Neler Yeni

Pythonda asal sayı bulma projesi

ftsovski

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Sait Tanrıöver
Pythonda girdiğimiz sayının asal sayı olup olmadığını belirlemek için kendi çapımda kod yazıyorum. Mesela sayı / 2 bana integer vermiyorsa durumu false sayacak nasıl yapabilirim...

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,101
İsim
Zeki Müren
Pythonda girdiğimiz sayının asal sayı olup olmadığını belirlemek için kendi çapımda kod yazıyorum. Mesela sayı / 2 bana integer vermiyorsa durumu false sayacak nasıl yapabilirim...
Hocam sayıyı ikiye bölüp o sayıya kadar olan tüm sayıları o sayıya boldurcen onu da sen yapacan yani tam sayılar yaptırmaya uzun göster ve int yaptırmaya gerek yok reel de yapabilirsiniz

Swanz

80+ Bronze
Python pek bilmiyorum ama C# biliyorum.Mantık olarak kullanıcının gireceği sayıyı int değişkenine alacaksın.Ondan sonra if'te 1'den kendisine kadar böleceksin.1 için de bir değişken oluşturmalısın 1'den o sayıya kadar modlarını al diyeceksin eğer 1 ve kendisi dışında diğer sayılarda da modu 0 ise bu asal değil diyeceksin.1 ve kendisi hariç sayılarda modu 0 dan farklıysa asal diyeeceksin.Python pek bilmiyorum C# bilgimle mantığını anlattım sadece.

ikista

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Hakan YILMAZ
İlgilendiği Kategoriler
Programalama Dilleri, Yazılım
Python:
num = int(input("bir sayı giriniz: "))
durum =True
if num > 1:
    for i in range(2, num):
        if (num % i) == 0:
            durum=False
            print(num, " asal sayı değildir")
            print("Durum",durum,"oldu")
            break
        else:
            print(num, " Asal sayıdır")

else:
    print(num, " asal sayı değildir")
    durum=False

ftsovski

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Sait Tanrıöver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam sayıyı ikiye bölüp o sayıya kadar olan tüm sayıları o sayıya boldurcen onu da sen yapacan yani tam sayılar yaptırmaya uzun göster ve int yaptırmaya gerek yok reel de yapabilirsiniz
Anladım hocam sağ olun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Python pek bilmiyorum ama C# biliyorum.Mantık olarak kullanıcının gireceği sayıyı int değişkenine alacaksın.Ondan sonra if'te 1'den kendisine kadar böleceksin.1 için de bir değişken oluşturmalısın 1'den o sayıya kadar modlarını al diyeceksin eğer 1 ve kendisi dışında diğer sayılarda da modu 0 ise bu asal değil diyeceksin.1 ve kendisi hariç sayılarda modu 0 dan farklıysa asal diyeeceksin.Python pek bilmiyorum C# bilgimle mantığını anlattım sadece.
Sağ olasın yine de yardımcı oldu
Mesaj otomatik birleştirildi:

knk vs cod ıle kod yaz orda hem kolay hem dırek sorunu belırtıyor
Genelikle pycharm kullanıyorum ama onu da denerim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,500
Üyeler
164,854
Son üye