3pin yerede takılır diye biliyorum.
Black, Yellow, Green yani
Siyah,sarı yeşil takılı olacak şekilde takarsanız çalışır.1 pin boşta olacak.
noctua_4pin_on_3pin.jpg

Bak bu resimde bi çentik var o çentiğe göre takarsan bir problem olmaz herhalde.
Yada bilgisayarcıdan gibip kasa fanı alabilirsin.

Voltaj konusunda bir fikrim yok.
Donanımhaber overclock bölümüne konu açarsan orda bilen çıkar.
Bu forumda fazla overclock bilen yok gibi.
Hocam 3 pin girişine de egzoz fanı bağlı maalesef. Sanırım işlemci değiştireyim derken soğutma konusunda baba yiğit bir işlemci almışım. Benim bu sorunu çözmem için o yeşil yerlere mosfet soğutucusu ve ekstra bir fan takmam gerekiyor sanırım değil mi? Başka çaresi yok gibi gözüküyor. Fan eklemem içinde kasa değişmem gerekecek. Hocam yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Eğer bir gün sorunu çözebilirsem buraya gelip yazacağım. Bakayım bu aralar çok harcama yaptım eğer bütçem olur ise almaya çalışacağım parçaları. Tekrardan yardımlarınız için çok teşekkürler.

Ha hocam birde son olarak ben işlemciyi satın aldığım kişiye de daha bu kule tipi soğutucuyu dahi almadan sormuştum sıcaklık değerlerini ve bana şunları söylemişti.

Bu soğutucuya sahipmiş. 3.6 Ghz iken boşta 35 yükte maximum 70 derecelerde geziyormuş.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,523
Üyeler
161,078
Son üye
Lawuente
Top Bottom