Neler Yeni

PSU VOLTAJ DEĞERLERİNİ DOĞRU VERİYORMU BAKARMISINIZ.

bhcx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
can
ASUS DUAL 3050
İ3 12100F
Asus prime h610mr d4
2x8 3200 cl 18
Gamebooster 550+80

Sistemimde çok fazla fps drop akıcı bozuklulugu ve cpu taban oluyor ekran kartımı AM5 Bir sistemde denedim. gayet güzeldi. kendi sistemimde ilk günden beri akıl almaz fps drop ve cpu taban oluyor o günden bugüne kaçtane test yaptım 1 tane bile sorun çıkmıyor. CPUM Cinebench ve cpu z de yeterli puanları aldı Ramlarim ise 7 saat memtestten 0 hata ile geçti. akıl almaz bir sorun ile karşı karşıyayım bilgili biri voltajlara bakabilirmi Arkada Steam Pubg ultra ayarlardayken video kayıt aldım bu arada sistemde yaşadığım sorundan dolayı gpu da çok ısınıyor arkadaşın sistemde yine ısınıyordu ama bu kadar değildi sistem 1 yıllık bile değil 80 derece ne demek. ve sistemin geçenlerde durduk yere kitleniyordu tuşundan kapatabiliyordum sadece Valorantta en ultra ayarlada %95 cpu kullanımım vardı sisteme res attıgımda düzeliyordu ama yinede sonradan yaşanıyordu virüsle filan alakası yok 30 defa format attım sisteme. bütün parçalara test yapıyorum 1 tane bile sorun çıkmıyor ama sorun var

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
599
İsim
Murat Cemal
3050 12100f kombosundan çokda bişey bekleme, stok fanla 80 derece normal olabilir. zaten güncellemelerle falan performans zamanla düşüyor (oyunlar ya da sürücüler açısından).
öncelikli tavsiyem ayarları kısmandır, 3050 2060'dan bile zayıf bir kart. 12100f tek çekirdekte iyi olsada 4 çekirdek bir işlemci.
drop olmasının bir sebebebide ssd'de boş yer %20'nin altındaysa ondan olabilir

bhcx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
3050 12100f kombosundan çokda bişey bekleme, stok fanla 80 derece normal olabilir. zaten güncellemelerle falan performans zamanla düşüyor (oyunlar ya da sürücüler açısından).
öncelikli tavsiyem ayarları kısmandır, 3050 2060'dan bile zayıf bir kart. 12100f tek çekirdekte iyi olsada 4 çekirdek bir işlemci.
ssd %100 boş olsa bile durum aynı zaten hocam sizce valorantta ful ayarlarda %40 gpu %95 cpu mantıklı birşeymi çok bir şey beklemiyorum zaten yapmaması gereken şeyleri yapıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Durum böyle voltajlarım nasıl

Son düzenleme:

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
599
İsim
Murat Cemal
ssd %100 boş olsa bile durum aynı zaten hocam sizce valorantta ful ayarlarda %40 gpu %95 cpu mantıklı birşeymi çok bir şey beklemiyorum zaten yapmaması gereken şeyleri yapıyor.

Durum böyle voltajlarım nasıl
valorant işlemci bazlı bir oyun, kimi ayar ekran kartına kimisi işlemciye yük bindirir. gölgeler, doku kalitesi ve keskinleştirme dışında bir ayarı yükseltmeyin. o ayarlarlı kurcaladığın ve varsa özel çözünürlük ayarın bundan kaynaklanabilir. 4:3 gibi ayarlarda işlemciye daha çok yük biner

bhcx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
can
valorant işlemci bazlı bir oyun, kimi ayar ekran kartına kimisi işlemciye yük bindirir. gölgeler, doku kalitesi ve keskinleştirme dışında bir ayarı yükseltmeyin. o ayarlarlı kurcaladığın ve varsa özel çözünürlük ayarın bundan kaynaklanabilir. 4:3 gibi ayarlarda işlemciye daha çok yük biner
Sistem 1 yıldır bende. çözünürlüğümü 1920x1080 ultra ayarlarda normalde gpu mun 90-70 seviyelerinde olması lazım ama tam tersi cpu o seviyelerinde steam pubg bi ara droptan oynanmıyordu durduk yere sistem kitleniyordu. %1 ve %0.1 fps değerlerim zaten Sıfır. ayarlarla alakası yok başka çözülmez bi sorun var. benden başka bu parçalarla bu tarz sorun yaşıyan insanda yok. demekki normal değil yani

bhcx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
can
sssws

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
599
İsim
Murat Cemal
ASUS DUAL 3050
İ3 12100F
Asus prime h610mr d4
2x8 3200 cl 18
Gamebooster 550+80

