PSU Kablolarım hatalı mı ? [ Resimli ]

FrknBzkr

80+
Reaksiyon skoru
6
Merhaba Arkadaşlar. Yeni almış olduğum XPG Core Reactor 750 Watt 80+ Gold Güç kaynağımı sıfır kapalı kutu iken açtım. PSU kabloları içerisinde PCI-e Kabloları, Güç Kablosu ve CPU kablolarında şu şekilde bir durumla karşılaştım. Satın aldığım firma herhangi bir hata olmadığını bu şekilde olması gerektiğini, fazdan dolayı olduğunu söyledi fakat hala kafamda soru işareti var, çünkü takılacağı yerdeki erkek uçlar tam iken dişi girişlerin eksik olması kafamı karıştırdı.
Ayrıca PCI-e kablosu 3 tane varken 2'si bu şekilde iken 1 tanesi tamamı dolu şeklinde bununda 2080 ti gibi güçlü kartın desteğinden dolayı öyle olduğu söylediler.

PSU'da Anakart kablosu, PCI-e ve CPU kablolarında aynı yuvaya 2 adet kablo girişi olduğu için yuvalarda eksik giriş görülüyor. Resimlerde gösterdim.

Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

IMG_20200531_143614.webp
IMG_20200531_143707.webp

IMG_20200531_143738.webp
IMG_20200531_143805.webp

Onlar normal şeyler zaten, herhangi bir sorun yok. Hayırlı olsun bu arada, çok iyi bir güç kaynağı modeli.

Onlar normal şeyler zaten, herhangi bir sorun yok. Hayırlı olsun bu arada, çok iyi bir güç kaynağı modeli.

Yorum için Çok teşekkür ederim. Daha önce buna hiç dikkat etmediğim için ve şimdi görünce şaşırdım. Anakart üzerindeki erkek girişli yuvalar tam olunca, bunda eksik görmem beni sor işaretine sürükledi hata olduğunu sandım ama yanılmışım sanırım.
İnşallah dediğiniz gibi iyi bir psu dur, kullandığımda görücem artık.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu boşluk olanları hangisine takacağım yani güç kaynağına yada Anakart üzerindeki yerine takmam farketmiyor sanırım?

Bu boşluk olanları hangisine takacağım yani güç kaynağına yada Anakart üzerindeki yerine takmam farketmiyor sanırım?
Sendeki PSU Full modüler.
Yani neye ihtiyacın varsa, o kadar kablo takıyorsun. Kablo kirliliği minimum seviyede oluyor.
PSU'nun üzerinde yazar nereye hangi kablo gireceği, ek olarak içerisinde rehber kılavuz olması lazım.
pi_feature_image_5.webp

Sendeki PSU Full modüler.
Yani neye ihtiyacın varsa, o kadar kablo takıyorsun. Kablo kirliliği minimum seviyede oluyor.
PSU'nun üzerinde yazar nereye hangi kablo gireceği, ek olarak içerisinde rehber kılavuz olması lazım.
Alıntıyı görüntüle

Onunla ilgili herhangi bir sorun yok hepsi yazıyor yerlerini de biliyorum. Sadece bu benim hata olabileceğini düşündüğüm anakart güç kablosunun ortada boşluğu olan giriş ucu, psu yuvasına mı yoksa Anakart yuvasına mı takılacak. Sanırım o farketmiyor

Geri