Neler Yeni

Programlama Dilleri Hakkında Yardım ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Emrulah Alpaydın
Instagram
https://www.instagram.com/emrulahalpaydin/?hl=tr
Twitter
emrulahalpaydin
Birde Python dan sonra hangi diller ile devam etmeliyim dilleri öğrenince ne yapmalıyım ? :)
Şöyleki C# eğitimleri sadece ücretli olarak yok youtube'de zibil tane kaynak var sadece youtube değil google var :) bir yazılımcı her zaman araştırmacı olmalıdır :) Google gibi bir nimet var neden kullanmıyorsun güzel kardeşim :) oyun yazmak çok başka bir tarafa çeker seni unity bilmen gerekir bir oyun senaryonun olması gerekir gibi gibi birçok şey daha... Oyun konusunda çalışmadığım için bir şey söylemem doğru olmaz yanlış yönlendirmek istemem.Kısacası demem o ki oyun yazmayı düşünüyorsan biraz araştırma yapmalısın.Ayrıca hiçbir dil tamamen öğrenilmez çünkü bütün diller sürekli gelişim ve değişim içerisindedir.Python güzel ve kullanışlı bir dildir.Bende yapay zeka yazıyorum python ile ama yetersiz kalabileceği yerler olabiliyor pythonun bu sebeple C# veya başka bir dil öğrenmeni tavsiye ederim.

Valkry

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
360
İsim
Hasan TEKİNER
Youtube da sende kodyaz kanalından baslayabilirsin c# ın temeline.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Başlangıç için HTML bence en iyisi, gerçekten öğrenmesi kolay ve zevkli. Ardından ise Python ya da C öneririm.

Birde Python dan sonra hangi diller ile devam etmeliyim dilleri öğrenince ne yapmalıyım ? :)
Ve böyle sorular bence sormaman lazım çünkü bu tarz soruları düşünen insanlar "ne yapacağım" demekten yaptıkları şeylere kendilerini veremiyor ve genelde pes ediyor. Öğrendiğin herşeyin birer deneyim olduğunu ve ileride bi gün işine yarayacağını unutmaman lazım. Ayrıca program olarak ne yapmak istediğini ise bence şimdiden kendin kararlaştırman lazım.

Mesela ben oyun yapmak istedim, GMS ya karar kıldım ve tabi onda oyun yapmak için GML (GameMakerLanguage) öğrenmem gerekiyordu. Oyunu kodlamaktan sıkıldığım vakit internetten C araştırdım. GML C ye benzer olduğu için C de öğrendiğim şeyler GML de faydalı, GML de öğrendiğim şeyler C de faydalı olabiliyor.

Son düzenleme:

xPanda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
444
İsim
Emir
Instagram
emir.barik
Steam
emiradarbarik49
Facebook
emiradarbarik
Başlangıç için HTML bence en iyisi, gerçekten öğrenmesi kolay ve zevkli. Ardından ise Python ya da C öneririm.

Ve böyle sorular bence sormaman lazım çünkü bu tarz soruları düşünen insanlar "ne yapacağım" demekten yaptıkları şeylere kendilerini veremiyor ve genelde pes ediyor. Öğrendiğin herşeyin birer deneyim olduğunu ve ileride bi gün işine yarayacağını unutmaman lazım. Ayrıca program olarak ne yapmak istediğini ise bence şimdiden kendin kararlaştırman lazım.

Mesela ben oyun yapmak istedim, GMS ya karar kıldım ve tabi onda oyun yapmak için GML (GameMakerLanguage) öğrenmem gerekiyordu. Oyunu kodlamaktan sıkıldığım vakit internetten C araştırdım. GML C ye benzer olduğu için C de öğrendiğim şeyler GML de faydalı, GML de öğrendiğim şeyler C de faydalı olabiliyor.
Sağ ol . :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,568
Üyeler
167,158
Son üye
Kaan2723
Top Bottom