Sistemimde çok fazla fps drop akıcı bozuklulugu ve cpu taban oluyor ekran kartımı AM5 Bir sistemde denedim. gayet güzeldi. kendi sistemimde ilk günden beri akıl almaz fps drop ve cpu taban oluyor o günden bugüne kaçtane test yaptım 1 tane bile sorun çıkmıyor. CPUM Cinebench ve cpu z de yeterli puanları aldı Ramlarim ise 7 saat memtestten 0 hata ile geçti. akıl almaz bir sorun ile karşı karşıyayım bilgili biri voltajlara bakabilirmi Arkada Steam Pubg ultra ayarlardayken video kayıt aldım bu arada sistemde yaşadığım sorundan dolayı gpu da çok ısınıyor arkadaşın sistemde yine ısınıyordu ama bu kadar değildi sistem 1 yıllık bile değil 80 derece ne demek. ve sistemin geçenlerde durduk yere kitleniyordu tuşundan kapatabiliyordum sadece Valorantta en ultra ayarlada %95 cpu kullanımım vardı sisteme res attıgımda düzeliyordu ama yinede sonradan yaşanıyordu virüsle filan alakası yok 30 defa format attım sisteme. bütün parçalara test yapıyorum 1 tane bile sorun çıkmıyor ama sorun var

voltaj değerleri normal, işlemci %90 - 100 kullanıma uğruyorsa işlemcin darboğaz oluyor, buda dropları açıklar. inan ne yaptığını bilmiyorum ve ne yapman gerekeceğini bilemiyorum. grafik ayarlarını kurcalaman en büyük sebebi olabilir. termal macun kurumuştur stok fan zaten zor idare ediyor bununla alakalı bir sorunda olabilir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: bhcx

Aykut D.

80+ Gold
Psu output riple hayvani derecede yükseksede dropa neden olur sebebi gücü anlık istediği gibi çekememesi voltajın anlık çökmesi kaynaklı farklı psu ile tekrar denemenizi öneririm . (Sistemin kapanmaması psu sağlam olduğu anlamına yine gelmez .)

bhcx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
can
Psu output riple hayvani derecede yükseksede dropa neden olur sebebi gücü anlık istediği gibi çekememesi voltajın anlık çökmesi kaynaklı farklı psu ile tekrar denemenizi öneririm . (Sistemin kapanmaması psu sağlam olduğu anlamına yine gelmez .)
Ona nereden bakabilirim tam olarak PSU da fan yok diye biliyorum. sisteme occt ile test yaptıgımda kapanmıyordu evet.

OCCT den videosunu atıyım dalgalanıyormu diye bakın isterseniz

Son düzenleme:

bhcx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
can
voltaj değerleri normal, işlemci %90 - 100 kullanıma uğruyorsa işlemcin darboğaz oluyor, buda dropları açıklar. inan ne yaptığını bilmiyorum ve ne yapman gerekeceğini bilemiyorum. grafik ayarlarını kurcalaman en büyük sebebi olabilir. termal macun kurumuştur stok fan zaten ider zor ediyor bununla alakalı bir sorunda olabilir.
Sağolasın. Sıcaklıkla alakası yok sistem 1. günden beri darboğaz ve fps drop yapıyor.

Ekran Kartı 80 Derece gördü

Ekler

• 1726424402022.png
    1726424402022.png
    129.5 KB · Hit: 15
Son düzenleme:

Aykut D.

80+ Gold
Sağolasın. Sıcaklıkla alakası yok sistem 1. günden beri darboğaz ve fps drop yapıyor.

Ekran Kartı 80 Derece gördü

sıcaklıkları çöz bencesi

• Beğen
Reaksiyonlar: bhcx

bhcx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
can
sıcaklıkları çöz bencesi
Sıcaklıklarda sadece cpuyu çözebilirim oda oyunlarda ideal ısınıyor ekran kartının içini asla açamam garantiyi bozar. sistemde bir şey dengesiz çalıştıgı için gpumda ısınıyor buda hwinfo32 voltaj değerlerim anakart ve cpu cpum videoda gözüktüğü gibi oyudnayken %100 oluyor arkada oyun açık videonun ilerisinde anakart voltaj değerleride olmaması gereken bir şey varsa söylerseniz sevinirim

Son düzenleme:
Top Bottom