Neler Yeni

R5 2600, RTX 2060 DONMA SORUNU

c0rbius

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Çağan Mert Şimşek
Öncelikle merhabalar. Uzun zaman sonra tekrardan konuya ekleme yapacağım. Bu FPS DROP ' lar zamanla azalsa da halen daha devam etmekte. Tam DROP değil sanırım. Bu donma olayı sadece oyun oynarken değil, ben internette video izlerken de gerçekleşmekte. Video izlerken bir anda ekran donuyor ve ve arkadan mekanik bir ses geliyor (ses takılması). Bu olay aynı şekilde oyun oynarken de gerçekleşiyor. Dün akşam bilgisayarıma bir performans testi yaptırdım ve sonuçlarını ekliyorum. Göründüğü üzere bir tek diskler ortalamanın altında performans vermiş. Kendimce sağlam bir M2 SSD alırsam bu sorunun düzeleceğini düşündüm. Sizce sorunlar bu sebeple olmuş olabilir mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Screenshot_14.png
Screenshot_15.png
Screenshot_16.png
Screenshot_17.png
Screenshot_18.png
Screenshot_19.png

Sistem özelliklerim :

Screenshot_21.png
Screenshot_22.png
Screenshot_23.png
Screenshot_24.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Sistem özellikleri yazdığım kısımda soldaki açık mavi yazılar benim sistemim diğerleri nasıl oraya gelmiş bilmiyorum.

Bide böyle atayım.

Ekler

• Screenshot_25.png
    Screenshot_25.png
    36.7 KB · Hit: 54
  • Screenshot_26.png
    Screenshot_26.png
    22.3 KB · Hit: 62
Son düzenleme:

c0rbius

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Çağan Mert Şimşek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İLK OLARAK İŞLEMCİN RTX 2060 GİBİ BİR KARTA BİRAZ DÜŞÜK GELMİŞ VE SSD DİLERDE SORUN VAR M2 ALIRSAN ŞUNU ÖNERİRİM https://www.hepsiburada.com/hi-leve...q85Z2NOfcmAdIjBdowj2HVQNcYLzXTPgaAvmCEALw_wcB
Bunu almayı düşünüyorum

İLK OLARAK İŞLEMCİN RTX 2060 GİBİ BİR KARTA BİRAZ DÜŞÜK GELMİŞ VE SSD DİLERDE SORUN VAR M2 ALIRSAN ŞUNU ÖNERİRİM https://www.hepsiburada.com/hi-leve...q85Z2NOfcmAdIjBdowj2HVQNcYLzXTPgaAvmCEALw_wcB
Sorunun işlemcide olduğundan emin miyiz? Bundan 6-7 ay önce bir video çekmiştim sorun için linkini atıyorum:

hkapllan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Hakan Kaplan
rtx 2080 ekran kartıyla olan testi bırakıyorum

Baihu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
Selim Tüylü
CrystalDiskInfo programı ile disklerin sağlam olup olmadığını kontrol edin. CrystalDiskMark programı ile de okuma yazma hızlarına bakarsınız. Ekran görüntüsü paylaşın. Yedek sata kablonuz varsa, değiştirin. DDU programı ile veya Geforce Experience programı ile ekran kartı sürücüsünü silip yeniden yükleyin. Temiz bir kurulum yapın. Yaptığınız bütün ayarlar silinsin. Kullanmadığınız Discord, Uplay Launcher, Epic Launcher ne varsa, oyun oynarken kapatın. Komut istemini yönetici olarak açın. sfc /scannow komutunu çalıştırdıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Aram kısmına Ağ sıfırlama yazıp, ayarları sıfırlayın. ShutUp10 programı ile önerilen ayarları uygulayıp Telemetri gibi özellikleri devre dışı bırakın. C sürücüsü fotoğraftaki gibi olsun. Kutular işaretli olmayacak. En az 20-30 gb boş yer bırakın.

Ekran Alıntısı.PNG

c0rbius

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Çağan Mert Şimşek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
CrystalDiskInfo programı ile disklerin sağlam olup olmadığını kontrol edin. CrystalDiskMark programı ile de okuma yazma hızlarına bakarsınız. Ekran görüntüsü paylaşın. Yedek sata kablonuz varsa, değiştirin. DDU programı ile veya Geforce Experience programı ile ekran kartı sürücüsünü silip yeniden yükleyin. Temiz bir kurulum yapın. Yaptığınız bütün ayarlar silinsin. Kullanmadığınız Discord, Uplay Launcher, Epic Launcher ne varsa, oyun oynarken kapatın. Komut istemini yönetici olarak açın. sfc /scannow komutunu çalıştırdıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Aram kısmına Ağ sıfırlama yazıp, ayarları sıfırlayın. ShutUp10 programı ile önerilen ayarları uygulayıp Telemetri gibi özellikleri devre dışı bırakın. C sürücüsü fotoğraftaki gibi olsun. Kutular işaretli olmayacak. En az 20-30 gb boş yer bırakın.

Alıntıyı görüntüle
Özellikle DDU programından çok çekiniyorum, Bu yapacaklarımı yanlış yapma gibi bir imkanım var mı?

Baihu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
Selim Tüylü
Özellikle DDU programından çok çekiniyorum, Bu yapacaklarımı yanlış yapma gibi bir imkanım var mı?
Hayır. DDU programını Güvenli Kip de çalıştıracaksınız.

c0rbius

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Çağan Mert Şimşek

Baihu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
Selim Tüylü
Sistemin garantisine bir etkisi olur mu?

Birde HD tune pro ile yapsam sıkıntı olur mu? Ona daha çok hakimim.
Garantiyle bir işi yok. Sürücüyü silip yüklüyorsunuz. HD Tune'de olur. Health kısmına bakarsınız.

c0rbius

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Çağan Mert Şimşek
1588966050307.png

SSD ye bakar mısınız hızı 0'a kadar inmiş. Bence sorun SSD'de.
Garantiyle bir işi yok. Sürücüyü silip yüklüyorsunuz. HD Tune'de olur. Health kısmına bakarsınız.

Top Bottom