Bende PUBG oynuyorum şu şekil ayar yapın;
Burda önemli olan 3 şey var;
-Ekran modu "Tam ekan olmalı"
-Oyun için FPS limiti "Sınırsız" olmalı
-Kare oranını yumuşat ayarı kapalı olmalı (Özellikle bu kişiden kişiye değişmeksizin kapalı olmalı)
İşleme ölçeği: Bunu direkt 100 yapın geçin. Mesela siz 1920x1080 oynuyorsunuz eğer bunu 80 yaparsanız 1920x1080'in %80'ini işler ve gösterir.
100 den daha fazla yaparsanız daha fazla ölçeklendirip kenar yumuşatma etkisi hissiyatı oluşturur.
Bunu direkt 100 yapın.
Kenar yumuşatma: Kenar yumuşatma bana kalırsa hep Ultrada durması gereken bir ayardır. Diğer oyunların aksine FPS'ede, görüntüyede çok etki etmiyor. Görüntüye etki etmiyor derken Orta ile Ultra arasındaki fark az. Direkt Ultra yapıp geçebilirsiniz.
Doku: Bu ayar keyfinize kalmış. Ben bazen düşük bazen çok düşük oynuyorum.
Görüş uzaklığı: Bunu rekabetçi hissiyle açanlar oluyor ama yanlış bir şey. Oyunda 1000 metreden sonra ne adam gözükür, ne silah sesi gelir. Bu ayar en düşükte olursa 1000metreye kadar herşeyi normal olarak gösterir. Bu ayarı dahada çok düşük dışında bir şey yaparsanız adamlarla olan etkileşiminiz dışında daha fazla boş şey göreceksiniz. Rekabetçilikle alakası yok yani.
Dikey eşitleme: Eğer bilgisayarınızda Freesync, Gsync kullanılamıyorsa ve fpsiniz hzinzden düşük ise belki açmayı deneyebilirsiniz.
Bunu en iyi şu şekil anlarsınız. Alın arabayı 130-150 basın eğer aynada bir gölgelenme bir hayalet görünümü oluyor ise ve dediğim özellikler yok ise açın.
Directx sürümü: 12 yaparsanız illa tam çözünürlükte oynamanız gerekir. Çeşitli sorunları vardır, o yüzden 11 veya 11 geliştirilmiş yapın fark yok.
Diğer: Diğer ayarlar keyfinize kalmış.