negansmith
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 262
- İsim
- Utku Dalkıran
Çok doğru sen de haklısın ama bundan 2-3 yıl önce bu fırsatçılar bu ülkede yaşamıyor muydu yaşıyordu bu ekonomik durum yeni uygulamalar bunları ortaya çıkardı örnek veriyorum Reis-i Cumhur ev almak isteyenlere kredi vericez dedi hangi parayla nasıl verecek anlamadım çok saçma aklım almıyor ülkeler paraları değer kazansın diye piyasadaki paralarını miktarını azaltmaya çalışır mesela Rusyanın bundan sonra petrolü benim paramla alacaksınız demesinden sonra Rublenin 130 dan 50 ye düşmesi gibi ama biz daha çok piyasaya TL akıtıyoruz daha çok değer kaybettiriyoruz her neyse kredi duyurusunu yaptıktan sonra da ev sahipleri madem böyle bu kadar rahat para bulabilecek insanlar bende 2 katına satıyorum dedi devletin yaptığı saçma hareketlerin sonucu böyleleri ortaya çıkıyorOnlardan bahsetmiyorum zaten hocam o adam mecbur zam yapacak ki tekrar aldığı fiyatın üstünden alacağı için onu kurtarması gerekiyor. Fırsatçılardan kasıt burada yağ stokları o stokları bu stokları var iken depolayan stokçulardan bahsediyorum. Tayyip konuştuktan 2 dakika sonra ev fiyatlarına zam getiren iğrenç insanlardan bahsediyorum. Örneğini yaşadık tanıdık birisi ev alıyordu sözde adam satmaktan vazgeçmiş daha sonra sarı sitede aynı ev tekrar denk düşüyor 200.000 fark ile Sonra adamı arıyorlar farklı numaradan gidip görüşmek için gidiyorlar görüşüyorlar 100.000 düşürüp fiyatı öyle alıyorlar ama yine 100.000 fazla verdiler yazık yani. 100.000₺ için kim bilir kaç ay sene çalışıyor insanlar yazık gerçekten.