Arkadaşlar 3 haftadır PS5 sahibiyim. Çok memnunum . PS Collection olsun PS Plus olsun mükemmel oyunlar veriyorlar . Oyun kiralama ve al-sat ile oynayamadığım oyun yok. Fakat son zamanlarda Türkiye'de konsol rekabetçi farklı bir boyut aldı. Xbox o kadar övülüyor ki anlamayamadım bir türlü . Şimdiye kadar Playstation her yerde övülen konsolken millet Xbox'a sarmış . Haliyle ben de merak ettim geçiş yapsam mantıklı mı diye ?
Beni Xbox'a çeken unsurları yazmak isterim bu sayede beni daha net anlarsınız . Not: Gamepass benim için ciddi bir gereksinim değil PS ile daha ucuza oyun oynama şansım var çaresini buluyorum ama istisnayı da maddede belirteceğim . Aynı şekilde Quick Resume olayı da umrumda değil. PC'den geçiş yapan biri olarak PS5 bile inanılmaz hızlı geldi Quick Resume cidden umrumda değil. Fakat beni Xboxa çeken özellikleri saymak istiyorum ...
- Donanım gücü farkı
- Elder Scrolls 6'nın exclusive olma ihtimali
- Ubisoft+'ın gamepass'e eklenebilme ihtimali. Belki Ubisoft sayemde geçiniyor diyebilirim. WD Legion hariç her oyununu alıp oynayan insanım.
Tekrar soruyorum. Kaliteli Dualsense , 2. el piyasası , oyun takas ve kiralamaları , daha yüksek oyuncu kitlesi , daha üst düzey exclusive gibi özellikler üstteki 3 madde uğruna bırakılır mı ? Sonuçta PS5'ten Xbox Series X'e geçmek bir nevi NVidia'dan AMD'ye geçmek gibi oluyor. Daha yüksek FPS daha düşük kalite mantığ
Aynı durum benimde başımda. Şuan PS5 sahibiyim, gerçekten Sony ne yapmaya çalışıyor anlamadım. Oyun fiyatları çok yükseklerde , abonelik sistemi tamamen göz boyama , eski oyunlarıni sürekli remestared yapıp tekrar piyasaya sürüyor. PS plus ta hediye verilen oyunlar genelde Japon yapımı çocuk oyunları. Cihaz donanımı tartışmaya kapalı olmasına rağmen sony network tam bir rezalet. PS resmen geçmişiyle ekmek yiyor. En baştan bilseydim X box series X alırdım. Ama daha önceden PS2 ve PS4 ten dolayı oyun kütüphanem olmasından PS5 tercih ettim. Yeni alacaklara tavsiyem XBOX alın yüzlerce oyunu bedava 500-600 luk oyunları 200-250 ye satın alırsınız GamePass ta. Microsoft yakında Sony ye çok daha buyuk darbeler vuracak. Sony için en büyük tehlike ise Microsoft un oyun sirkerketlerini bünyesine katması. Bethesda , ActiveX gibi firmaları zaten aldı , ve dahada alacaklar gibi. Yakında PS sahipleri bu oyun firmalarının ürettiği oyunlari alamama gibi bir tehlike ile karşı karşıyalar. Donanım olarak XBOX un bazı birimleri ps5 in üstünde. PSU bileşenleri , CPU daki GHZ farkı, HDD kapasitesi gibi kritik konularda XBOX zaten PS5 ten daha güçlü bir konsol. YANİ XBOX alın oyun keyfini daha ucuza, daha avantajlı , daha erişilebilir yaşayın PS5 Sony nin ahmakça tutumundan dolayı yakında daha eleştirilecek gibiArkadaşlar 3 haftadır PS5 sahibiyim. Çok memnunum . PS Collection olsun PS Plus olsun mükemmel oyunlar veriyorlar . Oyun kiralama ve al-sat ile oynayamadığım oyun yok. Fakat son zamanlarda Türkiye'de konsol rekabetçi farklı bir boyut aldı. Xbox o kadar övülüyor ki anlamayamadım bir türlü . Şimdiye kadar Playstation her yerde övülen konsolken millet Xbox'a sarmış . Haliyle ben de merak ettim geçiş yapsam mantıklı mı diye ?
Beni Xbox'a çeken unsurları yazmak isterim bu sayede beni daha net anlarsınız . Not: Gamepass benim için ciddi bir gereksinim değil PS ile daha ucuza oyun oynama şansım var çaresini buluyorum ama istisnayı da maddede belirteceğim . Aynı şekilde Quick Resume olayı da umrumda değil. PC'den geçiş yapan biri olarak PS5 bile inanılmaz hızlı geldi Quick Resume cidden umrumda değil. Fakat beni Xboxa çeken özellikleri saymak istiyorum ...
- Donanım gücü farkı
- Elder Scrolls 6'nın exclusive olma ihtimali
- Ubisoft+'ın gamepass'e eklenebilme ihtimali. Belki Ubisoft sayemde geçiniyor diyebilirim. WD Legion hariç her oyununu alıp oynayan insanım.
Tekrar soruyorum. Kaliteli Dualsense , 2. el piyasası , oyun takas ve kiralamaları , daha yüksek oyuncu kitlesi , daha üst düzey exclusive gibi özellikler üstteki 3 madde uğruna bırakılır mı ? Sonuçta PS5'ten Xbox Series X'e geçmek bir nevi NVidia'dan AMD'ye geçmek gibi oluyor. Daha yüksek FPS daha düşük kalite mantığı