Neler Yeni

Youtube'un Bu Yaptığı Hakkında Düşünceleriniz Nelerdir?

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Benim de demek istediğim bu işte. Youtube Amerikanın elinde diyebiliriz. Adamlar derse ki bu tarz videolara filtre koymazsan sana ceza veririm diye (ceza verecek tonla sebep bulunabilir) Youtube veya google bu şekilde insanları manipüle edebilir
Dediğinize katılıyorum.
Bilim fenan bahane.
Evet bilim olarak doğru ve yanlış bellidir ki zaten düz dünya videosunu alta atsın saçma bilim videoları göstermesin de youtube tam bir propaganda merkezi.

José Mourinho

80+ Silver
Mercimek çorbasının mercimek değilde bulgur dan yapıldığını söyleyen adama ban çakmam daha mantıklı.
Çünkü adam bir video atıyo harley demesi gibi dünya düz sen yazıyorsun açık açık adam diyo benim teorim daha iyi :peepo2:
Yalan bilgi yayılma hızı ışık hızından daha hızlı çünkü.
Kısaca doğru bir karar ama velakin bunu bizim sosyal medya yasası gibi kullanacaklarsa sıkıntı.
Zaten çoğu kişi biliyor sosyal medya yasasının çıkma nedeni yalan haber filan bahane burda yazdırmayın bana

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,643
İsim
Heath Ledger
Mercimek çorbasının mercimek değilde bulgur dan yapıldığını söyleyen adama ban çakmam daha mantıklı.
Çünkü adam bir video atıyo harley demesi gibi dünya düz sen yazıyorsun açık açık adam diyo benim teorim daha iyi :peepo2:
Yalan bilgi yayılma hızı ışık hızından daha hızlı çünkü.
Kısaca doğru bir karar ama velakin bunu bizim sosyal medya yasası gibi kullanacaklarsa sıkıntı.
Zaten çoğu kişi biliyor sosyal medya yasasının çıkma nedeni yalan haber filan bahane burda yazdırmayın bana
İnsanlar doğru ile yanlışı ayırt edebilir bence. Eğer yanlışı bile bile takip ediyorsa, snein örneğindeki gibi mercimeğe bulgur at diyorsa o adam bunu hakkediyor. Tek bir kaynaktan bir bilginin öğrenilmeyeceğini öğrenir en azından. Ama youtube'un yaptığı şey başka bence. Mesela instagram'da sadece gerçek hayatta tanıdığım insanları takip ediyordum (yaklaşık 100 kiii felan). Haber, komik şeyler vb. Post paylaşan bir sayfa takip etmiyordum. Ancak yine de sürekli bu sayfalar çıkıyor önüme. Ben istesem takip ederim. Etmiyorum. Ama instagram yine de önüme çıkartmaya devam ediyor. Benim istediğim dışında bir şeyler yaptığı için kullanmıyorum instagramı. Ancak insanalr bunu yapmıyor. Önüne ne sunulursa tüketiyor. Bu da düşünmeyen bir nesil ortaya çıkartıyor

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
İnternete güven bu kadar düşükken insanların hala interneti bu kadar yaygın kullanması biraz garibime gidiyor.
İnternete güven düşük evet ama internetin tamamı yalancı değil ki. Bireylerin uyanık ve araştırmacı olması lazım ki doğru bilgiye ulaşabilsin. Sadece internet özelinde değil ki bu, her zaman her yerde yalancı, taraflı insanlar oluyor.

İnternete güven az diye kullanmamak da saçma, hani bir şeyin eksi bir tarafı varsa o şeyi kullanmamamız mı gerekiyor? Tarafsız, objektif bakabilen bir insan zaten internetin bu taraflı kısmında dolaşmaz.

Alfha13

80+ Silver
Mevzu düz Dünya değil, kadın basitçe "İzlediklerinizi manipüle ediyoruz, evet." demiş. Kendilerince doğru gördüklerini öne çıkarıyorlar demek bu; Dünya'nın şeklinde sorun olmayabilir, peki ya siyasi meselelerde, toplumsal sorunlarda? Zaten biliyorduk bunu ama bunu alenen söylemek ve ceza veya yaptırımdan korkmamak bu grupların ne denli güçlü olduğunu gösteriyor.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe
YouTube'u tebrik ederim, doğru olanı yapıyor, hatta az bile yapıyor bu yanlış bilgi veren kanallara.

