Neler Yeni

Program kurmadan SSD'nin ilk kullanılış tarihi nasıl gözükür?

Herhangi başka bir program yüklemeden, alınan SSD ve harici hard diskin ilk açılış tarihi gözükür mü? Windows 11 üzerinden. Başka bir program yüklemeden bilgisayardaki kurulu SSD'nin ve USB yerinden takılan harici hard diskin 0 olup olmadığını nasıl anlarım? İlla program kurmak şart mı?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,026
İsim
Emre Zengin
Herhangi başka bir program yüklemeden, alınan SSD ve harici hard diskin ilk açılış tarihi gözükür mü? Windows 11 üzerinden. Başka bir program yüklemeden bilgisayardaki kurulu SSD'nin ve USB yerinden takılan harici hard diskin 0 olup olmadığını nasıl anlarım? İlla program kurmak şart mı?
Programsız görünmüyor sanırım. CrystalDiskİnfo'yu indir. Orada disklere ne kadar veri yazıldığı görünür.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,026
İsim
Emre Zengin
hayır. herhangi bir programla da görünmez.

kristaldiskinfo kaç kere bilgisayarın açılıp kapatıldığını ve kaç saat çalıştığını yazar.
SSD için ne kadar veri yazıldığı görünüyor ve kaç defa çalıştırıldığı görülebiliyor. Harici HDD içinde kaç kez çalıştırıldığını öğrenebilir. Zaten çalıştırılma sayısı ilk açılışta SSD ve Harici HDD için 1 yazarsa sorun yok. SSD'ye Windows kurulacaksa bu sayı 2 de olabilir.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,703
İsim
Emre
Discord
necromancerr
SSD için ne kadar veri yazıldığı görünüyor ve kaç defa çalıştırıldığı görülebiliyor. Harici HDD içinde kaç kez çalıştırıldığını öğrenebilir. Zaten çalıştırılma sayısı ilk açılışta SSD ve Harici HDD için 1 yazarsa sorun yok. SSD'ye Windows kurulacaksa bu sayı 2 de olabilir.
bi bende herhalde ne kadar veri okunup yazıldığı gözükmüyor şu uygulamada

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,026
İsim
Emre Zengin
bi bende herhalde ne kadar veri okunup yazıldığı gözükmüyor şu uygulamada
Benim M2 SSD için okuma ve yazma görünüyor. SSD için sadece sadece yazma görünüyor. Zaten HDD'de hiç görünmüyor diye biliyorum :D

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,703
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Benim M2 SSD için okuma ve yazma görünüyor. SSD için sadece sadece yazma görünüyor. Zaten HDD'de hiç görünmüyor diye biliyorum :D
Sata ssd de ne okuma ne yazma bari yazma gözükseydi :D hdd yi zaten bakmama gerek yok idare etsin yeter kafasında bakıyordum ona ki yeni ssd alana kadar şuanda sadece fotoğraflar kalır onun içinde 1 tb patriot VPN110 ssd aldım 2400 e bakalım becerebilirsem kafama yatarsa bir inceleme yapabilirim belki

Top Bottom