Valla hocam marketingse de kötü bir marketing yani, ne avantajını söylemişler nede dikkatli bakmayan birisinin fark edebiliceği yere yazmamışlar. Ben kendim özelliklere teker teker bakarakken fark ettim tek farkta o zaten.nano ips diye bir şey yok, bunlar marketing terimleri, 00 ile 01 arasındaki tek fark amerikan avrupa prizi tarzı şeylerdir.
Son yorumumda ki iki farklı linke bakabilirsin, kıyaslayınca tek fark o yani.Nano ve düz olayını kim söyledi bilmiyorum ama yok öyle bir şey.
Bu doğru sRGB'yi açınca renkler çok daha kötüleşiyor.Konunun başındaki kalibrasyon sonuç kağıdı sRGB mod için. %95 doğal (native) modda kullanacağinız için pek bir önemi yok.
Ben 2 kez aldım 2'sindede ölü piksel gibi sorunlar yoktu.Hatırladığim kadarıyla bariz bir sorunu olmayan güzel bir modeldi.
Yahu o açıklamalara falan bakmayın. Pazarlama ekibi yazıyor onu. Her yanlış yazdıklarında 1 dolar biriktirseydim zengindim şu an.Son yorumumda ki iki farklı linke bakabilirsin, kıyaslayınca tek fark o yani.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Bu doğru sRGB'yi açınca renkler çok daha kötüleşiyor.
Ben 2 kez aldım 2'sindede ölü piksel gibi sorunlar yoktu.
Eee hocam o zaman niye 2 farklı versiyonu var ki? Farkları ne? Öyle keyfi mi 01 yazmışlar?Yahu o açıklamalara falan bakmayın. Pazarlama ekibi yazıyor onu. Her yanlış yazdıklarında 1 dolar biriktirseydim zengindim şu an.
Ayrıca hayır sRGB'yi açınca kötüleşmiyor. Olması gereken hâle geliyor. Aslında SDR içeriği geniş gamuta dolduruyorsunuz. Dolayısıyla baktığinız içerik o içeriği üreten kişinin ayarladıği gibi değil çok daha canlı duruyor. sRGB modunu açtığınızda renk gamutunu sınırlayarak azaltıyor. Böylece canlılık azalıp orijinal hale yaklaşıyor. Tabii ki geniş gamut ve daha canlı renkler için para ödüyoruz ve bu renkleri seviyoruz. Dolayısıyla geniş gamutta kullanmak sıkıntı değil. Ama doğru renkler değil yani.
Normal bir kullanıcıya sRGB yanlızca anormal durumlarda lazım. Doğal gamutunun renkleri olduğundan çok daha canlı yapması bazen içeriğe bağlı olarak insan cildinin kırmızı/turuncu olması VB. sorunlara yol açıyor. Bu durumda sRGB açabilirsiniz. Bittikten sonra tekrar doğal gamuta dönersiniz.
Hocam size göre spec ve price'ı göz önüne alırsak R27qe mi yoksa bu model mi? teşekkürlerYahu o açıklamalara falan bakmayın. Pazarlama ekibi yazıyor onu. Her yanlış yazdıklarında 1 dolar biriktirseydim zengindim şu an.
Ayrıca hayır sRGB'yi açınca kötüleşmiyor. Olması gereken hâle geliyor. Aslında SDR içeriği geniş gamuta dolduruyorsunuz. Dolayısıyla baktığinız içerik o içeriği üreten kişinin ayarladıği gibi değil çok daha canlı duruyor. sRGB modunu açtığınızda renk gamutunu sınırlayarak azaltıyor. Böylece canlılık azalıp orijinal hale yaklaşıyor. Tabii ki geniş gamut ve daha canlı renkler için para ödüyoruz ve bu renkleri seviyoruz. Dolayısıyla geniş gamutta kullanmak sıkıntı değil. Ama doğru renkler değil yani.
Normal bir kullanıcıya sRGB yanlızca anormal durumlarda lazım. Doğal gamutunun renkleri olduğundan çok daha canlı yapması bazen içeriğe bağlı olarak insan cildinin kırmızı/turuncu olması VB. sorunlara yol açıyor. Bu durumda sRGB açabilirsiniz. Bittikten sonra tekrar doğal gamuta dönersiniz.
https://www.akakce.com/monitor/en-u...wqhd-pivot-ips-oyuncu-u-fiyati,608254666.html sepette 8,100 tlÜrün bitmiş galiba başka tavsiyesi olan varmi
Hocam kutu içeriğinden dp kablo çıkıyor muOyun oynamak için veya video izlemek için bence renk doğruluğu pek önemli değil hatta doğru renklerden vaz geçip daha canlı renklerde kullanmak daha keyifli oluyor bence, öylede kullanan çok ekran kartı ayarlarından doygunluğu arttırıp. Ama içerik üretiyorsanız çok çok önemli renk doğruluğu.
Çıkıyor.Hocam kutu içeriğinden dp kablo çıkıyor mu
Çoğu zaman bu fark satıldıği bölgeyi gösterir diğer arkadaşın dediği gibi. Ya da hoparlör, USB portları gibi donanımın varlığı/yokluğunu.Eee hocam o zaman niye 2 farklı versiyonu var ki? Farkları ne? Öyle keyfi mi 01 yazmışlar?
sRGB konusunda dediğiniz doğru teknik olarak da ben devamında yazdığınız gibi gerçekçi renkler değilde parlak canlı renkler sevdiğim için öyle yazdım, zaten içerik üretmeyen, içerik tüketen herkes böyle düşünür bence.
Philips.Hocam size göre spec ve price'ı göz önüne alırsak R27qe mi yoksa bu model mi? teşekkürler