Neler Yeni

R5 3600 SAM ile uyumsuz mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Yigit aslan
RTX 3070 ekran kartı ve R5 3600 sistemimde SAM (Smart Access Memory) aktif ettikten sonra sistemi çalıştırdıktan sonra kasa çalıştığı halde monitörde görüntü gitmeye başlamıştı. SAM'i kapattıktan sonra bu sorun düzeldi. Acaba işlemcim ile mi alakalı bu durum?

Emre123a

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,317
İsim
Emre
ROG Strix B550 F Gaming Wifi. BIOS sürümüm güncel.
işlemci anakart destekliyor ekran kartında bir uyumsuzluk olabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

rtx 3000 kartların ilk modellerine sam için bios gerekiyordu sanırım modelinin sitesine bi bak

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Yigit aslan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
SAM için BIOS gerekiyor kısmını anlamadım. Ürünün sayfasına bakacağım neye dikkat etmem gerekiyor? @Emre123a

ROG Strix RTX3070 O8G V2 Gaming ekran kartım. Sayfasına baktım ancak SAM ile alakalı bişey yok nereyi kontrol etmeliyim?

Emre123a

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,317
İsim
Emre
v2 olmayan modeli için sam destekli ekran kartı firmware yayınlanmış ama v2 modelinde bir şey yok muhtemelen kendinden destekliyor

gpu z üzerinden şurayı kontrol eder misin
1659644939815.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Yigit aslan
v2 olmayan modeli için sam destekli ekran kartı firmware yayınlanmış ama v2 modelinde bir şey yok muhtemelen kendinden destekliyor

gpu z üzerinden şurayı kontrol eder misin
Alıntıyı görüntüle
SAM’i BIOS’tan aktif ettikten sonra Aygıt Yöneticisi>Ekran Bağdaştırıcıları kısmından ekran kartını kontrol ettiğimde “Büyük Bellek Aralığı” ibaresinin aktif olduğunu görmüştüm yani SAM aktifleşmişti. Desteklemese hiç aktifleşmezdi sanıyorum ki attığınız görselde de ekran kartının SAM’i destekleyip desteklemediğiyle alakalı bir bilgi yok sadece aktif mi değil mi onu yazdığını görüyorum. Bir de RTX3000 ve sonrası için SAM uyumlu diye açıklamıştı AMD. Bu ekranın kapanması sorununu uyumlu bir kartla neden yaşadım bir fikrim yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Yigit aslan
Düzenleme: Dün gece Resize Bar açmış akabinde de 3DMark testi yapmıştım bir sorun yoktu ancak bu sabah bilgisayarı açtığımda gene ekran görüntüsü gitti. Resize barı kapattım şu an. Bu problem neyle alakalı olabilir acaba?

Emre123a

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,317
İsim
Emre
Düzenleme: Dün gece Resize Bar açmış akabinde de 3DMark testi yapmıştım bir sorun yoktu ancak bu sabah bilgisayarı açtığımda gene ekran görüntüsü gitti. Resize barı kapattım şu an. Bu problem neyle alakalı olabilir acaba?
görüntü yokken ayarı nasıl kapatıyorsun biosa giriyor mu
gpu z'de nasıl orası

sezer3636

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
452
İsim
sezer adıgüzel
biosta öncelikle aktif edeceksin. işlemci ve anakartın destekliyor ben kullanıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Yigit aslan
biosta öncelikle aktif edeceksin. işlemci ve anakartın destekliyor ben kullanıyorum.
Hocam konuyu okumadan başlığa göre cevap verdiniz sanırım. Mesele SAM ve Resize Barı aktif ettiğimde Windows açıldıktan bir süre sonra ekrandaki görüntü gidiyor.

Son düzenleme:

sezer3636

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
452
İsim
sezer adıgüzel
Hocam konuyu okumadan başlığa göre cevap verdiniz sanırım. Mesela SAM ve Resize Barı aktif ettiğimde Windows açıldıktan bir süre sonra ekrandaki görüntü gidiyor.
çok özür hocam. sorununuz için şu video yardımcı olur mu acaba.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,941
Üyeler
161,361
Son üye
Gökay Güler
Top Bottom