Neler Yeni

R5 2600, RTX 2060 DONMA SORUNU

Baihu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
Selim Tüylü

c0rbius

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Çağan Mert Şimşek
Alıntıyı görüntüle
SSD ye bakar mısınız hızı 0'a kadar inmiş. Bence sorun SSD'de.
Bu arada windows SSD ye kurulu ama oyun değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Health kısmı nasıl görünüyor? SSD kablosunda da sorun olabilir. SSD de Samsung'un dışındakilere, zorunlu olmadığınız sürece yaklaşmayın.
1588966399667.png

sağlık kısmını nasıl yapacağımı bilmiyorum?

Baihu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
Selim Tüylü
Mavi şerit çok önemli değil. Benim ssd'de de çıkıyor. Ekran kartına yük bindiren bir şey var. Sürücüleri temizleyip sata kabloları değiştikten sonra bir daha test edersiniz.

c0rbius

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Çağan Mert Şimşek
CrystalDiskInfo programı ile disklerin sağlam olup olmadığını kontrol edin. CrystalDiskMark programı ile de okuma yazma hızlarına bakarsınız. Ekran görüntüsü paylaşın. Yedek sata kablonuz varsa, değiştirin. DDU programı ile veya Geforce Experience programı ile ekran kartı sürücüsünü silip yeniden yükleyin. Temiz bir kurulum yapın. Yaptığınız bütün ayarlar silinsin. Kullanmadığınız Discord, Uplay Launcher, Epic Launcher ne varsa, oyun oynarken kapatın. Komut istemini yönetici olarak açın. sfc /scannow komutunu çalıştırdıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Aram kısmına Ağ sıfırlama yazıp, ayarları sıfırlayın. ShutUp10 programı ile önerilen ayarları uygulayıp Telemetri gibi özellikleri devre dışı bırakın. C sürücüsü fotoğraftaki gibi olsun. Kutular işaretli olmayacak. En az 20-30 gb boş yer bırakın.

Alıntıyı görüntüle
Geforce experience ile nasıl sileceğim? Onda da mı güvenli modda başlatmam gerekir?

Baihu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
Selim Tüylü

isimsizüye

80+ Gold
Öncelikle merhabalar. Uzun zaman sonra tekrardan konuya ekleme yapacağım. Bu FPS DROP ' lar zamanla azalsa da halen daha devam etmekte. Tam DROP değil sanırım. Bu donma olayı sadece oyun oynarken değil, ben internette video izlerken de gerçekleşmekte. Video izlerken bir anda ekran donuyor ve ve arkadan mekanik bir ses geliyor (ses takılması). Bu olay aynı şekilde oyun oynarken de gerçekleşiyor. Dün akşam bilgisayarıma bir performans testi yaptırdım ve sonuçlarını ekliyorum. Göründüğü üzere bir tek diskler ortalamanın altında performans vermiş. Kendimce sağlam bir M2 SSD alırsam bu sorunun düzeleceğini düşündüm. Sizce sorunlar bu sebeple olmuş olabilir mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Sistem özelliklerim :

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Sistem özellikleri yazdığım kısımda soldaki açık mavi yazılar benim sistemim diğerleri nasıl oraya gelmiş bilmiyorum.

Bide böyle atayım.
merhabalar AdataSU630 Kronik sorunları var malesef donma bü yüzden yapıyo

Top Bottom