Neler Yeni

Çözüldü✓ R3 3100 + GTX 1660 - Sistemi yükseltme konusunda nasıl bir yol izlemeliyim..?

JackieTR

80+ Bronze
Konum uzun olduğu için kusura bakmayın.

Merhaba arkadaşlar şuan tam yeni nesil oyunları denemesem de gta5 seviyesinde ki oyunları full grafik te 1080 de 50 fps alıyorum.

Şuan aslında sistem çok umrum da değil kısacası çoğu şeyden sıkıldım ancak bir yandan sistemi güncel tutmam gerekecek.

İlk etap işlemciyi değiştirmem şart : R3 3100 kullanmaktayım.. Bunu 5600 ya da üst modellere taşımam lazım .. Ekran kartı bir müddet daha idare eder diyorum.

-------------------------------------------------------
Şimdi bizden ne istiyorsunuz diyecekseniz ilk etap işlemci değiştireceğim bunun yanında ekran kartı değiştirmem gerekecek. Şuan ki oyunlar da bile full oynarken 50 fps alıyorum bana 3b 4bin serisi ekran kartı gerekir mi..? O kadar üst seviyeye önem veren biri değilim. Kısacası ne yapmalıyım..
+
Ekstra olarak şu ets2 de çok fazla kendi kendime harita yapıp en azından bulunduğum yerleri yapıyım kendi modum da oynayım gibi hevesler var ancak pc ya da işlemci kaldır miyor editöre girince direk çöküyor. bu yüzden hangi yolu izlemem gerekiyor tam bilmiyorum.

Livaković

80+ Silver

Merhaba arkadaşlar şuan tam yeni nesil oyunları denemesem de gta5 seviyesinde ki oyunları full grafik te 1080 de 50 fps alıyorum.

Şuan aslında sistem çok umrum da değil kısacası çoğu şeyden sıkıldım ancak bir yandan sistemi güncel tutmam gerekecek.

İlk etap işlemciyi değiştirmem şart : R3 3100 kullanmaktayım.. Bunu 5600 ya da üst modellere taşımam lazım .. Ekran kartı bir müddet daha idare eder diyorum.

Şimdi bizden ne istiyorsunuz diyecekseniz ilk etap işlemci değiştireceğim bunun yanında ekran kartı değiştirmem gerekecek. Şuan ki oyunlar da bile full oynarken 50 fps alıyorum bana 3b 4bin serisi ekran kartı gerekir mi..? O kadar üst seviyeye önem veren biri değilim. Kısacası ne yapmalıyım..
+
Ekstra olarak şu ets2 de çok fazla kendi kendime harita yapıp en azından bulunduğum yerleri yapıyım kendi modum da oynayım gibi hevesler var ancak pc ya da işlemci kaldır miyor editöre girince direk çöküyor. bu yüzden hangi yolu izlemem gerekiyor tam bilmiyorum.
0 işine girersen yeni setup al direk daha mantıklı oluyor ikinci elde ise işlemciyi 5600 ekran kartınıda 2060s alabilirsin

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

+

Bütçene göre konuşulur, Elindeki anakarta bios güncellemesi yapıp 5600 işlemciye geçersen bu işlemci çok rahat üst seviye kartları besler. Bir diğer önemli kısım PSU yani güç kaynağın. Güç kaynağın kaç W ? Ona göre ekran kartı seçebilirsin.

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
0 işine girersen ekran yeni setup al direk daha mantıklı oluyor ikinci elde ise işlemciyi 5600 ekran kartınıda 2060s alabilirsin
2060s düşük kalır, minimum 3060 almalı yoksa yükseltmenin mantığı kalmaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bütçe ne kadar?

JackieTR

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
0 işine girersen yeni setup al direk daha mantıklı oluyor ikinci elde ise işlemciyi 5600 ekran kartınıda 2060s alabilirsin
Bütçene göre konuşulur, Elindeki anakarta bios güncellemesi yapıp 5600 işlemciye geçersen bu işlemci çok rahat üst seviye kartları besler. Bir diğer önemli kısım PSU yani güç kaynağın. Güç kaynağın kaç W ? Ona göre ekran kartı seçebilirsin.
2060s düşük kalır, minimum 3060 almalı yoksa yükseltmenin mantığı kalmaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bütçe ne kadar?
Sistem de sadece oyun düşün miyorum oyun editör açması için en azından part part ufak tefek bir şeyler yapmak için kullanıcam. Bu yüzden 5600 yeterli gelecek mi.. Bütçeyi soracaksanız aklımda bir bütçe yok ama alabileceğim kesin diye bilirim tabi aşırı uçuk olanlar hariç illa bir bütçe belirtirsem sadece işlemci ekran kartı için 20-30k çıkartırım.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Sistem de sadece oyun düşün miyorum oyun editör açması için en azından part part ufak tefek bir şeyler yapmak için kullanıcam. Bu yüzden 5600 yeterli gelecek mi.. Bütçeyi soracaksanız aklımda bir bütçe yok ama alabileceğim kesin diye bilirim tabi aşırı uçuk olanlar hariç illa bir bütçe belirtirsem sadece işlemci ekran kartı için 20-30k çıkartırım.

5600 baya iş yapar o konuda sorun olmaz. Bütçe iyi güzelde güç kaynağı ne işte ? Oda değişmesi gerekebilir duruma göre.

JackieTR

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

JackieTR

80+ Bronze
Pekala o halde benim tavsiyem sisteme 5600 işlemci + eğer bütçe 20K civarı ise RTX 4060 Ti falan iyi gider.
Yinede power yükseltme ya da sıvı soğutma lazım olmayacak mı ??

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Yinede power yükseltme ya da sıvı soğutma lazım olmayacak mı ??

Güç kaynağı yükseltmeye gerek olmaz 4060 Ti için 160W TDP si var 550W bile yetiyor. İşlemci için kule tipi soğutucu yeterli mesela:

Nvidia Mx130

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Futbol

Hasan344

80+ Gold
Bütçe varsa ryzen 5 5600 + rtx3060 yükseltmesi mantıklı olur. Ekran kartını sıfır almanı önermem fiyatları çok pahalı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,376
Üyeler
161,039
Son üye
unrealsorrow
Top Bottom