Tavukları rahat yiyebilirsiniz. Sorun çıkmaz. Şöyle bir falso olabilir. Çalıştığım yer yeni ve iş az sandviç tavukları hızlı tükeniyor. Fakat tavuk parçaları yani but göğüs kalça kaburga parçaları biraz bekliyor ve koku yapıyor. 1-2 gün idare etmeye çalışıyoruz. Bitmezse atılıyor. Nadiren yaşanıyor. Sebebi restoranın az satması iş olmaması.
Pişmiş parça tavukta koku varsa koklayıpta anlayabilirsiniz. Pişince kokusu azda olsa kalıyor. 8 aydır yiyorum hijyen ve tavuk açısından başka sorun yok. Olsa dahi göz açtırmazlar. Denetim aşırı sıkı. Restoran kapatılmaya kadar gider. Tavuklar 1 2 günde kokma yapmıyor günlerce çözünmüş halde kalınca kokma yapıyor. Kokudan daha ilerisini görmedim. Küf, böceklenme vb. Dediğim gibi çok nadir ama oluyormu oluyor. İyi iş yapan yerler ürünler sıcaak taze sorunsuz gelebilir. Çünkü satış çok, kullanım çok, hemen bitiyor. Koku yapan etleri bende çok kez yemişimdir yiyen personellerde gördüm. Tavuklarda beypiliç'den geliyor. Soruna cevap, rahat ye derim.
İçeceklerde, içecek şurubu + asit (co2) olduğunu biliyorum ama bunların % hesabını yada su oranını bilemiyorum. Çoğu kişide bileceğini sanmıyorum.