"Eğer Dünya düz ise ve biz bunu öğrenmek istiyorsak YouTube bunu engelliyor" söylemine katılmıyorum. Çünkü Dünya'nın düz olduğu safsatası tamamen yalan, orta çağda yaşamıyoruz, bunun bir ton kanıtı var. Dünya düz olduğu takdirde uzaydaki bütün fizik kuralları alt üst oluyor, hâlâ nasıl inanıyorlar buna anlamıyorum. Buna inanan, geniş düşünceden yoksun insanları yörüngeye fırlatmak lazım.
Tweeterdaki gibi "Bu bilgi yanlıstır (Misalen gelistirilebilir)" etiketi ile izin verilebilir diye dünüyorum.

Not:tabii ki Dünyanın düz olduğunu savunmuyorum + Ası da oldum.

LaketrooS

80+ Silver

Arkadaşlar video ingilizce ancak anlamayanlar için şöyle açıklayayım.

Konu: Sosyal Medya İçerik Filtreleme

Adam diyor ki, "Youtube'da komple teorisyenleri ile nasıl başa çıkıyorsunuz?"

Kadın da şöyle cevap veriyor, "2 farklı yol izliyoruz bu konuda. İlki Bu tarz yanlış bilgi veren içerikleri aşağıya çekerek insanların bu tarz içerikleri görmesini engelliyoruz. Bunun yerine doğru ve güvenilir içerikleri insanların önüne sunuyoruz. Mesela insanlar 'Dünya düz müdür?' diye arama yaptığında karşısına doğru bilgi olan küre dünyayı (Geoid'i kastediyor) anlatan videolar çıkartıyoruz ki gerçekleri öğrenebilsinler." diye açıklama yapıyor.

Şimdi asıl önemli kısma geliyorum. Takip ettiğim bazı kendi halinde kanallar vardı. Değişik konular üzerine videolar çekiyorlardı. Kanal gitgide büyüyen bir kanaldı. Daha sonra Videoların birkaçında düz dünya ile bilgiler paylaşmaya başladılar. Birden kanalın yükselişi durdu. Arama çubuğuna kanal ismini video isimlerini yazmama rağmen kanalı veya videoları bulamamaya başladım. Sonra bu konu baya dikkatimi çekti. Araştırmalarım sonucu Youtube'un böyle bir şey yaptığını öğrendim. Dahası şu ki O bahsettiğim kanal aboneleri, kendi istekleri dışında abonelikten çıkarılıyor. Yorumlarda gördüm bunu. Birçok kişi bunu yaşamış. Yani böyle bir durum olması biraz ürkütücü geldi bana.

Hepimiz Youtube'da vakit geçiriyoruz. Youtube'un bizim ne izleyeceğimize karar vermesi bizi manipüle ettiği anlamına gelir. Mesela Üstte verilen örneklere istinaden Dünya gerçekten düzse ve bunu bizden saklıyorlarsa bunu bu şartlarda hiçbir zaman öğrenemeyiz. Adamlar için ne doğru ise bize de onu dayatıyorlar. (NOT:Mesele dünyanın düz olup olmaması değil Youtube'un yaptığı şeyin doğru olup olmadığı)

Geçen günlerde açtığım bir ankette internetin tarafsız olup olmadığını sordum. %97 Tarafsız değildir cevabı geldi. İnternete güven bu kadar düşükken insanların hala interneti bu kadar yaygın kullanması biraz garibime gidiyor.

Alıntıyı görüntüle
inertent tarafsızdır ama kime tarafsız gidip okumamış biri inerteneti açıp araştırma yaparsa e tabii ki ona taraflıdır ama bilgili biri yaparsa inertentte ulaşabileceğin bir sürü kaynak var özellikle ingilizce kaynak sadece biraz araştırma yapmak lazım. ingilizcen varsa bu hayatta herşeye ulaşırsın dostum

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,643
İsim
Heath Ledger
İnternete güven düşük evet ama internetin tamamı yalancı değil ki. Bireylerin uyanık ve araştırmacı olması lazım ki doğru bilgiye ulaşabilsin. Sadece internet özelinde değil ki bu, her zaman her yerde yalancı, taraflı insanlar oluyor.

