Neler Yeni

🔥İndirim Philips Evnia 27M2N5500-00 27″ 180Hz QHD Gaming Monitör 🔥7499 TL 🔥

hellx6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Hellx
Ne kadar ısındığını bilmiyorum ama büyük ve yüksek nit ekranın belli bir miktar ısınması gayet doğal. Hele de sıcak iklimde. LCD'ler OLED gibi ısıya karşı hassas da değil. Aşırı miktarda ısınma varsa ancak bir sorun olur ama çok düşük ihtimal veriyorum. Olsa bile arkadaşa sorunlu bir ürün gelmiş olma ihtimali çok yüksek.

OLED'ler ve az bir miktar monitör dışında hepsinin benzer camı kullanıyor. Hiç monitör çizmeyi denemedim 😅 Monitöre maksimum temasım temizlemek için mikrofiber bez sürmek. Monitör ekranı ellememeniz gereken bir şey zaten çizilmeyi niye dert edesiniz ki?

Sallanma büyük sıkıntı olabilir ama sallanma masadan mı kaynaklı monitörden mi tespit etmek lazım. Belli bir miktar sallanma da normaldir. Ama en ufak dokunuşta masadan bağımsız sallanıyorsa önermem. Şu an alan başka insanların deneyimini paylaşması dışında bunu öğrenme imkanım da yok tabii.
@oguuzysr Nasıl hocam sizinki sallanıyor mu?

Samsung Odyssey G6 G65B ya da MSI MAG274QRF-QD.

Samsung'da scanline problemi olabiliyor. Sorun garanti kapsamında. Olursa garantiye gönderirim biraz uğraşmak dert değil diyorsanız kesinlikle G6 G65B öneririm. Yeni nesil ultra fast VA'lardan. O fiyattaki hiçbir IPS rakibi değil.

Ama ille de IPS olacaksa MSI.
Hocam özellikle hangisini önerirsiniz MSI g2724 ile başlayanı mi yoksa bu Philips'imi TESTER olmak istemiyorum bu monitörde incehesaptan alacağım iade olayını uzatabilirler o yüzden kararsız kaldım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim bütçem 9 bin eski monitörümün fiyatı yani fiyat pekte önemli değil diyebilirim, 8.5k şuan MSI g2724qpf E2 eğer derseniz bu daha iyi bunu alabilirim.

@Fantastiktürk hocam siz 240hz 1080p bir monitör önerebilir misiniz xg2431 vardı bende sıkıntılı çıktı pek beğenmedim iade ettim onun dışında güzle bir monitör önerir misiniz hem hikaye oyunlari hem de FPS oyunları için güzel görüntüsü parlaklığı olan bir monitör istiyorum.

Son düzenleme:

hellx6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Hellx
@Fantastiktürk hocam incelediğiniz

Samsung Odyssey G6 G65B almakta karar kıldım ne düşünüyorsunuz, sizden başka soracağım kişi yok sizin kadar bilen diyeyim yardımcı olursanız çok sevinirim. VA olması İPS panelden kötü olduğu anlamına mı gelir ? İPS panelden geçeceğim bu monitöre. Bir kronik sorunu ya da ghosting olayı var mı ? İPS glow mevcut mu ?​

oguuzysr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
568
İsim
Oğuz

Samsung Odyssey G6 G65B almakta karar kıldım ne düşünüyorsunuz, sizden başka soracağım kişi yok sizin kadar bilen diyeyim yardımcı olursanız çok sevinirim. VA olması İPS panelden kötü olduğu anlamına mı gelir ? İPS panelden geçeceğim bu monitöre. Bir kronik sorunu ya da ghosting olayı var mı ? İPS glow mevcut mu ?​

Hala karar veremedin mi? 😀

iki5lik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Tayfun Ycl
Alıyorum ben monitörü. Gelince ön inceleme yapar yazarım. Çok araştırdım fiyatına göre iyi duruyor.

iki5lik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Tayfun Ycl
evett

Almadım taksitte çok vade farkı oluyor. Dün aynı fiyata Hepsiburada'da bir satıcıda gördüm. Taksitle vade farksız alabilirdim ama satıcıya ölü piksel garantisi olduğunu sorduğumda müşteri talebine göre deneyip göndeririz demişti yanlış anlamışım cevabı, almadım yine. O esnada çok düşünememişim açık kutu gibi algılamışım sanırım. Kaldım öyle. İncehesaptan almayı isterdim ama taksit sıkıntı yapacak bir şey yok.

