Neler Yeni

🔥İndirim Philips Evnia 27M2N5500-00 27″ 180Hz QHD Gaming Monitör 🔥7499 TL 🔥

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Canberk Canbolat
Odyssey g6 efsane cihaz.
Hocam ondan kesinlikle bir şüphem yok muhtemelen o bütçede alınabilicek en iyi VA panel ama IPS'den sonra renkleri nasıl olur? Curved'a alışabilir miyim? Fast IPS kadar iyi bir gecikme sunar mı? Gibi sorular var.

oguuzysr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
568
İsim
Oğuz
Hocam ondan kesinlikle bir şüphem yok muhtemelen o bütçede alınabilicek en iyi VA panel ama IPS'den sonra renkleri nasıl olur? Curved'a alışabilir miyim? Fast IPS kadar iyi bir gecikme sunar mı? Gibi sorular var.
Ben sattığıma pişmanım sana öyle diyim. Va panel seni aldatmasın. Al pişman olmazsın

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Hocam selam bende alacağım yarın Philips'i 8.3k ya alacaktım 7.5 a düştü, bence 8.3k ya da alınabilirdi, incehesapta alacağım sizin dediğiniz sorunlar çıkarsa değişim talep edebiliyor muyum ?
Evet hocam zaten 15 gün koşulsuz iade hakkınız var. Ondan sonra ise 3-5'den fazla ölü piksel ve anormal glow, sızma için servise gönderir öyle iade ettirirsiniz.
Ben 1 haftadır kullanıyorum amazondan almıştım, gayet memnundum renklerden gecikmesinden falan ama anladığım kadarıyla çok kolay çizilen bir model daha 1 hafta kullanmama rağmen çizildi ve amazon müşteri hizmetlerine danışıp iade etmeye kadar verdim. Eski monitörümü 5 yıl kullanmama rağmen 1 tane bile çizik yoktu, kısaca sorun benim hor kullanmam değil ekranın korumasının kötü olması.

Sağlamlık dışında her konudan memnunum, renkleri canlı, parlaklığı yüksek, gecikmesi düşük, Low input lag modunu açık kullanmak için Freesync'i kapatmama rağmen hiç yırtılma yaşamadım, ölü piksel yoktu ve ips glow nispeten azdı.

sRGB'yi kapalı kullanıyordum renkler daha az parlıyor açınca, HDR'da da bir olay bulamadım bence HDR için alınmaz SDR kullanmak lazım. OD modu ise daha hızlıdaydı 0 ghosting ile iyi bir gecikme alıyordum.

Bu arada iade red edilirse de pek üzülmem dediğim gibi kaliteli bir model ama 1 haftalık ürünün çizilmesi üzdü.
sRGB zaten kapalı kullanmanız lazım. O model geniş gamutu sınırlayarak SDR içeriği olduğu gibi görmenizi sağlar. Açarsanız renkler fazlasıyla soluklaşır.
Hocam bunu almayı düşünüyorum iade kabul olursa, Curved olması üzer mi? Renkler ve gecikme değerleri Philips'den sonra üzer mi?
Curved tamamen kişisel. Üzecegini sanmıyorum. Sadece alışmanız biraz sürebilir.

Gecikme gayet iyi. Hafif bir black smearing var ama anlamayan insan ufo test dışında bir yerde göremez oyunda falan. Karanlık renklerde size normal bir IPS gibi gelecektir tepki süresi açısından. Diğer renklerde ise buradaki tüm monitörlerden daha hızlı + 240Hz. Yani çok daha net gösterir hareketli cisimleri. IPS falan dinlemez.

Renkler Philips'e benzer ama daha iyi doğruluk + çok daha yüksek kontrasttan dolayı açık ara Samsung daha iyi. Ayrıca VA olduğu için IPS glow leş sorunu da yok. Bunu yüksek kontrastla birleştirirseniz çok çok daha iyi siyahlar demek. Elbette hala bir OLED değil ama en azından siyahlar siyah durur, IPS gibi gri/mavi değil.
Daha önce her yerde belirttiğim üzere HDR deneyimi minimum Mini-LED ile başlar yani bu da gerçek HDR deneyimi sunmaz ama HDR600 var o fiyattaki IPS'lerin HDR400'ünün aksine. Yani 600 nit tepe parlaklık + biraz daha iyi renkler + dandirik de olsa bölgesel aydınlatma ile rakibi olan IPS'lerden daha iyi HDR deneyimi sunar.

