Merhaba
Noktadan noktaya internet aktarımı yapmak istiyorum. Noktalar arası 350 m. ve engelsiz direk birbirini görüyor
Tp-link eap215-bridge kit'im mevcut
Omada uygulaması üzerinden tak çalıştır olarak kurdum (becerebildiğim kadar)
Bağlanacağım modemdeki hız:870 mbps
Main (dağıtıcı) da hız 600 civarı
Cliend (alıcı) dan hub'a hub tanda pc ye kablo ile bağlandığımda hız450 Mbps
Hub'tan access point e kablo ile bağlantı verdiğimde 5G de hız 90 Mbps civarı oluyor
1- Alıcı da hız düşük
2- Access point e hız düşük
Bütün cihazlarım Tp-link ve hiçbirine İP ataması yapmadım hiç bir cihaza acaba ip çakışmasından dolayımı bu sorunu yaşıyorum ?
İzlediğim Tp-link eap215-bridge kurulum videolarında iki antene de ayrı ip verdi
Access pointlere de farklı İP vermem gerekiyor mu ?
Yardımcı olursanız çok sevinirim
Aşağıda cihazlarımın resimlerini paylaşıyorum
Teşekkürler
Noktadan noktaya internet aktarımı yapmak istiyorum. Noktalar arası 350 m. ve engelsiz direk birbirini görüyor
Tp-link eap215-bridge kit'im mevcut
Omada uygulaması üzerinden tak çalıştır olarak kurdum (becerebildiğim kadar)
Bağlanacağım modemdeki hız:870 mbps
Main (dağıtıcı) da hız 600 civarı
Cliend (alıcı) dan hub'a hub tanda pc ye kablo ile bağlandığımda hız450 Mbps
Hub'tan access point e kablo ile bağlantı verdiğimde 5G de hız 90 Mbps civarı oluyor
1- Alıcı da hız düşük
2- Access point e hız düşük
Bütün cihazlarım Tp-link ve hiçbirine İP ataması yapmadım hiç bir cihaza acaba ip çakışmasından dolayımı bu sorunu yaşıyorum ?
İzlediğim Tp-link eap215-bridge kurulum videolarında iki antene de ayrı ip verdi
Access pointlere de farklı İP vermem gerekiyor mu ?
Yardımcı olursanız çok sevinirim
Aşağıda cihazlarımın resimlerini paylaşıyorum
Teşekkürler
Ekler
-
WhatsApp Image 2025-12-29 at 20.01.18.webp102.7 KB · Hit: 15 -
FireShot Capture 010 - EAP215-Bridge KIT - Kablosuz Bridge 5 GHz 867 Mbps Uzun Menzilli İç_ -...webp36.4 KB · Hit: 11 -
FireShot Capture 005 - Archer C50 - AC1200 Kablosuz Çift Bant Router - TP-Link Türkiye_ - [ww...webp45.9 KB · Hit: 10 -
FireShot Capture 006 - TL-SG1005D - 5-Portlu Gigabit Masaüstü Switch - TP-Link Türkiye_ - [ww...webp24.1 KB · Hit: 13