YT'nin sahibi buna karar vermiş, her türlü yaptırımı uygular. Sende YT'ye girerken bu şartlara uyacağına söz veriyorsun. İstemezsen girmezsin YT'ye olur biter.
Konuyu yeni okudum, biraz hortlatmış olacağım fakat bu dediğinize takıldım açıkcası. Çünkü bir kurumun içerik filtrelemesi yanlış bir şey. Bu birincil olarak fikir ve ifade özgürlüğüne ters düşer. Doğru - yanlış ayırt ediyorum demesi ile bu iş sadece son kullanıcının rahatlamasını sağlamaktır. Sizce bu düpedüz ben içerik ayırt ediyorum demek ile aynı şey değil midir ?
Öncelikli olarak bilim sürekli değişen bir şeydir, bugün doğru olan yarın yanlış olabilir. Yarın bir gün doğru bilinen bir şey yanlış çıkarsa, o doğru bilinen videoyu yapanların kanallarına da mı filtreleme gelecek?
Tamam hadi bilimsel konulara bir çözüm bulundu diyelim, toplumsal konulara nasıl çözüm bulunacak peki? Toplumsal konularda çok büyük bir açık değil mi bu? Manipüle edilmeye çok müsait bir ortam adam kendi doğrusuna karşı çıkanı filtreler geçer.
Ayrıca geçenlerde Türkiye için de "Yalan Bilgi Verenlere Yaptırım Uygulanacak" diye haberler dolanıyordu. Onu çokça eleştirdiniz, neden? Çünkü bu düpedüz medya manipüle edilebilir hale gelebilir demek.
Haber sitelerindeki saçma ve doğru olmayan haberleri burada konu açıp paylaşıp iyi dalga geçiyorsunuz nitekim. Bu yaptırım devreye girerse dalga geçmek için konu da açamayacaksınız.
Karşı çıktığınız zamanda birisi size anayasa böyle oldu istemezsen gidersin mi diyecek?
Çok saçma...