Bu ve bunun gibi birkaç Ultra Fast VA'nın asıl sorunu scanline diye bir probleminin olması. İnternette görebilirsiniz. Garanti dahilinde olduğu icin bir oluşursa değisim/iade alabilirsiniz ama tabii ki sorunsuz olsun, garanti falan uğraştırmasın, vaktim yok diyecek kullanıcı sayisi da çok. Eğer sorun olursa garanti falan uğraşırım sıkıntı değil diyorsanız rakipsiz bir model. IPS katili. Uzun yıllardır düz LCD'deki en büyük atılımlardan. O fiyatta incelediğim modeller arasında tek rakibi MAG274QRF-QD olur o da QD olması sayesinde çok geniş gamutlarından dolayı. Yoksa Samsung hala 240Hz+ diğer renklerde daha hızlı + kontrast avantajı var + glow sorunu VS. yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şu VA renkleri daha kötü olayı çok eskide kaldı. Forum efsaneleri hocam. Yukarıda açıkladım.

Tepki süresi normalde VA'larda çok dhaa kötu evet ama bu özel bir model. Açikladim yukarida. Bu modelin hareket performansına 180Hz IPS'ler rakip olamaz.

swishhy7

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Swishhy
Philips. İkisi neredeyse aynı ama Philips 1.5K daha ucuz.

Ayrıca 27G4X o fiyatı etmez. 1K daha verir Odyssey G6 G65B IPS katili ve 240Hz ya da XG27ACS pik düz IPS alırım. 2K verirsen MAG274QRF-QD alırsın. QD olması dolayısıyla gamutta OLED'ler ile yarışan bir model.
İkisi arasında kalmıştım. Q27G4X çok öneriliyor ve içimede sinmişti açıkçası. Fakat Philips şu an aşırı ucuz büyük ihtimal Philips alacağım.

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Canberk Canbolat
Bu ve bunun gibi birkaç Ultra Fast VA'nın asıl sorunu scanline diye bir probleminin olması. İnternette görebilirsiniz. Garanti dahilinde olduğu icin bir oluşursa değisim/iade alabilirsiniz ama tabii ki sorunsuz olsun, garanti falan uğraştırmasın, vaktim yok diyecek kullanıcı sayisi da çok. Eğer sorun olursa garanti falan uğraşırım sıkıntı değil diyorsanız rakipsiz bir model. IPS katili. Uzun yıllardır düz LCD'deki en büyük atılımlardan. O fiyatta incelediğim modeller arasında tek rakibi MAG274QRF-QD olur o da QD olması sayesinde çok geniş gamutlarından dolayı. Yoksa Samsung hala 240Hz+ diğer renklerde daha hızlı + kontrast avantajı var + glow sorunu VS. yok.
İade kabul olursa zaten 2. seçeneğimde MSI'ın o QD'li monitörü olacak. VA'nın görüş açısı olayı üzer mi peki? Çünkü ben sadece oyun oynarken dik oturuyorum onun dışında nerdeyse hep arkama yaslanık oluyorum ve monitöre aşağıdan bakıyorum. 2. ekran yaptığım TN panel'de görüntünün bozulması sorunun çekiyorum pek takmıyorum 2.ekran olduğu için ama ana ekranda olursa üzer.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
İkisi arasında kalmıştım. Q27G4X çok öneriliyor ve içimede sinmişti açıkçası. Fakat Philips şu an aşırı ucuz büyük ihtimal Philips alacağım.
Forum önerilerine, alışveriş sitesi incelemelerine itibar etmeyin. Türkiye'de monitör incelemesi yapan kimse yok. Millet de anlamıyor dolayısıyla. Çoğu efsanelerden ve yalan yanlış bilgilerden oluşuyor. Kullanıcı deneyimine yalnızca kalite kontrol, malzeme kalitesi gibi şsyler icin bakın.
Edit: forumlarda anlayan, dinleyebileceğiniz insan sayısı bir elin parmağını geçmez.

İade kabul olursa zaten 2. seçeneğimde MSI'ın o QD'li monitörü olacak. VA'nın görüş açısı olayı üzer mi peki? Çünkü ben sadece oyun oynarken dik oturuyorum onun dışında nerdeyse hep arkama yaslanık oluyorum ve monitöre aşağıdan bakıyorum. 2. ekran yaptığım TN panel'de görüntünün bozulması sorunun çekiyorum pek takmıyorum 2.ekran olduğu için ama ana ekranda olursa üzer.
VA'da o olay kötü hocam. Göruş açıları bayaği kötu. Gamma/contrast shift dediğimiz bir olay oluyor. TN kadar kötü olmaz ama dik izlemenizi tavsiye ederim.

Bunun önemli bir sorunu olmaması lazım ama. Çünkü sağ sol aşağı yukarı cart curt ayarları var zaten. Monitörü aşağı çevirirsiniz?

eulkiz

80+
Şurada incelemesini paylaşmıştım.