İnternete güven az diye kullanmamak da saçma, hani bir şeyin eksi bir tarafı varsa o şeyi kullanmamamız mı gerekiyor? Tarafsız, objektif bakabilen bir insan zaten internetin bu taraflı kısmında dolaşmaz.
Ben kendimizi izole edelim demiyorum. Sosyal medyada, Googleda veya youtubeda her gördüğü şeyi doğru bilen insanlar var. Benim tavsiyem her bilgiye ve her önümüze çıkan şeyi sorgulamamız gerektiği. Mesafeli olmak lazım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mevzu düz Dünya değil, kadın basitçe "İzlediklerinizi manipüle ediyoruz, evet." demiş. Kendilerince doğru gördüklerini öne çıkarıyorlar demek bu; Dünya'nın şeklinde sorun olmayabilir, peki ya siyasi meselelerde, toplumsal sorunlarda? Zaten biliyorduk bunu ama bunu alenen söylemek ve ceza veya yaptırımdan korkmamak bu grupların ne denli güçlü olduğunu gösteriyor.
Benim de asıl bahsetmek istediğim şey bu. Yukarıda bir arkadaş da söyledi. Kendilerine uygun olmayan görüşleri bu şekilde yok etme güçleri var. Ve bunu söylemekten çekinmiyorlar

Tweeterdaki gibi "Bu bilgi yanlıstır (Misalen gelistirilebilir)" etiketi ile izin verilebilir diye dünüyorum.

Not:tabii ki Dünyanın düz olduğunu savunmuyorum + Ası da oldum.
O Notu yazman iyi olmuş karşim
Not: Dünya düzdür ülen + aşı da olmadım ülen

inertent tarafsızdır ama kime tarafsız gidip okumamış biri inerteneti açıp araştırma yaparsa e tabii ki ona taraflıdır ama bilgili biri yaparsa inertentte ulaşabileceğin bir sürü kaynak var özellikle ingilizce kaynak sadece biraz araştırma yapmak lazım. ingilizcen varsa bu hayatta herşeye ulaşırsın dostum

Hocam siz bir çok kaynağa bakarsanız ve Her kaynağa eşit şekilde yaklaşırsanız çıkacak sonuç büyük bir ihtimalle doğru olacaktır. İnternetin en güzel özelliklerinden birisi de her bilginin parmağımızın ucunda olması. Hızlı bir araştırma gerektiren şeylerde hata yapabiliriz

Not: Nedense yazdığın şeyi okuyunca bu video geldi aklıma

Son düzenleme:

Rhymes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Berat Kılıç
Bence bu tarz yaptırımlara gerek yok insanlar karşısına çıkacak videolarda ne doğru ne yanlış anliyabilecek seviyede.Dünya 3 köşelidir ya da Kediler aslında uzaylı diye video çekseler en fazla yorumlara girip dalga geçmek için tıklarım

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,643
İsim
Heath Ledger
Bence bu tarz yaptırımlara gerek yok insanlar karşısına çıkacak videolarda ne doğru ne yanlış anliyabilecek seviyede.Dünya 3 köşelidir ya da Kediler aslında uzaylı diye video çekseler en fazla yorumlara girip dalga geçmek için tıklarım
Yani adamlar belki iyi niyetle yapıyor olabilir bunu ancak bu şeyin kötü işlere kullanılma olasılığı beni ürkütüyor

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Doğruyu yapmışlar. Yalan bilgi yapan i, insanların beynini yıkayanları aşağı çekmesi iyi.
Bir de din tüccarlığı yapan kanallar da aşağı çekilmeli.

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,643
İsim
Heath Ledger
Doğruyu yapmışlar. Yalan bilgi yapan i, insanların beynini yıkayanları aşağı çekmesi iyi.
Bir de din tüccarlığı yapan kanallar da aşağı çekilmeli.
Adamlar için Türkiye suriyeyi bombalıyor. Bunu doğru diye her tarafta öne çıkarsa, suriyedeki gerçekleri engellese daha mı iyi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,149
Üyeler
161,250
Son üye
Akif Çalkınsın
Top Bottom