PWM fan kontrolcü teknik destek

Ozan1881

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhaba dostlar aldığım kasada 2 adet fan var (3pin) ama anakartımda bir tane CPU fan çıkışı ve CHA fan çıkışı var. CPU fan çıkışına işlemci fanı takılı. Kasadaki 2 tane fanı aynı aynada kullanamıyorum bunu için fan kontrolcü arıyorum ve bu ürünü buldum PWM destekli

Ama ürünün çalışma mantığını kavrayamadım ayırtten 4 Pinli bir fan mı almam gerekiyor yardımcı olur musunuz teşekkürler.

Buna 10 tane fan bağlıyorsun yanında gelen kabloyu anakarta bağlıyorsun sonra sata power kablosunu takıyorsun 10 tane fanı1 tane girişe dönüştürüyor. İstersen 3 4 tane tak farketmez.

Buna 10 tane fan bağlıyorsun yanında gelen kabloyu anakarta bağlıyorsun sonra sata power kablosunu takıyorsun 10 tane fanı1 tane girişe dönüştürüyor. İstersen 3 4 tane tak farketmez.
Yani kasanın sıcaklığına göre fan hızları değişecek mi yoksa son hızda mı çalışacak

Yani kasanın sıcaklığına göre fan hızları değişecek mi yoksa son hızda mı çalışacak
Pwm dediğine göre ayarlanabiliyordur ama gene de kullanan birisine sormak lazım ama bence kontrol ediliyordur çünkü hem anakarta bağlıyorsun hemde pwm özelliği var.

Pwm dediğine göre ayarlanabiliyordur ama gene de kullanan birisine sormak lazım ama bence kontrol ediliyordur çünkü hem anakarta bağlıyorsun hemde pwm özelliği var.
Yani ben şöyle duydum bir tane 4 pin PWM destekli fan takıyorsun o fan sıcaklığa göre hızlanıp yavaşlıyor diğer 3 pinli fanlar ise 4 pinli fana ayak uyduruyor

Yani ben şöyle duydum bir tane 4 pin PWM destekli fan takıyorsun o fan sıcaklığa göre hızlanıp yavaşlıyor diğer 3 pinli fanlar ise 4 pinli fana ayak uyduruyor
Onu bilmiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,905
Üyeler
192,546
Son üye
Emre_Titan
Geri