r5 3600 düşük cinebench23 puanı.

Escanor

80+
Reaksiyon skoru
7
İyi akşamlar arkadaşlar ryzen 5 3600 de cinebench 23 testi yaptığımda 7665 çıkıyor olması gereken skor 9600 civarıdır. Fakat şöyle bir şey var cinebench 23 testi sırasında cpu %78 kullanıyor normal de %99 olması gerekiyor bir çok videoda öyle gördüm. Sizce sorun ne olabilir yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Ekler

• aş.png
    aş.png
    269.4 KB · Hit: 55
  • ma.png
    ma.png
    1.8 MB · Hit: 43
İyi akşamlar arkadaşlar ryzen 5 3600 de cinebench 23 testi yaptığımda 7665 çıkıyor olması gereken skor 9600 civarıdır. Fakat şöyle bir şey var cinebench 23 testi sırasında cpu %78 kullanıyor normal de %99 olması gerekiyor bir çok videoda öyle gördüm. Sizce sorun ne olabilir yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.
PSU anakrt sıcaklık?

strest testinde 65 derece alıyorum iyi bir soğutucum var ve anakartım a320m vd/s
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

PSU anakrt sıcaklık?
Cinebench test videolarında görev yöneticisi hep %99 kullanımda ama benimkinde %78 kullanımda eğer %99 kullansa ortalama değerlere ulaşıcam ama kullanmıyor 10 dakikalık testte hep %78 di.

strest testinde 65 derece alıyorum iyi bir soğutucum var ve anakartım a320m vd/s

Cinebench test videolarında görev yöneticisi hep %99 kullanımda ama benimkinde %78 kullanımda eğer %99 kullansa ortalama değerlere ulaşıcam ama kullanmıyor 10 dakikalık testte hep %78 di.
PSU nedir ? Boost açıkmı Windows güç yönetimi nedir

FPS AHBC 600W İşlemcimi 4200 sabitledim windows güç yönetimi yüksek performans. Overclock yok boosttan kastınız o ise.

İşlemci kullanımında %78 hiç bir şekilde geçemiyorum insanlar %99 a kadar zorlayabiliyorlar ama ben en fazla %78 gördüm kullanım olarak.

soğutucuyu soruyorsanız arctic freezer 34 e sport modelini kullanıyorum
Hocam konu dışı olacak ama tek fanli olanını mi kullanıyorsunuz bende almayı düşünüyorum da stres ve oyun diye ayirirsak ikisinde maks kaç derece gördünüz oto voltaj da

Sadece Cinebench R23'te mi oluyor? Yoksa yük bindirdiğiniz herhangi bir uygulamada da mı? Eğer çoğunda oluyorsa anakartın yetersiz VRM'inden kaynaklı olabilir.

undervolt yaparak 65 derece sıcaklı görüyorum stres testinde çok memnun kaldım tek fanlı olanı kullanıyorum 2. fanı sipariş ettim. ayrıca çok da sessiz bir fan.

Sadece Cinebench R23'te mi oluyor? Yoksa yük bindirdiğiniz herhangi bir uygulamada da mı? Eğer çoğunda oluyorsa anakartın yetersiz VRM'inden kaynaklı olabilir.
İşlemciye yük bindiren 2 test yaptım biri cinebench 20 diğeri de cinebench 23 ikisinde de %78 kullanımı geçemedim işlemciyi direk frenliyor bir şey. Varsa bildiğiniz bir program deneyebilirim.

@Escanor Undervolt ayarlarını paylaşır mısın? Ne kadar kıstın voltajı?

Çok özür dilerim sistem kararlılık testi olan AİDA64 de %78 kullanımı geçemiyor hiçbir şekilde.

1.15 volt düşürdüm 1.2 deykende aynıydı yine düşük sonuçlardı r23 de. Sistem kararlılık testinde sıcaklığı 85 den düşürdüm 65 e 4200 hız sabitledim birde.

Sistem tamamen stok haldeyken bu tarz bir sorun oluyor muydu?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,586
Üyeler
191,128
Son üye
zifirben
Geri