knk vs cod ıle kod yaz orda hem kolay hem dırek sorunu belırtıyorPythonda girdiğimiz sayının asal sayı olup olmadığını belirlemek için kendi çapımda kod yazıyorum. Mesela sayı / 2 bana integer vermiyorsa durumu false sayacak nasıl yapabilirim...
Hocam sayıyı ikiye bölüp o sayıya kadar olan tüm sayıları o sayıya boldurcen onu da sen yapacan yani tam sayılar yaptırmaya uzun göster ve int yaptırmaya gerek yok reel de yapabilirsinizPythonda girdiğimiz sayının asal sayı olup olmadığını belirlemek için kendi çapımda kod yazıyorum. Mesela sayı / 2 bana integer vermiyorsa durumu false sayacak nasıl yapabilirim...
num = int(input("bir sayı giriniz: "))
durum =True
if num > 1:
for i in range(2, num):
if (num % i) == 0:
durum=False
print(num, " asal sayı değildir")
print("Durum",durum,"oldu")
break
else:
print(num, " Asal sayıdır")
else:
print(num, " asal sayı değildir")
durum=False
Anladım hocam sağ olunHocam sayıyı ikiye bölüp o sayıya kadar olan tüm sayıları o sayıya boldurcen onu da sen yapacan yani tam sayılar yaptırmaya uzun göster ve int yaptırmaya gerek yok reel de yapabilirsiniz
Sağ olasın yine de yardımcı olduPython pek bilmiyorum ama C# biliyorum.Mantık olarak kullanıcının gireceği sayıyı int değişkenine alacaksın.Ondan sonra if'te 1'den kendisine kadar böleceksin.1 için de bir değişken oluşturmalısın 1'den o sayıya kadar modlarını al diyeceksin eğer 1 ve kendisi dışında diğer sayılarda da modu 0 ise bu asal değil diyeceksin.1 ve kendisi hariç sayılarda modu 0 dan farklıysa asal diyeeceksin.Python pek bilmiyorum C# bilgimle mantığını anlattım sadece.
Genelikle pycharm kullanıyorum ama onu da denerimknk vs cod ıle kod yaz orda hem kolay hem dırek sorunu belırtıyor