Neler Yeni

❌İndirim Bitti! PHILIPS Evnia 27M2N5500/01 7650 TL

Ayan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
781
İsim
Mehmet
nano ips diye bir şey yok, bunlar marketing terimleri, 00 ile 01 arasındaki tek fark amerikan avrupa prizi tarzı şeylerdir.

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Canberk Canbolat
nano ips diye bir şey yok, bunlar marketing terimleri, 00 ile 01 arasındaki tek fark amerikan avrupa prizi tarzı şeylerdir.
Valla hocam marketingse de kötü bir marketing yani, ne avantajını söylemişler nede dikkatli bakmayan birisinin fark edebiliceği yere yazmamışlar. Ben kendim özelliklere teker teker bakarakken fark ettim tek farkta o zaten.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Nano ve düz olayını kim söyledi bilmiyorum ama yok öyle bir şey.

Renk doğruluğu şansa bağlı bir şey. Bir youtuber'da kötü çıktı diye size gelen de kötü olacak değil. Aşırı bir hata olmadıkça pek fark edebileceğiniz bir şey de değil zaten yan yana koymadan.

Konunun başındaki kalibrasyon sonuç kağıdı sRGB mod için. %95 doğal (native) modda kullanacağinız için pek bir önemi yok.

Fiyat güzel. İncelemeyi izledim ama tam hatırlamıyorum. Hatırladığim kadarıyla bariz bir sorunu olmayan güzel bir modeldi.

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Canberk Canbolat
Nano ve düz olayını kim söyledi bilmiyorum ama yok öyle bir şey.
Son yorumumda ki iki farklı linke bakabilirsin, kıyaslayınca tek fark o yani.

1730470496983.png
1730470505818.png

Konunun başındaki kalibrasyon sonuç kağıdı sRGB mod için. %95 doğal (native) modda kullanacağinız için pek bir önemi yok.
Bu doğru sRGB'yi açınca renkler çok daha kötüleşiyor.
Hatırladığim kadarıyla bariz bir sorunu olmayan güzel bir modeldi.
Ben 2 kez aldım 2'sindede ölü piksel gibi sorunlar yoktu.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Son yorumumda ki iki farklı linke bakabilirsin, kıyaslayınca tek fark o yani.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Bu doğru sRGB'yi açınca renkler çok daha kötüleşiyor.

Ben 2 kez aldım 2'sindede ölü piksel gibi sorunlar yoktu.
Yahu o açıklamalara falan bakmayın. Pazarlama ekibi yazıyor onu. Her yanlış yazdıklarında 1 dolar biriktirseydim zengindim şu an.

Ayrıca hayır sRGB'yi açınca kötüleşmiyor. Olması gereken hâle geliyor. Aslında SDR içeriği geniş gamuta dolduruyorsunuz. Dolayısıyla baktığinız içerik o içeriği üreten kişinin ayarladıği gibi değil çok daha canlı duruyor. sRGB modunu açtığınızda renk gamutunu sınırlayarak azaltıyor. Böylece canlılık azalıp orijinal hale yaklaşıyor. Tabii ki geniş gamut ve daha canlı renkler için para ödüyoruz ve bu renkleri seviyoruz. Dolayısıyla geniş gamutta kullanmak sıkıntı değil. Ama doğru renkler değil yani.

Normal bir kullanıcıya sRGB yanlızca anormal durumlarda lazım. Doğal gamutunun renkleri olduğundan çok daha canlı yapması bazen içeriğe bağlı olarak insan cildinin kırmızı/turuncu olması VB. sorunlara yol açıyor. Bu durumda sRGB açabilirsiniz. Bittikten sonra tekrar doğal gamuta dönersiniz.

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Canberk Canbolat
Yahu o açıklamalara falan bakmayın. Pazarlama ekibi yazıyor onu. Her yanlış yazdıklarında 1 dolar biriktirseydim zengindim şu an.

Ayrıca hayır sRGB'yi açınca kötüleşmiyor. Olması gereken hâle geliyor. Aslında SDR içeriği geniş gamuta dolduruyorsunuz. Dolayısıyla baktığinız içerik o içeriği üreten kişinin ayarladıği gibi değil çok daha canlı duruyor. sRGB modunu açtığınızda renk gamutunu sınırlayarak azaltıyor. Böylece canlılık azalıp orijinal hale yaklaşıyor. Tabii ki geniş gamut ve daha canlı renkler için para ödüyoruz ve bu renkleri seviyoruz. Dolayısıyla geniş gamutta kullanmak sıkıntı değil. Ama doğru renkler değil yani.

Normal bir kullanıcıya sRGB yanlızca anormal durumlarda lazım. Doğal gamutunun renkleri olduğundan çok daha canlı yapması bazen içeriğe bağlı olarak insan cildinin kırmızı/turuncu olması VB. sorunlara yol açıyor. Bu durumda sRGB açabilirsiniz. Bittikten sonra tekrar doğal gamuta dönersiniz.
Eee hocam o zaman niye 2 farklı versiyonu var ki? Farkları ne? Öyle keyfi mi 01 yazmışlar?

sRGB konusunda dediğiniz doğru teknik olarak da ben devamında yazdığınız gibi gerçekçi renkler değilde parlak canlı renkler sevdiğim için öyle yazdım, zaten içerik üretmeyen, içerik tüketen herkes böyle düşünür bence.

Raziel12

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Sinan Ateş

Hocam size göre spec ve price'ı göz önüne alırsak R27qe mi yoksa bu model mi? teşekkürler

erenismo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Eren
Ürün bitmiş galiba başka tavsiyesi olan varmi

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Canberk Canbolat
Stoklar bitmiş

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Altan
Oyun oynamak için veya video izlemek için bence renk doğruluğu pek önemli değil hatta doğru renklerden vaz geçip daha canlı renklerde kullanmak daha keyifli oluyor bence, öylede kullanan çok ekran kartı ayarlarından doygunluğu arttırıp. Ama içerik üretiyorsanız çok çok önemli renk doğruluğu.
Hocam kutu içeriğinden dp kablo çıkıyor mu

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Eee hocam o zaman niye 2 farklı versiyonu var ki? Farkları ne? Öyle keyfi mi 01 yazmışlar?

sRGB konusunda dediğiniz doğru teknik olarak da ben devamında yazdığınız gibi gerçekçi renkler değilde parlak canlı renkler sevdiğim için öyle yazdım, zaten içerik üretmeyen, içerik tüketen herkes böyle düşünür bence.
Çoğu zaman bu fark satıldıği bölgeyi gösterir diğer arkadaşın dediği gibi. Ya da hoparlör, USB portları gibi donanımın varlığı/yokluğunu.
Evet onlarca harfin içinde tek harfle bambaşka olan monitörler var (Bknz.: Acer XV272U Vbmiiprzx/KVbmiiprzx/RVbmiiprzx/UPbmiiprzx VB.) ama Philips'in son harfinin o anlama geldiğini hiç hiç sanmıyorum. Daha önce kullandığım monitör Philips'ti ve onda da 00/01 modelleri vardı. Hiçbir fark bulamadım.
Hocam size göre spec ve price'ı göz önüne alırsak R27qe mi yoksa bu model mi? teşekkürler
Philips.

R27QE kalite kontrol açısından çok sıkıntılı. Gönder al gönder al baş ağrısı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,804
Üyeler
160,888
Son üye
ciaalperen
Top Bottom