En son indirimler neler hangi model kaça düştü bilmiyorum. 2024 modelerin hepsine de bakmadım. Özellikle G272QPF E2 gibi modellerle kıyaslamak lazım +800-1000 değer mi diye.
Msi g272qpf e2 ve g274qpf e2 modelleri ile bu philips arasında kaldım. Özellikle g274qpf e2. 6 ay taksitle almayı düşündüğüm için philips ile neredeyse aynı fiyatta olacaklar benim için. Sizce hangisi alınmalı?

hellx6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Hellx
@Fantastiktürk hocam selamlar bir arkadaş Philips'in ısındığı yönünden ve monitörün ufak bir dokunuşta sallandığını söylemiş dayanıksız falan demiş çizildi demiş anlamadım buna rağmen alınır mı ? Deneyim etsem 5 gün falan sonra iade etme hakkım var mı ? MSI g274qpf e düşünüyorum zaten bunda sonra da. Ne dersiniz?

ubah

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
ubah
Şurada incelemesini paylaşmıştım.

En son indirimler neler hangi model kaça düştü bilmiyorum. 2024 modelerin hepsine de bakmadım. Özellikle G272QPF E2 gibi modellerle kıyaslamak lazım +800-1000 değer mi diye. Ama şu an F/P duruyor.

Kalite kontrolü bilemiyorum artık. Alanlar söyler onu da.

Bir de o var ama nasıldır bakmak lazım. Lenovo'nun bile QC ne yuav dediği yerde riske atmak bilemiyorum yani. Generic OSD varsa alınmaz. 4K donanımın gerekmesi de ayrı bir durum.
Şuan 2k alınabilecek en iyi f/p monitör hangisi bütçe 10-12k

TrollSlayer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
574
İsim
Arif Çelebi
Buna yakın fiyata 4k gameon paylaşılmıştı. Onu tercih ederim şahsen.
Ürünü göndermeden önce açıp kontrol ediyoruz diyip ne gönderdiği belli olmayan firma mı hocam onun yerine aynı fiyata bir çok 2. El 4 k bilindik marka var onları almak daha mantıklı

iki5lik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Tayfun Ycl
Ürünü göndermeden önce açıp kontrol ediyoruz diyip ne gönderdiği belli olmayan firma mı hocam onun yerine aynı fiyata bir çok 2. El 4 k bilindik marka var onları almak daha mantıklı
Firma iyi olabilir, o durumu Hepsiburada'da bir satıcı başka marka için demişti. Satıcı kaynaklı olabilir. O da alıcının talebi üzerine kontrol amaçlı. Firmayla alakası yok.

Son düzenleme:

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
@Fantastiktürk hocam selamlar bir arkadaş Philips'in ısındığı yönünden ve monitörün ufak bir dokunuşta sallandığını söylemiş dayanıksız falan demiş çizildi demiş anlamadım buna rağmen alınır mı ? Deneyim etsem 5 gün falan sonra iade etme hakkım var mı ? MSI g274qpf e düşünüyorum zaten bunda sonra da. Ne dersiniz?
Ne kadar ısındığını bilmiyorum ama büyük ve yüksek nit ekranın belli bir miktar ısınması gayet doğal. Hele de sıcak iklimde. LCD'ler OLED gibi ısıya karşı hassas da değil. Aşırı miktarda ısınma varsa ancak bir sorun olur ama çok düşük ihtimal veriyorum. Olsa bile arkadaşa sorunlu bir ürün gelmiş olma ihtimali çok yüksek.

OLED'ler ve az bir miktar monitör dışında hepsinin benzer camı kullanıyor. Hiç monitör çizmeyi denemedim 😅 Monitöre maksimum temasım temizlemek için mikrofiber bez sürmek. Monitör ekranı ellememeniz gereken bir şey zaten çizilmeyi niye dert edesiniz ki?

Sallanma büyük sıkıntı olabilir ama sallanma masadan mı kaynaklı monitörden mi tespit etmek lazım. Belli bir miktar sallanma da normaldir. Ama en ufak dokunuşta masadan bağımsız sallanıyorsa önermem. Şu an alan başka insanların deneyimini paylaşması dışında bunu öğrenme imkanım da yok tabii.
@oguuzysr Nasıl hocam sizinki sallanıyor mu?
Şuan 2k alınabilecek en iyi f/p monitör hangisi bütçe 10-12k
Samsung Odyssey G6 G65B ya da MSI MAG274QRF-QD E2.

Samsung'da scanline problemi olabiliyor. Sorun garanti kapsamında. Olursa garantiye gönderirim biraz uğraşmak dert değil diyorsanız kesinlikle G6 G65B öneririm. Yeni nesil ultra fast VA'lardan. O fiyattaki hiçbir IPS rakibi değil.

Ama ille de IPS olacaksa MSI.

Son düzenleme:
Top Bottom