Son düzenleme:

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
TESTER olmak istemiyorum
Kimse kimseyi tester yapmıyor hocam. Önerdiğimiz model hakkında bildiklerimiz-bilmediklerimiz, iyi-kötü yanları söyleyip alımı size bırakıyoruz. Kimse sizin yerine sipariş vermiyor.

P

Deneyimleriniz nelerdir bende almayı düşünüyorum da ghosting ya da Black smearing yaşadınız mı?
Bu ghosting black smearing ne kadar çok soruyor insanlar. Belki milyar oldu anlattığım ama ghosting ve black smearing; ölü piksel, ışık sızması, glow, renk doğrulukları, renk değerleri VB. gibi üründen ürüne değişen bir şey değil. Bende ne varsa sizde de o var. Test eden kişide ne çıkmışssa sizde de o çıkacak.

Ve ghosting testini hem bizzat yaptığımı hem de iyi bir kanalın yaptığı testi şurada paylaşmıştım:
Ve burada da birebir aynı çıkmıştı. Defalarca sormanın anlamı yok bunu. Kime hitap ettiğini, rahatsız edici bir şey var mı VS. sorularını da cevapladım.
Hatta aynı konuda ek bir test daha paylaştım:
Burada yazmıştım tekrar yazıyorum. Biraz black smearing var ama test dışında normal bir insanın seçebileceği bir problem yok. Size IPS panelden farklı gelmeyecektir. Kalan her türlü tepki süresinde ve HZ'de Samsung önde olduğu için oyun performansında herhangi bir IPS 144-180Hz monitör rakibi olamaz.

Kronik sorun için bknz.:
Bu sorunun bu modelde olma ihtimali düşük. Bizim tanıdıklara aldık 2-3 tane. Bir sorun çıkmadı şimdilik. Ama olursa da garanti kapsamında. Eğer sorun olduğunda garantiye göndermek sıkıntı değil, biraz uğraşırım diyorsanız rakipsiz bir ürün. Muhtemelen gördüğüm en F/P LCD'lerden.

eulkiz

80+
Şu konuda g274qpf e2/g272qpf e2 ile philips envia 27m2n5500 arasında ne seçilmeli bir ona cevap verilmedi

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

ubah

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
ubah
Ne kadar ısındığını bilmiyorum ama büyük ve yüksek nit ekranın belli bir miktar ısınması gayet doğal. Hele de sıcak iklimde. LCD'ler OLED gibi ısıya karşı hassas da değil. Aşırı miktarda ısınma varsa ancak bir sorun olur ama çok düşük ihtimal veriyorum. Olsa bile arkadaşa sorunlu bir ürün gelmiş olma ihtimali çok yüksek.

OLED'ler ve az bir miktar monitör dışında hepsinin benzer camı kullanıyor. Hiç monitör çizmeyi denemedim 😅 Monitöre maksimum temasım temizlemek için mikrofiber bez sürmek. Monitör ekranı ellememeniz gereken bir şey zaten çizilmeyi niye dert edesiniz ki?

Sallanma büyük sıkıntı olabilir ama sallanma masadan mı kaynaklı monitörden mi tespit etmek lazım. Belli bir miktar sallanma da normaldir. Ama en ufak dokunuşta masadan bağımsız sallanıyorsa önermem. Şu an alan başka insanların deneyimini paylaşması dışında bunu öğrenme imkanım da yok tabii.
@oguuzysr Nasıl hocam sizinki sallanıyor mu?

Samsung Odyssey G6 G65B ya da MSI MAG274QRF-QD.

Samsung'da scanline problemi olabiliyor. Sorun garanti kapsamında. Olursa garantiye gönderirim biraz uğraşmak dert değil diyorsanız kesinlikle G6 G65B öneririm. Yeni nesil ultra fast VA'lardan. O fiyattaki hiçbir IPS rakibi değil.

Ama ille de IPS olacaksa MSI.

MSI 27" MAG 274QRF QD E2 mi model tam olarak?​

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,340
Üyeler
161,269
Son üye
Diocenes
Top Bottom